自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

首先我極少出街食 / 買外賣. 附近得一間超市都關埋, 所以迫住叫外賣.

搵到間都算平, 又多選擇, 又新鮮, 又几好味. 但至從 serve 我... 入盒同收銀係同一個人之後( 間食店同時有 7,8 個員工 ), 都冇再幫親.

於是比我搵到另一間做外賣. 有4個員工左右. 見斬雞就斬雞, 2 個入盒入袋, 一個企 cashier 位. 所以決定排对幫襯.

点知到我時, 係個收銀員serve我. 戴住对本來藍色既手套, 用到變灰色. 佢手拿外賣盒, 但D手指义哂入盒裡面. 到拿蓋, 個蓋又係用手指掂暈 ( 因為佢同隔離個阿姐傾緊計, 所以個蓋都渣左好耐.

食完肚瀉左一日... 冇下次.

ada0707    發表於 22-3-9 09:27

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

侯爵府

珍珠宮

回覆樓主:

其實只係你睇唔睇到,食肆真係間間都係咁上下,所以我從來都唔會去望。

大宅

JoanC 發表於 22-3-9 01:33
其實只係你睇唔睇到,食肆真係間間都係咁上下,所以我從來都唔會去望。
...

都係.

我亦見過有員工去完 toilet 冇洗手.

最衰我個人好鐘意四圍望...

abirdma    發表於 22-3-9 07:50

子爵府

回覆樓主:

買回家後有冇番熱先食?

大宅

gilgil39 發表於 22-3-9 05:39
買回家後有冇番熱先食?

雖然佢本身仲熱, 但我都有丁返熱.

子爵府

我都試過響商場廁所內見到有餐廳職員由廁格入面行出黎冇洗手直接離開返餐廳……

男爵府

回覆樓主:

男爵府

依家外賣返屋企,最好自己叮一次

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

macdullbaby 發表於 22-3-9 06:42
我都試過響商場廁所內見到有餐廳職員由廁格入面行出黎冇洗手直接離開返餐廳……
...

係, 我都見過

男爵府

回覆樓主:

我都覺得自己太鍾意周圍望,成日見到啲唔應該見嘅嘢,我老公同阿媽成日話我緊張,但食落肚點可以唔緊張

大宅

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係眼不見為乾淨

大宅

2023年兔年勳章

回覆樓主:

我曾經做過厨房,個厨房係供應過千人嘅膳食 太多嘢係意想不到,只可講一句:自求多福

子爵府

lagortsa 發表於 22-3-9 06:05
雖然佢本身仲熱, 但我都有丁返熱.

翻熱左都肚痾 記得叮左几耐嗎?

大宅

gilgil39 發表於 22-3-9 08:41
翻熱左都肚痾 記得叮左几耐嗎?

3 分鐘.

其實只係椒x豬扒. 本身已經乾身, 冇汁. 丁得太耐我驚變豬肉乾.

一路行返屋企一路諗... 好唔好返去煲煲滾水淥吓佢先食呢...

大宅

一人之境 發表於 22-3-9 08:18
我曾經做過厨房,個厨房係供應過千人嘅膳食 太多嘢係意想不到,只可講一句:自求多福
...

呢个我都知因為識人做 waiter, 佢話佢自己以後都唔會出街食 ( 本身佢都唔鐘意食街野 ).

點知有一次係某 foodcourt 撞到佢, 我見到佢真係自己買超市牛奶係度飲. 同抬人照食 foodcourt 野.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

所以戴手套唔代表一定乾淨
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

2024年龍年勳章

出街食就只能接受低一點嘅衛生水平。要求嚴格就只可以自已煮啦

大宅

cccpo 發表於 22-3-9 07:54
我都覺得自己太鍾意周圍望,成日見到啲唔應該見嘅嘢,我老公同阿媽成日話我緊張,但食落肚點可以唔緊張
...

可能我個肚又比較敏感D, 食 M記軟雪糕都 lai 過野.

疴唔係最辛苦... 係疴到冇哂力, 腳軟, 頭暈眼花, 以為自己c得先攞命....

首頁

尾頁

跳至