自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

大堂位置無人清潔消毒,問保安又話唔知,無通知!
而家唔敢開抽氣,抽油煙機!倒漂白水渠口,仲有乜做?
開窗得唔得

伯爵府

kayen 發表於 22-2-12 18:50
大堂位置無人清潔消毒,問保安又話唔知,無通知!
而家唔敢開抽氣,抽油煙機!倒漂白水渠口,仲有乜做?
開 ...

如果廁所窗外有污水渠唔好開

廳如果同隔鄰相距唔近可以開

開空氣清新機

盡量唔好出街,因為佢可能已經係附近傳開左

如果出街,搭(emoji)小心d,用紙巾包住手指按(emoji)制

侯爵府

moon_o_o 發表於 22-2-12 18:55

如果廁所窗外有污水渠唔好開

謝,而家冲完凉用風扇吹廁所

珊瑚宮

2024年龍年勳章

咁你點知有?

侯爵府

李豆豆 發表於 22-2-12 19:06
咁你點知有?

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23548966

子爵府

kayen 發表於 22-2-12 19:09
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23548966

呢啲係密切接觸者隔離,唔係確診隔離喎

男爵府

回覆樓主:

這是有家居隔離人士大廈,不是有確診大廈,可能公司同事確診,密切接觸者要stay home 14日

侯爵府

係密切接觸者居家隔離啫,唔洗太緊張住,遲d會越黎越多,我信會好似7-11咁,做好自己就得
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

珊瑚宮

2024年龍年勳章

kayen 發表於 22-2-12 19:09

呢個唔咪確診喎

侯爵府

李豆豆 發表於 22-2-12 20:39
呢個唔咪確診喎

而家清楚

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

lovececing 發表於 22-2-12 19:48
係密切接觸者居家隔離啫,唔洗太緊張住,遲d會越黎越多,我信會好似7-11咁,做好自己就得
...

如果自己大廈真係有,要點做?有無link睇guideline?

侯爵府

如果有確診,會有保護衣人來大清潔,我見我個度係。

珍珠宮

總有一個响左近

公爵府

小艾美 發表於 22-2-12 22:55
如果有確診,會有保護衣人來大清潔,我見我個度係。

係!

点解我知?!

因為我大厦係

別墅

回覆 cindy618 的帖子

比條link大家睇吓專家教人點開抽氣及點開窗避免擾流效應及間屋要防負壓

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/561801/%E6%9D%B1%E9%A0%AD%E9%82%A8%E7%88%86%E7%96%AB-%E6%B8%AC%E9%87%8F%E5%B8%AB%E5%BB%BA%E8%AD%B0%E9%96%8B%E6%8A%BD%E6%B0%A3%E6%89%87%E5%85%88%E9%97%9C%E7%AA%97-%E9%96%80%E8%A6%81%E6%89%93%E9%96%8B%E6%88%96%E7%95%99%E7%BD%85%E9%98%B2%E8%AE%8A%E8%B2%A0%E5%A3%93

複式洋房

回覆樓主:

侯爵府

cindy618 發表於 22-2-12 22:54
如果自己大廈真係有,要點做?有無link睇guideline?

其實冇咩野可以做,自己小心d清潔多d
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

男爵府

疫情大爆發,就梗有一個確診者喺附近。

所以一定要打3針新冠疫苗保護自己預防重症。

珍珠宮

回覆樓主:

問下大家,

開大門口時,又應否關上所有窗?

我認知,如我開門,屋企有開窗,就會同走郎或對面鄰居有個對流, 如對面鄰居中咗又開門,會扯左對面嘅病毒入黎我屋企。

係咪開大門時應該關晒所有門,及抽油煙機/抽氣扇呢

我記得南亞婦當日就係開門有對流而中招,咁屋企開窗又開門會否有對流呢

子爵府

cara.mak 發表於 22-2-13 00:23
問下大家,

開大門口時,又應否關上所有窗?

你呢個講法都有道理,我都要注意吓

首頁

尾頁

跳至