自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

講左成年,係都唔打。依家死嘅好多正正係無打針的老人。有聽過身邊D老人講,我都甘老啦,嗰頭近啦,仲打咩呀?只可以講個人選擇。既然你自己預左中及死嘅後果,都冇人可以阻止到你。

SiuBBee    發表於 22-3-4 07:40

男爵府

回覆樓主:

條路自己揀,XX唔好喊

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

alicego62 發表於 22-3-4 07:02
講左成年,係都唔打。依家死嘅好多正正係無打針的老人。有聽過身邊D老人講,我都甘老啦,嗰頭近啦,仲打咩 ...

嗱,如果係老人家自己決定無得講,如果係仔女唔比老豆老母打就唔同講法,我有朋友就算見到今日的情況,都話由始至終都無諗住比佢差不多90歲的老豆打針,不過佢老豆喺屋企,不是在院舍

侯爵府

沒嘅,賭一鋪,賭死果個唔會係佢

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

大家知道就好,係個人選擇,唔好賴後生唔肯打針累佢地,事實上後生絕大部份已經打咗針

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

條路自己揀,打與唔打;但有事唔好推卸責任俾人或政府

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

講左成年,係都唔打。依家死嘅好多正正係無打針的老人。有聽過身邊D老人講,我都甘老啦,嗰頭近啦,仲打咩 ...

政府推通行証太遲,就係要去超市食肆先迫到一班去打針
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lina9316 發表於 22-3-4 07:37
條路自己揀,打與唔打;但有事唔好推卸責任俾人或政府

有事咪推去急症
放下自在

伯爵府

我都覺得政府唔使咁肉緊,唔使咁緊張,今時今日既結果係佢哋或佢地仔女既選擇,與人無尤

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

cattz288 發表於 22-3-4 07:40
有事咪推去急症

聽講最近有要等15個鐘嘅 case

侯爵府

2024年龍年勳章

cancan^^ 發表於 22-3-4 07:31
大家知道就好,係個人選擇,唔好賴後生唔肯打針累佢地,事實上後生絕大部份已經打咗針

...

總之各盡其份啦! 後生嘅應該打, 應該安排老人家打!

咩社會上有聲音話後生唔肯打累佢哋咩?吾打嘅真係要後果自負!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我媽媽86歲, 已經打哂3針, 同住2名子女確診, 佢竟然無事

侯爵府

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 22-3-4 07:39
政府推通行証太遲,就係要去超市食肆先迫到一班去打針

香港咁多刁民, 太早推又怕遇到大反抗力,又比黑暴有機會作亂, 所以好難講!

侯爵府

2024年龍年勳章

SiuBBee 發表於 22-3-4 07:45
我媽媽86歲, 已經打哂3針, 同住2名子女確診, 佢竟然無事

好好嘅分享, 打針真係有效用!

珍珠宮

2024年龍年勳章

佢地自己決定唔打針都係自己選擇

最慘係子孫唔俾佢地打果d,真可憐

公爵府

SiuBBee 發表於 22-3-4 07:45

珍珠宮

okgoodla 發表於 22-3-4 07:45
香港咁多刁民, 太早推又怕遇到大反抗力,又比黑暴有機會作亂, 所以好難講!
...

其實明知樣樣都有人反抗 佢地唔夠硬啫 如果推個一定要打針 過左時間唔打針要罰重錢 或坐監 睇下佢地會點
政府個個怕呢樣怕果樣 成日驚俾人反

男爵府

him-bb 發表於 22-3-4 07:53
其實明知樣樣都有人反抗 佢地唔夠硬啫 如果推個一定要打針 過左時間唔打針要罰重錢 或坐監 睇下佢地會點
...

政府確實係軟弱無能

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

疫苗剛出時唔夠針,政府俾老人係優先打。
人地外國老人好多都去打針。

除非因醫學理由唔打針,否則醫療就俾打針的人有優先機會,唔打針就慢慢在家等。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

屋企之前都係咁
我話唔打針唔好周圍去食野,又少換口罩,少用搓手液
惹比我地我一定會賴你
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至