自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

試完一堂,還好,但不知道信譽好不好有人用過嗎?請指教謝謝

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我小朋友現在用緊,我覺得唔錯,因為佢哋有自己一套嘅課程,小朋友容易上手,我覺得老師都幾用心教,都好好脾氣。佢哋會俾啲功課小朋友做,不過都係好少,除非你要加。

水晶宮

Starbean 發表於 22-3-5 23:04
我小朋友現在用緊,我覺得唔錯,因為佢哋有自己一套嘅課程,小朋友容易上手,我覺得老師都幾用心教,都好好 ...

謝謝!唔該你!

大宅

我小朋友現在用緊,我覺得唔錯,因為佢哋有自己一套嘅課程,小朋友容易上手,我覺得老師都幾用心教,都好好 ...

講問係咪固定老師?容唔容易約課?

大宅

請問幾錢一堂?

珍珠宮

回覆樓主:

有,強推。
有補中文, 都有補英文。
真心推介。
佢唯一唔好係貴囉。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

伯爵府

貓頭雀 發表於 22-3-25 10:43
有,強推。
有補中文, 都有補英文。
真心推介。

平均要幾錢一堂?如果純粹想操普通話oral 呢間的課程合適嗎?

珍珠宮

siumiu2009 發表於 22-3-22 11:43
講問係咪固定老師?容唔容易約課?

唔難約。 試課後,覺得個老師好,同學管老師(即admin +sales) 講,mark實固定時間就可以了。

我幾個小朋友分別有上高lv. 中文、 低lv. 中文、英文, 老師有質素,教程也適合(但唔係雞精班,真係學中文的)
同埋有功課, 唔難做。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)

大宅

貓頭雀 發表於 22-3-25 10:49
唔難約。 試課後,覺得個老師好,同學管老師(即admin +sales) 講,mark實固定時間就可以了。

我幾個小朋 ...

見佢廣告主力學中文
你係咪覺得佢哋英文都好?老師係咪有時差?日頭約唔唔到課?
請問你小朋友上緊幾多錢一堂?

珍珠宮

siumiu2009 發表於 22-3-25 10:54
見佢廣告主力學中文
請問你小朋友上緊幾多錢 ...

英文係新課程,好似今年先有。

佢主力的確係中文, 佢會交教中文嘅知識, 唔係雞精補習班。
分享高小: 一齊讀文章,比如《觀潮》, 研究下個作者點解會咁寫,用咗乜嘢修辭等。 要句式仿作,但難架,因為內地中文好高階,當學到70%都好好能豐富小朋友的中文知識。

如果低lv. (冇普通話基礎嘅小朋友,如小一或幼稚園), 第一堂, 佢用詩《詠雪》來讀一至十,再教「無數」係咩意思等,仲有其他野,忘記了。
之後教字形結構,上多幾堂會慢慢開始教小朋友分辨修辭。

珍珠宮

回覆樓主:

我以前報讀,佢寄咗一疊簡體課本畀我...當是報讀優惠。(見圖)
上堂用電子課本個app 每堂設好內容的,但阿女有時上堂會自己用實體課本, 隨佢鍾意。

對了低級中文堂係繁體字, 高級組就係簡體字啦。 個人覺得冇影響,當比小朋友慢慢適應,學多樣嘢。

珍珠宮

siumiu2009 發表於 22-3-25 10:54
見佢廣告主力學中文
請問你小朋友上緊幾多錢 ...

英文
日頭約到。
不過我冇睇其他老師呀,我淨係約我試堂好的老師咋。

英文我小朋友上緊 HKD$120/25 分鐘。
lingoace真係貴㗎, 但老師同課程都ok,有保障。
也沒有限死你每個月要上15堂。

我都老老實實啦 你有需要試堂就pm啦,有報讀優惠。

想再問其他資料都歡迎問

珍珠宮

回覆樓主:

功課分享,分別是小一和小四。

珍珠宮

Ocean419 發表於 22-3-25 10:47
平均要幾錢一堂?如果純粹想操普通話oral 呢間的課程合適嗎?

我一開始都係諗住畀小一操普通話咋,學學下又覺得幾好就一路繼續囉 。

珍珠宮

Ocean419 發表於 22-3-25 10:47

中文:55分鐘一堂
50课包,1500美金=2100新币=12000港币,课单价137Rmb/节

100课时包,3000美金=4200新币=24000港币,课单价:132Rmb/节

英文見圖,25分鐘一堂

大宅

貓頭雀 發表於 22-3-25 11:19
英文
日頭約到。
不過我冇睇其他老師呀,我淨係約我試堂好的老師咋。

唔該晒!

珍珠宮

貓頭雀 發表於 22-3-25 11:28

中文:55分鐘一堂

我尋日約試堂.. agent 報比我係呢個價… 比你貴好多…

珍珠宮

貓頭雀 發表於 22-3-25 11:26

我一開始都係諗住畀小一操普通話咋,學學下又覺得幾好就一路繼續囉 。
...

但完全唔識聽普通話,係咪唔太適合?
小一有什麼要學的?閱讀理解?詞語解釋?

珍珠宮

cara.mak 發表於 22-3-26 18:52
...

又唔會嘅.. 因為點都有第一步吖嘛。
lingoace 貴,但有辦法的, 佢對得住個價錢架

佢試堂有得玩轉盤, 好似捉棋咁,氹小朋友開口。

珍珠宮

cara.mak 發表於 22-3-26 18:52
...

小一學,係因為小一遇正抗疫停課呀 日日賦閑在家都唔係辦法..
我當順便比佢學字,傾下計,又唔想太正式學中文令佢反感(啲男仔好煩架
就join 左囉..

首頁

尾頁

跳至