自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

入公司前,唔駛量體溫?

(Sorry 以為發燒嗰個返工)

象牙宮

kamkong 發表於 22-3-4 22:49
個同事未發燒,係佢太太發了四日燒才肯驗,驗到咪一定要申報

咁要睇公司安排了,我老公算大公司做,公司話就咁家人確診都係要返工,開工前會快測囉!而家大部份公司都變左咁做

象牙宮

2024年龍年勳章

kamkong 發表於 22-3-4 22:34
C6同事嘅太太,發左四日燒都唔做快檢,個同事仲日日番工,咁落去香港冇得救
...

鴕鳥

伯爵府

虎到金來勳章

我身邊都有呢啲人一家三口先後發病問佢有冇驗佢話驗來做咩,驚確診後要去隔離個女冇人睇喎

另外一家五口2老先後發病快測係2條線個孫仔之後又發燒當時驗到一條線,尋日call到車送2老去明愛睇個孫仔再驗2條線呀媽再送佢去明愛幾個鐘後孫仔有得睇但2老等到半夜未見醫生自己走咗返屋企之後個62仲出埋街,因為咁樣個呀媽今日仲租左酒店同個仔住,佢話自己個仔無事尋日驗到2條線去明愛睇今日話無事,真係好癲

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

伯爵府

我都有朋友咳咗成個星期,佢話測咗就冇得出街,所以唔測

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

所以要出健康碼,2個都唔可出街

翡翠宮

唔係天真,係自私

伯爵府

C6同事嘅太太,發左四日燒都唔做快檢,個同事仲日日番工,咁落去香港冇得救
...

因為一檢測,知道中咗就唔可以返工及出街

子爵府

somehow 發表於 22-3-4 23:04
我都有朋友咳咗成個星期,佢話測咗就冇得出街,所以唔測

我都有同事咳佐幾日,唔驗唔睇醫生,話自己知自己冇事

伯爵府

唔係天真係自私

珍珠宮

所以袁國勇話七百萬人染疫,我信假。
每日點只5萬幾,15萬就差吾多

子爵府

ling426 發表於 22-3-4 23:12
我都有同事咳佐幾日,唔驗唔睇醫生,話自己知自己冇事
...

我個個朋友都唔知自己點解會中招,有啲重好小心都中,講自己知自己冇事,都係唔負責任嘅藉口

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆 20091 的帖子

好賤呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

好大機會中了,但又不想隔離又不想申報,咪當吾知囉,呢種人自私到呢

侯爵府

...

依d人自私,無公民責任

男爵府

我岩岩係fb「全港抗疫谷」見有人話有病徵朝早快測兩條線,同日出去撩鼻係陰性!全家都發燒,仲有人留言話同樓主一樣快測兩條線,出去撩就陰性!
唔怪得咁多人話強檢撩鼻完中招

一d公德心都冇

禁止訪問

琥珀宮

回覆樓主:

自私

水晶宮

回覆樓主:

自私

珍珠宮

有D老闆吾理,要你照返工

首頁