自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章

今日收工行經公園,行我前面大約十幾個身位有個男士推住個買餸車仔急急步行得好快,而響佢前面五六的身位有個失明人士行行下停咗響度,我遠遠望到佢地交談,雖然我唔知內容,但我估應該係失明的問路,最後我見推車男士伸咗隻手出來比失明的撘住就帶佢開始行,我響後面見到個過程,覺得一陣感動。

我十分相信香港仍然有好人的,希望大家不要因為疫情而對世界冷漠

pwsmay    發表於 22-2-19 10:36
la_source    發表於 22-2-18 12:05

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珍珠宮

losttoa 發表於 22-2-17 22:48
今日收工行經公園,行我前面大約十幾個身位有個男士推住個買餸車仔急急步行得好快,而響佢前面五六的身位有 ...

伯爵府

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

男爵府

香港不嬲好人多 大家坐埋同一條船 要同心合力抗疫

goldpiglet    發表於 22-2-17 23:24
女媧,古神女帝者,一日七十變。中國上古神話中的創世女神,是華夏民族人文先始,福佑社稷之正神。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

伯爵府

BK Milk勳章

好人好事!

如果大家遇到失明人士想帶路,同呢位先生一樣,讓佢搭住你嘅手臂就可以,佢哋會感覺到你嘅動態跟住走(以前我同一位失明嘅同學相處,佢教我咁做的)

子爵府

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

好人好事

子爵府

牛年勳章

其實香港係有好多好人,不過越好嘅人就越低調,同鍾意搞事嘅人啱啱相反

水晶宮

今日收工行經公園,行我前面大約十幾個身位有個男士推住個買餸車仔急急步行得好快,而響佢前面五六的身位有 ...

侯爵府

我想講好多好人,只要每人行多一步,世界都仲係好美好

公爵府

牛年勳章

至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

好好

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好人好事!

大宅

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至