潮流時尚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

linus仔 發表於 22-2-19 14:12
我有喺牛牛入H ADR 呀 ,雖然只得少少,收下息當平衡下心理都好
...
真係開心, 原來同linus仔jm同公司嘅 我都係時侯要處理下啲業務

公爵府

jenniferK 發表於 22-2-19 14:14

咁似D層壓式推銷果D"大家一齊做生意" ...

Exactly! Why not? 疫情下SA話做到OT, 我對公司前景充滿信心

大宅

Miyazaki 發表於 22-2-19 14:24
真係開心, 原來同linus仔jm同公司嘅 我都係時侯要處理下啲業務

平時得閒會去巡視業務,同員工溝通下

侯爵府

Miyazaki 發表於 22-2-19 13:39
直情當正H喺自己公司呀我同朋友都會講笑叫H係”公司” ...

我老公仲衰,成日話我返屋企, 叫我返歸⋯ H stand for home

公爵府

maggiejane 發表於 22-2-19 14:32
我老公仲衰,成日話我返屋企, 叫我返歸⋯ H stand for home

叫得H home 嘅一定係拱珠級數jm For me, H is for hell 一個一去不返嘅鬼門關

侯爵府

jenniferK 發表於 22-2-19 12:05
我都覺得佢唔會不停升

當你知道一間鋪一個月要做幾多數,係度叫痴線,咁多點做吖? 然後好恐怖地知道原來一日已經做咗十分一嘅數,你就驚歎香港人點解咁有錢!

侯爵府

Miyazaki 發表於 22-2-19 12:14
我之前用Fixxttrxxe買美股ADR隻HESAY. 不過呢期佢入左pink list唔比在入貨lu.. 朋友用牛 ...

股壇大鱷出現!
仲話自己小G女! 咁識得投資!
後生女真係勇,我呢十年真係唔敢玩股票,覺得已經唔係睇數據,係睇鬥下邊個夠痴夠影響力,鬥亂噏嘢,個市彈出又彈入

侯爵府

Miyazaki 發表於 22-2-19 14:36
叫得H home 嘅一定係拱珠級數jm For me, H is for hell 一個一去不返嘅鬼門關

...

你講嘅拱珠,係 真•拱珠 定係 親•拱珠 先?

男爵府

Miyazaki 發表於 22-2-19 14:26
Exactly! Why not? 疫情下SA話做到OT, 我對公司前景充滿信心
...

真係喎,我琴日有出去H C個商場行吓,靜到飛起,唯獨H係有人排隊㗎囉

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

maggiejane 發表於 22-2-19 14:39
當你知道一間鋪一個月要做幾多數,係度叫痴線,咁多點做吖? 然後好恐怖地知道原來一日已經做咗十分一嘅數 ...

所以員工流失率都高咖
work hard PLAY hard

子爵府

jenniferK 發表於 22-2-19 19:28
所以員工流失率都高咖

咁年資十年以上個D SA係好堅

wcpcelia    發表於 22-3-16 08:29

大宅

Miyazaki 發表於 22-2-19 12:14
我之前用Fixxttrxxe買美股ADR隻HESAY. 不過呢期佢入左pink list唔比在入貨lu.. 朋友用牛 ...

想請教咩係pink list…我都有fixxttrxxe account…睇下呢隻d profile 先 我又對h 隻股幾有興趣播….睇好佢

大宅

jenniferK 發表於 22-2-19 13:28
希望版主唔好封閉

我覺得追潮流之餘其實可以深入了解奢侈品牌背後其實支持緊好多產業。如供應鍊,IT和人 ...

Yes yes yes 我都好有興趣,投資買咩都要買自己熟個d野好似會安心d…

公爵府

LittleApeach 發表於 22-2-19 19:47
想請教咩係pink list…我都有fixxttrxxe account…睇下呢隻d profile 先 我又對h 隻股幾有興趣播… ...

我都想有人答到我總之FT將佢同好幾隻adr例如LVMUY(都唔錯)列入一條而家只可以sell唔可以buy嘅stocks, 好似sth to do with security(求知情人士解答),但其他apps例如牛牛都仲買到。其實隻股每日成交好少,留意佢嘅人唔多,我都係因為支持公司先入少少玩吓大家一齊研究吓吖

公爵府

LittleApeach 發表於 22-2-19 19:50
Yes yes yes 我都好有興趣,投資買咩都要買自己熟個d野好似會安心d…

正解,自己有興趣特別上心做功課

LittleApeach    發表於 22-2-19 20:58

大宅

回覆 Miyazaki 的帖子

好呀…我鍾意買d股都了解少少先…雖然得好少不過我通常買完長放係度無眼睇….好間唔中先去望下…牛牛我冇用呀…

大宅

回覆 Miyazaki 的帖子

真係仲勤力過以前返學,而家返工 明明個個月已經課金俾佢,仲要想去買下佢d股,幾loyal

公爵府

boolove2013 發表於 22-2-19 19:43

我都係咁話,呢班搶嘢一定快狠準

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

boolove2013 發表於 22-2-19 19:43

十年以上果D,點都有D熟客頂到部分數。

但我聽聞呢兩年條數加得好多。除了個人還有全店條數呢。
work hard PLAY hard

公爵府

jenniferK 發表於 22-2-19 21:31
十年以上果D,點都有D熟客頂到部分數。

但我聽聞呢兩年條數加得好多。除了個人還有全店條數呢。

係呀所以佢哋都真係需要賣袋呢啲大價items,聽講話細袋例如kp出得少就係因為袋價平,公司想盡量offer多啲大size大價位嘅boost條大數,唔知真唔真啦, 不過你見而家D non-QB去到七八萬就知,有D我都唔太接受到

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊