自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

我阿姨,疫情未咁勁每星期都會上阿婆度食飯,成日叫人買嘢(健康食品,護膚品),而家冇聚埋就係電話group度講 ,好討厭

男爵府

Jhar 發表於 22-2-18 16:59
我阿姨,疫情未咁勁每星期都會上阿婆度食飯,成日叫人買嘢(健康食品,護膚品),而家冇聚埋就係電話group ...

要对付的不是傳鎖,係阿姨

侯爵府

牛年勳章

一律拒絕

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

kckkck 發表於 22-2-18 17:03

伯爵府

我阿姨,疫情未咁勁每星期都會上阿婆度食飯,成日叫人買嘢(健康食品,護膚品),而家冇聚埋就係電話group ...

我會直接話冇興趣唔會買。
我有朋友,同事都想sale我,我係直接話,唔想浪費你時間,我係唔會join,唔會買。

伯爵府

如果你是 group admin,直接 block,無面比 !

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

同佢講你無錢.
或者同佢講你做緊B公司 (佢果間既死對頭), 問佢有無興趣了解下你既產品, 睇佢收唔收聲.

子爵府

無視,由佢地自說自話

我都有收到什麼優惠叫你買野,一律不回覆,亦無需上心。

男爵府

明白!真心煩到嘔電,成日講埋d野懶關心你,但係到sell緊自己產品,同埋佢地咩話題都可以連到去佢地傳銷產品
例1
我:我個仔今日係街跌倒,對腳損晒
傳銷"朋友":哎呀!陰公!但你知唔知我地有隻特製cream,促進傷口癒合之外仲可以⋯⋯

又例如
我:天氣凍,洗碗洗到隻手爆坼
傳銷"朋友":我地有隻特製洗潔精,可以保護你隻手之餘仲有⋯⋯功效

象牙宮

老公親戚都係 ,
一早已同他講有興趣我會搵你的。

子爵府

kckkck 發表於 22-2-18 17:03

係,佢真係好煩

子爵府

華妹妹 發表於 22-2-18 17:05
我會直接話冇興趣唔會買。
我有朋友,同事都想sale我,我係直接話,唔想浪費你時間,我係唔會join,唔會買 ...

朋友我直接拒絕,長輩係group 我唔係好敢出聲

子爵府

TinyTomato 發表於 22-2-18 17:05
如果你是 group admin,直接 block,無面比 !

我唔係group admin

子爵府

日本成 發表於 22-2-18 17:09
明白!真心煩到嘔電,成日講埋d野懶關心你,但係到sell緊自己產品,同埋佢地咩話題都可以連到去佢地傳銷產 ...

無孔不入嘛,所以你唔回覆就唔會有位俾佢再“發言”

我自己曾經有做過,佢地啲手法就係唔怕你話煩,至怕你唔應,因為唔應連再講既機會都無,即使你話無錢用緊其他等等,佢地都有位再入。

子爵府

日本成 發表於 22-2-18 17:09
明白!真心煩到嘔電,成日講埋d野懶關心你,但係到sell緊自己產品,同埋佢地咩話題都可以連到去佢地傳銷產 ...

係呀係呀!你明白我

子爵府

hnh_mami 發表於 22-2-18 17:17
無孔不入嘛,所以你唔回覆就唔會有位俾佢再“發言”

我自己曾經有做過,佢地啲手法就係唔怕你話煩,至怕 ...

係係,真係煩到一個點,不停forward d 咩見證,用完點好嘅片

公爵府

回覆樓主:

係WhatsApp group講咪已讀不回lo
當面問咪話冇興趣

子爵府

Jhar 發表於 22-2-18 17:20
係係,真係煩到一個點,不停forward d 咩見證,用完點好嘅片

認真,心無視就可以了,不用太上心。

真係太煩,個谷較靜音。

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無視咪得囉

若係不重要的家庭group..直接mute埋都得

首頁

尾頁

跳至