興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下~兩張相疊埋一齊,好似一個動作,重覆又重覆~點整ga?

有時見到人地d大頭相欄有d相,好似係用兩張相疊埋一齊,變o左好似一個動作,重覆又重覆,係點整ga?

別墅

Re: 想問下~兩張相疊埋一齊,好似一個動作,重覆又重覆~點整ga?

just put the two photos in one animated gif file...

most of the graphic / photo software can do this

:lol:
史上最強冗員 + 後天錢財缺乏症患者  My BLOG

男爵府

Re: 想問下~兩張相疊埋一齊,好似一個動作,重覆又重覆~點整ga?

好似我張大頭照咁?

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你張相好得意,咁係咪先連續影呢個動作再將相疊上去用flash file做出來呢?
係咪好難做架,用咩軟件可以做呢?

<br><br>

大宅

Ulead&reg; GIF Animator™

Easy GIF animator

...

複式洋房

嘿嘿 寫道:
好似我張大頭照咁?

係呀....好似你張相咁....
點整呀....難唔難整...

公爵府

我的大頭相, 簽名相全部都係用ulead gif animators 5 整嘅, 唔係好難整, 不過要時間, 設計最難

男爵府

我都係用Ulead Gif Animator. 易用又快上手.
下載點kit.kit己經貼左.
或者可以睇埋Ulead個教學~here~

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

龍鳳胎來架?我妹同細佬都係不過你對twins幾似呀,如果整5張相都好似有d明不過佢果張相係個動作好生動唔知難唔難整.係咪free架.
<br><br>

男爵府

龍鳳胎?
其實真係唔難整, 講真就算唔睇教學, 自己摸下摸下都好快上手, try try sinla!
Ulead係有試用版供下載, 中, 英文版都有, 係free既, 完整版先要磅$$.

水晶宮

唉..看唔明呀哈哈有d解說唔明佢講咩....不過我會好比心機睇架.請問動畫相容易做還是卡通動畫易做呢?

好似我用的大頭相那些....
<br><br>

複式洋房

嘿嘿 寫道:
龍鳳胎?
其實真係唔難整, 講真就算唔睇教學, 自己摸下摸下都好快上手, try try sinla!
Ulead係有試用版供下載, 中, 英文版都有, 係free既, 完整版先要磅$$.

點解我搵唔到中文版本載ge..... :-| :-|

男爵府

chinatea

做法其實都係一樣咋, 分別係相片係己經有係度, 只需要將準備好既相片製成gif圖檔, 而卡通動畫如果冇現成素材就要自己畫啦.

salina617

Try this.

複式洋房

我已經download o左,但當我要save時,佢出黎ge名稱唔係xx.gif,而係XX.uga,而每次如果要睇,就要開埋Ulead GIF Animator 5 ?-( ?-(

男爵府

試用版只可以存檔為UGA? 唔會卦! 我隻係完整版, 但係好多人都係用試用版做GIF架喎, 咁另存新檔有冇得揀存檔類型? 睇下有冇最佳化程式, 試下最佳化然後儲存.

試下得唔得先, 唔得再幫妳度度!

複式洋房

我都試過save as gif,但save o左ge圖片係唔識郁,另外唔知點解,自從download 試用版之後,我開親機都down o左,所以我delete左,因為我用緊公司部腦.我想問下,我用photo express可唔可以整到架!!另外你用完整版,係唔係上網買架,我去旺角電腦商場見唔到有得買 ?-(

男爵府

唔識郁會唔會係漏左d乜野呀? 未save之前有冇試過郁唔郁呢? Photo Express係影像處理軟件, 有點似Photo Impact, 應該就整唔倒Gif. 我唔係上網買, 我係買Photo Impact 7, 入面有埋Gif Animator 5, 好多地方都有得賣!

複式洋房

未save之前未試過,所以我先delete,但今朝開機一樣死機 ?-( ?-(
咁Photo Impact 7,how much??

男爵府

咁可能係其他原因攪到死機啦.

我買個時百幾蚊, 而家唔知幾錢, 但肯定平左好多, 因為photoimpact出到10, 但價錢就差好遠, 或者可以參考下二手市場個價~Here~

民房

首頁

尾頁

跳至