自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

cattz288 發表於 22-2-12 00:02
我地學校正正開始準備考試就改zoom,所以今年5年級用唔到呢招,希望6月時settle喇
...

Zoom考試,點會公平呀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

rex13 發表於 22-2-12 01:57
Zoom考試,點會公平呀

no, 改zoom,所以仲未考試
放下自在

伯爵府

rex13 發表於 22-2-11 22:53
呈一,系點安排?

我都嗰年只返去考試,考完返屋企。

男爵府

回覆 rex13 的帖子

我仔係前年考,7月中考呈一但只考左一部份跟住突然剎停,拖到9月尾考埋下半部份,暑假唔敢鬆懈,不停溫黎溫去都係個d,真心慘,到左11月尾考呈二,3月中再考埋呈三,真係大半年應付晒呈一,二,三,個年真係好瘋癲,啉起都歷歷在目。

珍珠宮

Sarah-cr 發表於 22-2-12 09:06

我仔係前年考,7月中考呈一但只考左一部份跟住突然剎停,拖到9月尾考埋下半部份,暑假 ...

我女跟你仔仔同屆
竟然可以順利考晒三次呈分,我和囡囡都覺得好感恩

囡囡覺得如果讀完唔考好唔抵(emoji)

子爵府

rex13 發表於 22-2-11 22:53
呈一,系點安排?

呈一6月仲有時間準備,仲有時間溫習主科,還有需要呈分嘅視藝,音樂千奇唔好忽視

公爵府

rex13 發表於 22-2-11 23:05
今年到我要面對,對住未知嘅未來,都唔知點好,心情好不安

我小朋友今年都係呈一,現在誰都不能預見今年六月會發生什麼事,無謂胡思亂想。
經過上兩年疫情經驗,我明白到每一次考試都要全力以赴,因為呈分試隨時都會因疫情而取消。

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

hihisasa 發表於 22-2-12 10:02
呈一6月仲有時間準備,仲有時間溫習主科,還有需要呈分嘅視藝,音樂千奇唔好忽視
...

阿仔,最慘個2科弱雞都爆

珍珠宮

我仔係前年考,7月中考呈一但只考左一部份跟住突然剎停,拖到9月尾考埋下半部份,暑假 ...

個年,仔仲係3年班,我仲諗疫情唔會拖到今年呱

珍珠宮

點解有jm話最後取消用上學期考試分呈,系咪間間做法唔同

首頁

尾頁

跳至