自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

hfl2000 發表於 22-2-22 17:20
我係回應緊嗰個jm所講啫(佢話佢同事深喉第二日就有結果)
事實上我屋企人17號交咗到依家都仲未有結 ...

係啊我都覺得冇可能,識幾個都係同你家人一樣

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

daijuju 發表於 22-2-22 17:24
交樽有得比$加速?

樓上有jm話俾錢私家醫院驗喎
但新聞話「該名司機交回的深喉唾液樣本化驗結果為陽性,他正按衞生署指引在家隔離等候,衞生署衞生防護中心正跟進他的個案。」
咁講佢有衛生署跟進,但乜私家醫院化驗結果都認受㗎咩?衛生署唔係話一定要政府化驗為準先肯跟進㗎咩?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

野原美冴 發表於 22-2-22 16:44
不是特權,深喉唾液的結果是好快出的。我同事上星期驗都係第二日就收到sms
...

我同事等足1星期,係兩個同事

侯爵府

只要知道識人好過識字就無咩好嬲!

大宅

hfl2000 發表於 22-2-22 17:03
我係指自費$240嗰啲,有啲檢測中心一定要你預約,唔俾walk in排(我屋企人上星期六既親身經歷)
...

我今朝係太古自費walking 去檢測,

大宅

野原美冴 發表於 22-2-22 16:44
不是特權,深喉唾液的結果是好快出的。我同事上星期驗都係第二日就收到sms
...

我一家4口14號交,宜家都冇結果!!

珍珠宮

hfl2000 發表於 22-2-22 16:29
黃錦星深喉唾液樣本呈陰性 今已回辦公室工作
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2311201/
司機20 ...

咁又老實,有些客觀緩急情況,係咪要體諒一吓呢?
例如,現在你不會要求醫護人員和你一去社區中心排同一條隊等檢測结果,然後才返去前線吧?

珍珠宮

減齡達人勳章

peas 發表於 22-2-22 17:35
我一家4口14號交,宜家都冇結果!!

我同事話16日交,17日收sms

別墅

特權嘅人係咁啦

男爵府

我老細畀2千幾上門驗即日知

侯爵府

LokYauYau 發表於 22-2-22 17:39
咁又老實,有些客觀緩急情況,係咪要體諒一吓呢?
例如,現在你不會要求醫護人員和你一去社區中心排同一條 ...

唔係唔俾有特權,我係想話高官&佢司機/工人都有特權,所以佢哋根本感受唔到民間疾苦囉
黃錦星司機即刻就有衛生署跟進啦,難為小市民等咗1,2個禮拜都無任何跟進。

珍珠宮

Tung2476 發表於 22-2-22 17:55
我老細畀2千幾上門驗即日知

係咪華大?

水晶宮

hfl2000 發表於 22-2-22 17:31
樓上有jm話俾錢私家醫院驗喎
但新聞話「該名司機交回的深喉唾液樣本化驗結果為陽性,他正按衞生署指引在家 ...

我見呢d 都話政府認可喎,唔係㗎?
(專登cut 走個名)

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咁可能他們去私家做呢?好像千幾元一次。高官應該唔差錢。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

大宅

Jesshku20 發表於 22-2-22 16:34
有錢都好難做到,每朝一早排隊仲要有限額,好多時俾錢條隊仲長過免費條隊
...

隊雖長,但快有結果。

大宅

mcdullyiu 發表於 22-2-22 18:07
咁可能他們去私家做呢?好像千幾元一次。高官應該唔差錢。

都係,公司有人話不送DNA北上 ,所以去仁安做,好似有2個時段出結果,越快越貴

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

https://www.coronavirus.gov.hk/chi/early-testing.html

看這裡

此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

hfl2000 發表於 22-2-22 17:56
唔係唔俾有特權,我係想話高官&佢司機/工人都有特權,所以佢哋根本感受唔到民間疾苦囉
黃錦星司機即刻就有 ...

如果司機最後結果係陰性,黄亦變成不是緊密接觸者。所以連司機也排另一條隊檢,都係有原因。

侯爵府

LokYauYau 發表於 22-2-22 18:26
如果司機最後結果係陰性,黄亦變成不是緊密接觸者。所以連司機也排另一條隊檢,都係有原因。
...

佢都唔係緊密接觸者啦,今日即刻可以返office喇

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

首頁
12345...6

尾頁

跳至