自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我都覺得抵抗力好有關係

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

如果真係可以做到自我隔離我相信OK,例如有人可以送飯送水到房門口,但好多人都唔得,冇工人,C6幫唔到你,自己都要食,分分鐘仲要照顧其他人(小朋友)飲食,咁就好難了,所以中唔中都要講成本

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

mike89 發表於 22-3-7 11:27
我直頭照樣一齊訓
除左沖涼全日戴口罩,食野分開食

一齊瞓都無事,勁,我老公做咗成個星期廳長

子爵府

回覆 minniemouse131 的帖子

你講得好啱.
朋友屋企係二個中招者 ( 父母) 去照顧二個健康的人 ( 仔女, 她們進房少出來).

男爵府

我自己中. 感恩已轉陰第4天.
老公, 仔, 工人都無事..

edhepp    發表於 22-3-7 12:11

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

smb329 發表於 22-3-7 11:52
我自己中. 感恩已轉陰第4天.
老公, 仔, 工人都無事..

水晶宮

茶木 發表於 22-3-7 11:15
我朋友個朋友,公司有人中, 打復必泰,病到飛起,但3日好番,5日轉陰性,同一個office, 其他人完全冇事, ...
I THINK SO

我同仔 PT JOB 分別都接觸過同事確診 (當時未知的) 一齊食飯, 用洗手間等, 我地兩人都冇中, 可能同抵抗力有關, 而且我倆都係唔擔心的人, 仍然正面樂觀, 唔知關唔關事

水晶宮

ilovematthew 發表於 22-3-7 11:25
我老公在家也帶住口罩,我仔長期也在房,無見個仔好多日,今早佢還去買早餐我食,覺得亞仔靚仔咗好多:happ ...

不嬲都靚仔啦! 係你冇見靚仔好多日就真

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

雪影 發表於 22-3-7 11:30
我仔中咗,我同老公都無事,我哋只係戴口罩,分開食飯(其他都好近,屋企細)無消毒厠所個啲喎,我 ...

又真係奇喎

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 ilovematthew 的帖子

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

chocolatebean 發表於 22-3-7 11:58
不嬲都靚仔啦! 係你咁見靚仔好多日就真

好耐無認真望佢嘛,所以今日借d意同佢講野

水晶宮

雪影 發表於 22-3-7 11:30
我仔中咗,我同老公都無事,我哋只係戴口罩,分開食飯(其他都好近,屋企細)無消毒厠所個啲喎,我 ...

有JM話DOCTOR講唔出街缺乏左D咩, 仲大問題

我日日都出街買野, 冇消毒, 都OK! 我覺得保持正能量, 心情愉快都好重要

水晶宮

ilovematthew 發表於 22-3-7 11:03
我今日第7日剛轉陰,仔和老公都無事,感恩,我真係非必要我唔會離開房的,去完廁所不論大小 ...

賭彩數,冇全家中真係當中六合彩

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我中,但c6同個仔冇事,仔仔讓咗間房比我隔,佢自己匿埋係書房瞓

水晶宮

ilovematthew 發表於 22-3-7 12:01
好耐無認真望佢嘛,所以今日借d意同佢講野
忍唔住呢?

男爵府

我直頭照樣一齊訓
甘勁?一齊訓都無事?又話omicron 傳播力強,會整到同一個大廈中既。

珍珠宮

我直頭照樣一齊訓

冇自我隔離

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

但未有病徵時或你未知中,嗰時病毒已傳播緊。

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

茶木 發表於 22-3-7 11:15
我朋友個朋友,公司有人中, 打復必泰,病到飛起,但3日好番,5日轉陰性,同一個office, 其他人完全冇事, ...

尋晚有無睇抗疫特別節目?真的,每人體質、生活和飲食習慣不同,所有嘢不可一概而論。

首頁
12345...6

尾頁

跳至