自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

chriswongbaby 發表於 22-2-18 19:52
新世界借出九龍貝爾特酒店約700間客房作隔離設施.由酒店負責營運的每個房間可獲約1600元;至於交由政府營運 ...

應該平均計,總有D房貴D,有D平D,你用最平計無得計喎!

珍珠宮

包三餐唔係食龍肉,$100 都夠

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我只同意一句『希望中央出手整頓下』,整頓下嗰啲唔知有乜居心,阻住香港抗疫嘅人

男爵府

回覆樓主:

政府徵用酒店係公價, 如果咁叫發國難財, 不如話係被政府逼佢發國難財

子爵府

要整就整醫管局先啦,疫情以來採購咗幾多廢物,浪費金錢

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

上校車 發表於 22-2-18 20:00
營運意思係咪包括房間提供,職員接送上房,消毒,3 餐,檢測安排等等,唔係只提供房咁簡單 ...

總有離別的時候

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

Protea 發表於 22-2-18 20:22
「明明間房就幾百蚊一晚」,係幾時咁嘅價錢?包三餐同做隔離又唔係平時價啦!如果,佢本身做隔離係呢個價, ...

是3餐.... 平時訂房最多都是1個早餐, 包曬3餐真是有幾百元搞掂? 自己屋企? 真是平衡時空

重有就是額外的清潔, 消毒等工作呢? 工作人員的健康保障呢? 真是食米唔知米貴....

果d 幾百元包3餐的酒店, 點解唔 即舉手去做...簡直好好賺啦....
Stay Hungry , stay foolish !!

侯爵府

2024年龍年勳章

新世界得罪你

珍珠宮

回覆樓主:

幾百蚊酒店包3餐, 冇聽過囉

男爵府

chriswongbaby 發表於 22-2-18 19:52
新世界借出九龍貝爾特酒店約700間客房作隔離設施.由酒店負責營運的每個房間可獲約1600元;至於交由政府營運 ...

你有本事也可以免費借出700間房, 今時今日願意幫忙的,怎也應該稱讚呀!

珍珠宮

好媽媽勳章

新鴻x 你又唔講?

男爵府

完全後仲要搞大淸潔,分分鐘要輕裝修翻新

伯爵府

牛年勳章

李XX用MIRROR來交功課, 仲離譜! 中央應該制裁佢啦!

hinhin_ma    發表於 22-2-18 20:55

珊瑚宮

tictactoe 發表於 22-2-18 20:54
李XX用MIRROR來交功課, 仲離譜! 中央應該制裁佢啦!

直頭離晒譜, 用疫情幫佢班蛋散宣傳

Campenella    發表於 22-2-19 00:45

水晶宮

titytang 發表於 22-2-18 20:08
隔離酒店啊!要額外做多好多嘢噶!同平時低水位價去比?

隔離酒店多唔多嘢做真係見仁見智,我覺得佢哋起碼唔使日日都執房換床單先。係送3餐之嘛,多咗咩嘢?
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

hiragana 發表於 22-2-18 20:48
幾百蚊酒店包3餐, 冇聽過囉

你估嗰3餐係五星級酒店標準咩,中學飯盒都分分鐘好過佢
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

珍珠宮

送暖爐唔講

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

借出嘅房都唔算多,價錢係政府定,如何發國難財?新世界捐口罩、暖爐同測試包,個度都唔少錢,「國難財」未賺到就「賠」咁多錢......

大宅

係咪要收確診病人, 消毒包食包住, 又要幫員工加強裝備, 設置
那些費用都唔少...總之希望疫情快些過去啦

首頁
12345...8

尾頁

跳至