夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

yantung2010 發表於 22-2-17 21:20
當日係佢飛你先,佢可能識左條女,飛你。最後失敗左返來揾你,只係你自己一路放唔低
...

以我認識嘅佢,我相信佢唔係,所以先一直放唔低。

侯爵府

AT47 發表於 22-2-17 23:16

你覺得佢咩原因要離開你

侯爵府

AT47 發表於 22-2-17 23:16

不過只係懷念下,唔影響對宜家呢個既感情,都未嘗不可。

珍珠宮

我好多ex,有時講開會好理性咁睇佢哋各自的優點,但感情上無掛住
我老公最好

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

有緣無份都無辦法,就算你地一齊返都未必有好結果㗎!你咁樣諗就會神化咗段舊情,對婚姻無好處㗎!不如多d諗老公嘅好,好好同佢行落去啦!
利申,幾個ex都比我放大曬d缺點,優點通通忘記了 慢慢連果個人都會開始忘記,投入d、用心d去經營現在段感情,老公才是與你一起走下去的人

cathngai    發表於 22-2-18 07:24

大宅

yantung2010 發表於 22-2-17 23:50
不過只係懷念下,唔影響對宜家呢個既感情,都未嘗不可。

以前一直都係懷念下,但今次唔知點解係突然間好掛住,諗返好多好多往事。
咁暫時都唔影響對宜家嗰個嘅感情。

大宅

Froggy_joe 發表於 22-2-18 01:31
我好多ex,有時講開會好理性咁睇佢哋各自的優點,但感情上無掛住
我老公最好 ...

我都好多ex,但只有佢一個我係放唔低。
你好好呀!可以放得低晒咁理性,而且又同到最愛最好嘅一齊!祝福你~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

曾經同一個ex...我們嘅認識,真係好似拍劇劇情咁,但可惜每次大家都timing不對,所以先好似念念不忘咁,到大家終於可以一齊,最後都係要分開。
有時候覺得上天可能已有安排,又或者一次一次timing都唔啱,可能根本就係有緣無份。

大宅

aquamarine1030 發表於 22-2-18 05:11
有緣無份都無辦法,就算你地一齊返都未必有好結果㗎!你咁樣諗就會神化咗段舊情,對婚姻無好處㗎!不如多d ...

好多謝你!我好需要呢啲冷水潑醒自己,同埋呢啲溫暖嘅提醒。

大宅

Angelice-BeBe 發表於 22-2-18 08:38
曾經同一個ex...我們嘅認識,真係好似拍劇劇情咁,但可惜每次大家都timing不對,所以先好似念念不忘咁,到 ...

深深明白到,我就係覺得錯嘅時候遇到對嘅人,大家當時真係好深愛對方,更有將來嘅打算,但timing真係一個好大因素,加上廿年前異地戀冇而家咁方便可以視像/聯繫。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

AT47 發表於 22-2-18 08:50
深深明白到,我就係覺得錯嘅時候遇到對嘅人,大家當時真係好深愛對方,更有將來嘅打算,但timing真係一個 ...

所以呢,只係想話你知,可能命中注定你們會有緣認識相識,但未必代表有果種份一齊。

如果大家真係有緣有份,我相信分開幾遠,都會可以一齊

大宅

Angelice-BeBe 發表於 22-2-18 09:44
所以呢,只係想話你知,可能命中注定你們會有緣認識相識,但未必代表有果種份一齊。

如果大家真係有緣有 ...

認命 ,但真係好唔捨得,覺得好可惜。

水晶宮

AT47 發表於 22-2-18 09:56
認命 ,但真係好唔捨得,覺得好可惜。

我明白,但一切放在心中
有時候就算比你得到,都未必代表適合,或者大家可以一直行落去。

所以,珍惜現在你所擁有的吧

複式洋房

世上本無事,庸人自擾之。何必令自己難過。

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 AT47 的帖子

same初戀總是讓人難於忘懷~

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

小芯睇路 發表於 22-2-18 12:26
樓主有話邊嗰飛邊嗰咩?

Yes

珍珠宮

AT47 發表於 22-2-18 08:37
我都好多ex,但只有佢一個我係放唔低。
你好好呀!可以放得低晒咁理性,而且又同到最愛最好嘅一齊!祝福你 ...

做人要向前看呀
我老公都好多ex,如果我自己睇唔開、放唔低,大家都冇乜可能繼續行落嚟
可能我哋兩公婆比較無情(emoji)

有時攞嚟回味下都好,但要活在當下

我都祝福你~幸福快樂

首頁
12345...6

尾頁

跳至