自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

國內專家狠批香港政府兩年防疫不到位,提問港府究竟想和外國接軌還是想和國內接軌? 香港應該有一個明確的態度!還道出香港政府一直不立法管治,一直採取讓市民自願的做法去防疫,應該有法律制度去管治才對,內地專家話港府咩都講自願,連檢測包都係自願!狠批港府和香港的專家觀點不正確!

https://www.facebook.com/groups/458776391777758/permalink/771031280552266/

珍珠宮

回覆樓主:

睇咗片,佢講得好好

伯爵府

港府同d專家都係黃,梗係唔會跟國內果套啦

子爵府

uglytwins 發表於 22-2-11 01:48
人類係需要法律管治的,尤其係香港嘅黃色物種

esmehouse    發表於 22-2-11 15:44

男爵府

現在連在社區的新冠疫苗接種中心的間數也不足夠,香港市民很艱難才能預約得到一個接種位,這極需改善。

Yeelim    發表於 22-2-11 11:33

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

emilylam 發表於 22-2-11 01:42
國內專家狠批香港政府兩年防疫不到位,提問港府究竟想和外國接軌還是想和國內接軌? 香港應該有一個明確的態 ...

香港自創自律抗疫

SU213    發表於 22-2-11 17:55
happylife28    發表於 22-2-11 13:52
la_source    發表於 22-2-11 10:15
賭神    發表於 22-2-11 03:38

水晶宮

uglytwins 發表於 22-2-11 01:48

所以我想帶出一點,作為一個帶領700萬人嘅「火車頭」一旦行錯路,會令整架火車「車毀人亡」!特首一職好重要,唔好再成日講咩市民唔合作唔自律了,無可能乜都等人自願,人要管的!中央一個「國安法」ko晒班yc,起碼香港回覆正常生活!疫情兩年了,又要阿爺出手? 林鄭,請問你好意思嗎?

水晶宮

Rhapsody2 發表於 22-2-11 01:52

對!

珍珠宮

呢啲先係做實事

子爵府

Rhapsody2 發表於 22-2-11 01:52

之前個個死出街一堆堆以為好型呀、天使呀英雄呀美國隊長呀

大宅

emilylam 發表於 22-2-11 01:55

所以我想帶出一點,作為一個帶領700萬人嘅「火車頭」一旦 ...

冇錯!又要自由又要自律基本上會搞死香港。

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

香港也有做得好的地方,例如之前幾波的源頭追蹤、污水檢測等,只是太多如國泰的老鼠屎,再加一個掛名的安心

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

就算立了法又點,
如有200幻人犯法,為反而反,
香港所有紀律部隊出動都唔夠人捉拿200幻人....2萬都有排捉

刁民太多,
一樣要中央派人幫手執法, 維持治安

水晶宮

Jasmine-4711 發表於 22-2-11 03:12
就算立了法又點,
如有200幻人犯法,為反而反,
香港所有紀律部隊出動都唔夠人捉拿200幻人....2萬都有排捉

國安法後你見到200萬刁民出來搞事嗎?有中央幫手執法維持治安?

珍珠宮

banbanmm 發表於 22-2-11 03:10
香港也有做得好的地方,例如之前幾波的源頭追蹤、污水檢測等,只是太多如國泰的老鼠屎,再加一個掛名的安心 ...

掛名安心已經死得啦,仲有呀,之前講咩藍牙連線,得個吹字,過左去咁耐都未搞出黎。

同埋今次圍封做得太差,一棟樓人周圍走完傳播曬病毒之後先黎封。

國泰呢單仲好笑,原來家居檢疫三日就得,就算國泰佢地遵守規則,但呢條規則根本有問題

珍珠宮

路遙知馬力,日久見人心

社會運動,新冠抗疫,政府都係發緊夢,日日上演慈母多敗兒連續劇

搏雞心態鬥大象
萬物皆空,因果不空

水晶宮

回覆樓主:

早排記者會有個記者確診,其他在場人士因為帶咗口罩唔使強檢,咁叫滴水不漏,真係無言

象牙宮

emilylam 發表於 22-2-11 01:42
國內專家狠批香港政府兩年防疫不到位,提問港府究竟想和外國接軌還是想和國內接軌? 香港應該有一個明確的態 ...

國內專家狠批香港政府兩年防疫不到位

普通人都睇的出。 特鵝做了什么????

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

鬧得好,香港的磚家食(emoji)啦!

水晶宮

whywhite22 發表於 22-2-11 04:38
早排記者會有個記者確診,其他在場人士因為帶咗口罩唔使強檢,咁叫滴水不漏,真係無言 :igiveup ...

係啊
願檢盡檢
係得個講字

首頁
12345...8

尾頁

跳至