自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

見好多人都話約唔到社區疫苗接種中心打針,可以試下公院、私院、私人診所、長者健康中心、學生健康中心、流動接種站。

(來源:政府10/2新聞公告
https://www.info.gov.hk/gia/general/202202/11/P2022021100273.htm)

* 醫院管理局二十五間普通科門診診所(www.info.gov.hk/gia/general/202201/15/P2022011500254.htm);

* 十三間公立醫院的新冠疫苗接種站(www.covidvaccine.gov.hk/pdf/HA_HCVS_Location_CHI.pdf);

* 衞生署十五間長者健康中心(www.elderly.gov.hk/tc_chi/contactus/elderly_health_centres.html);

* 衞生署五間學生健康服務中心為中小學生提供科興疫苗接種服務(www.studenthealth.gov.hk/tc_chi/covid19/covid19_vaccination_in_shsc.html);

子爵府

* 提供科興疫苗接種服務的逾千個私家醫生或診所(www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/VSS);

* 參與復必泰疫苗接種先導計劃的私營醫護機構的三十三個服務地點(www.chp.gov.hk/files/pdf/list_vssdr_covid_bnt_pilot_chi.pdf);及

* 兩個流動接種站(www.covidvaccine.gov.hk/pdf/List_Mobile_Vaccination_Station_CHI.pdf)。

珍珠宮

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

盡快打針啦,最近發覺無打針,中左 symptoms 勁好多

翡翠宮

牛年勳章

預約系統玩咗成朝,refresh無限次有位就按,失敗咗由頭入過資料,宜家個系統仲block埋我,我入咗ID number下一個page就去預約失敗page…. 有無人試過

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

PonyoBB 發表於 22-2-13 12:09
* 提供科興疫苗接種服務的逾千個私家醫生或診所(www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/VSS);

* 參與復必泰 ...

打唔開呀

利申 , 已打三針 , 但幫家人預約唔到

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

C.Humphrey 發表於 22-2-13 14:40
預約系統玩咗成朝,refresh無限次有位就按,失敗咗由頭入過資料,宜家個系統仲block埋我,我入咗ID number ...

係咪約打第三針 , 要夠期才可約

子爵府

回覆樓主:

如要book 第三針復必泰,旺角3月頭仲有大把位

男爵府

政府應該積極回應市民現在着急要打針的訴求。

現在有廣東過來幫助香港做新病毒的檢測,那麼本地人手應該可以抽調人手,在天水團、屯門及沙田區加開更多間社區疫苗接種中心,以供應更多供應科興的預約名額。

檢測是為治檩,疫苗才是治本。

要盡快把香港的疫苗接種率提升達至群體免疫的程度,才能真正控制到疫情。

翡翠宮

牛年勳章

AACheungCheung 發表於 22-2-13 17:24
係咪約打第三針 , 要夠期才可約

我夠期打啦,尋晚今朝仲load到啲centre睇有無位,一見有位就按,搶唔到好多次之後個系統就block咗我

象牙宮

預約系統玩咗成朝,refresh無限次有位就按,失敗咗由頭入過資料,宜家個系統仲block埋我,我入咗ID number ...
屋人尋日都係咁,見有位按入去,
入到去又無,唔知係咪比第一針優先。

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

可能係你第二次打針日期輸錯日子
昨日我幫c6約,佢俾錯第2次打針日期,就已經唔俾約,入岩日期已經full哂,但我自己約到。

翡翠宮

牛年勳章

angelfan07 發表於 22-2-13 17:39

可能係你第二次打針日期輸錯日子

我都以為係咁,所以入時好小心check日期。
剛剛入到一次,一見有人放位即按,按完唔得去返主頁再輸入資料又係話我唔得,俾個系統玩死

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

C.Humphrey 發表於 22-2-13 17:47
我都以為係咁,所以入時好小心check日期。
剛剛入到一次,一見有人放位即按,按完唔得去返主頁再輸入資料 ...

今晚再玩過
要幫c6約第3針

複式洋房

每個中心宜家都可以直接WALKIN ,預約唔到又想早D打針o既可以直接去現場排隊

翡翠宮

牛年勳章

angelfan07 發表於 22-2-13 17:48

今晚再玩過

有我陪你
尼幾日都係咁搶位,幫兩個小朋友約完、工人約完、c6約完,最後先到自己….

珍珠宮

C.Humphrey 發表於 22-2-13 17:30
我夠期打啦,尋晚今朝仲load到啲centre睇有無位,一見有位就按,搶唔到好多次之後個系統就block咗我:naugh ...

今晚8點再試

我琴日玩咗成日都book 唔到,睇呢度JM 意見,晚上8:00會開放新一日既booking, 琴晚成功預約13/3打第三針科興

翡翠宮

牛年勳章

yiu_mimi 發表於 22-2-13 18:01
今晚8點再試

我琴日玩咗成日都book 唔到,睇呢度JM 意見,晚上8:00會開放新一日既booking, 琴晚成功預約1 ...

thanks, 8點再試

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

C.Humphrey 發表於 22-2-13 19:03
thanks, 8點再試
已經可以預約.

水晶宮

約唔到,想幫小朋友打科興,明天打去診所問下

首頁

尾頁

跳至