自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

24號中午去強檢,26號夜晚開始喉嚨痛,27號開始咳,我一直以為自己係普通喉嚨發炎,早上自己快速測試中咗,28號收到核酸檢測結果陰性,暫時2個囡同老公冇事,好唔開心,好擔心惹到2個囡,2個囡都係剛打第一針科興

abirdma    發表於 22-3-2 08:30
la_source    發表於 22-3-1 12:58

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

liqinmei 發表於 22-3-1 08:39
24號中午去強檢,26號夜晚開始喉嚨痛,27號開始咳,我一直以為自己係普通喉嚨發炎,早上自己快速測試中咗, ...

周圍咁多人病,好難講喺邊度中
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 22-3-1 08:42

呢幾日都冇出過去,都係我老公出街買過一次餸

珍珠宮

玩具勳章

就係周圍甘多人病,仲要除罩了鼻 呢個已經第二個post話了完之後中

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

物件都可以傳播病毒,附近單位傳播亦有可能。中咗就專心養病,唔好諗喺邊度中喇~ 源頭太難追蹤。

小玲太太    發表於 22-3-1 19:59

子爵府

但你收到陰性訊息喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

chingnc 發表於 22-3-1 08:46
就係周圍甘多人病,仲要除罩了鼻 呢個已經第二個post話了完之後中
...

都有唔少人打針後發燒,以為係反應 可能排隊太多人出事
放下自在

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

唔出奇
前兩日去檢測
成個場都係咁有人咳
仲有人話自己做過快測
通常快測得都照排9成中左

象牙宮

liqinmei 發表於 22-3-1 08:44
呢幾日都冇出過去,都係我老公出街買過一次餸

強檢你去中心定流動站?
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

cupid0627 發表於 22-3-1 08:47
但你收到陰性訊息喎

可能潛伏期未測到。

珍珠宮

中左就好好休息, 你懷疑都冇可能證實到, 又何必諗咁多

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

24號中午去強檢,26號夜晚開始喉嚨痛,27號開始咳,我一直以為自己係普通喉嚨發炎,早上自己快速測試中咗, ...

每人都戴好口罩,清潔屋企,同大家分開食飯,老公分開訓。

祝早日康復

男爵府

cupid0627 發表於 22-3-1 08:47
但你收到陰性訊息喎

收到短信證明我24號前都係冇事,我係觀塘遊樂場個位做檢測,個帳篷係C字形,裡面一滴風都冇,上一位一做完,冇任何空氣消毒,職員叫我同2個囡即刻去做,我第一個做之後到我2個囡

大宅

畀面勳章

你講對,我都衹是返工同放工,放工即返家但都中

男爵府

chingnc 發表於 22-3-1 08:46
...

我都記得可能之前有確診者除罩了鼻時令環境已有病毒,到第二個除罩就吸入咗

男爵府

FlowerBoys 發表於 22-3-1 08:53
我都記得可能之前有確診者除罩了鼻時令環境已有病毒,到第二個除罩就吸入咗
...

我就係諗住戶外會空氣流通,點知個檢測帳篷係甘保暖

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

下邊條線都好深色
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

crystal媽咪 發表於 22-3-1 09:00
下邊條線都好深色

我一直以為自己普通喉嚨發炎,26號開始食藥,到宜家都冇減輕,先測,但我心都形住會中,之前一發現唔舒服就戴口罩,分開食飯,用完廁所消毒

珍珠宮

玩具勳章

cattz288 發表於 22-3-1 08:48
都有唔少人打針後發燒,以為係反應 可能排隊太多人出事
...

X2 之前都有人講有病徵人都去了鼻,仲有無徵狀呢,政府都叫左有病徵只可以攞樽仔,即係佢地都知道風險高啦,甘全民強檢有無措施架,如果唔係本身可能唔中,了鼻中真係唔得佢c囉

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

liqinmei 發表於 22-3-1 09:02

我一直以為自己普通喉嚨發炎,26號開始食藥,到宜家都冇減 ...

早日康復

早上暖鹽水漱口消炎
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁
12345...8

尾頁

跳至