自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

男爵府

畀面勳章

貓咪達人 發表於 22-3-10 10:28
我岩岩係京東買左部小熊和麵機,3百零蚊幾抵玩,未收貨呀,不過見到其他用家都讚方便,屋企有焗爐既話,只 ...

有冇link睇?下

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

如果鍾意食包就值得,我買左p好多年,得閒就整吓,幾開心㗎。現在疫情整得多咗

用戶要求終止服務

ocarebear 發表於 22-3-10 16:14
最基本型號 panasonic p104 都可以搓面團
我最初買返來都新屎坑玩過造型, 造型完跟住去焗爐焗. 但係我技術 ...

謝謝解答我係驚日日整方包會冇人肯食變咗得返我一個人食,所以想間住整吓造型包,易清潔慳好多時間我都好怕難清潔嘅電器,氣炸鍋我都冇買,難清潔又唔健康

謝謝您推介,我之前睇到電器鋪有panasonic同象印麵包機但唔知邊款好用

用戶要求終止服務

princesssarah 發表於 22-3-10 16:40
如果未知會否經常整,但又會時常食方包,咁面包機會啱妳多啲,方便慳位易打理~

入廚師機嘅主要原因係我 ...

謝謝解答早餐我都係食方包或者三文治,但午餐想煮面或食餃子,之前都係係街市買餃子皮自己包,疫情唔敢出街想自己整麵包面條餃子

您講得啱麵包機適合我,慳位易清潔,係屋企整都健康啲乾淨啲

珍珠宮

kathychow2022 發表於 22-3-10 18:13
謝謝解答我係驚日日整方包會冇人肯食變咗得返我一個人食,所以想間住整吓造型包,易清潔慳好多 ...

一定係P 仔。
象仔貴啲功能又少啲(連酵母格同乾果格都無)。
P 仔香港好多真實用家,極少聽過會壞,閑閑哋用五年以上,最多內膽花咗要換一個,信興保養維修都方便。
反而咁多P仔你慢慢研究邊個型號嘅價值同功能適合妳多啲啦。

公爵府

andy.ma 發表於 22-3-10 18:03
有冇link睇?下

https://item.m.jd.com/product/100001727443.html?gx=RnFmkmYLYDWKzdRP--tzC7NsmJQjFEQOS70S&ad_od=share&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

侯爵府

kathychow2022 發表於 22-3-10 18:13
謝謝解答我係驚日日整方包會冇人肯食變咗得返我一個人食,所以想間住整吓造型包,易清潔慳好多 ...

我冇用象印
但panasonic已經係第二部
我通常係麥包三文治
之前試過攞個麵團出嚟手動加啲餡料, 例如火腿粒、合桃、提子乾, 但加咗材料會影響麵包發酵, 出嚟麵包會冇咁好, 點解冇咁好可能係因為我全麥粉比例高, 50/50, 所以影響發酵. 如果你整白麵包, 我諗影響會冇咁大.

你可能會問點解唔將餡料放入自動投放嗰隔, 原因係因為自動投放, 啲餡料會打得耐打到好碎

子爵府

2023年兔年勳章

其實烤焗食物會致癌,少食為妙。

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆樓主:

早買早享受

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

肯用整實值得,整麵包, jam,豬肉鬆,pizza 底都得。 如果得三分鐘熱度就算吧啦。

複式洋房

回覆樓主:

ok

珍珠宮

我係餓底 發表於 22-3-10 17:35
好吸引呀

大宅

值吖 又唔算貴

大宅

我係餓底 發表於 22-3-10 10:14
用家門俾啲意見thx

有用啊,我係完全唔識煮野食既人,用麵包機勁容易就整到方包,再進階既我未研究
不過我女歲半間中會食面包,出面既面包太多化學成分所以我一定係自己整,放心好多

子爵府

以前買過麵包機整麵包,曾經好投入整唔同口味嘅面包。但隨著年紀漸長,當我了解過食麵包呢啲高碳水化合物嘅飲食導致的疾病及壞處,我就送咗麵包機俾人,以免自己成日食麵包

用戶要求終止服務

Ononluk 發表於 22-3-10 18:28
一定係P 仔。
象仔貴啲功能又少啲(連酵母格同乾果格都無)。
P 仔香港好多真實用家,極少聽過會壞,閑閑 ...

好的,謝謝咁我先睇吓P牌麵包機邊款型號同功能啱我

用戶要求終止服務

ocarebear 發表於 22-3-10 18:49
我冇用象印
但panasonic已經係第二部
我通常係麥包三文治

多謝您專業嘅分享您唔講手動加果仁水果乾呢點我都唔知係可以手動加通常會跟說明書指示做放入自動投放格

如果追求口感唔想果仁太碎就會跟您做法手動加,真係學到野,謝謝您

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

真係有耐性有地方有時間就值得。
我99攞左我部機玩左2次就棄了,不過佢就成日整 饅頭
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

男爵府

食得好勳章 開心吸收勳章 陪月勳章

疫情下,真係好幫到手

首頁
45678...12

尾頁

跳至