自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

1/3 發病、7/3 轉陰、到今日肺部有些不同之前、行快多2步也廠感到有點虛弱、所以也未敢恢復運動~

病微:尖寒尖凍、咳、有痰、發燒、喉嚨痛。

已打齊三針~

SU213    發表於 22-3-11 10:53
missyoumum    發表於 22-3-11 10:50
SiuBBee    發表於 22-3-11 10:32
la_source    發表於 22-3-11 10:08

男爵府

大力大力 發表於 22-3-11 09:18
1/3 發病、7/3 轉陰、到今日肺部有些不同之前、行快多2步也廠感到有點虛弱、所以也未敢恢復運動~ :igiveup ...

老咗更加可憐, 到時纖維化, 以後老年人生可能要插喉

別墅

1/3 發病、7/3 轉陰、到今日肺部有些不同之前、行快多2步也廠感到有點虛弱、所以也未敢恢復運動~ :igiveup ...

急步行住先,保持運動量。

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

我喉嚨好乾,半夜會突然痕到咳好幾聲先得

大宅

大力,你會唔會好返後去照下個肺? (如果氣喘問題無改善)

珍珠宮

最慘係宜家疫情嚴重,無得出去鍛煉,採購藥材調理身體又困難

男爵府

星期二屋企人中左係黑色,我今日淺紅,請問大約幾時會轉陰?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔好急,休養下先

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

鍾南山之前有講保健運動(輕巧)
要補補同養生

侯爵府

回覆樓主:

我都中了兩日, 精神尚可, 係咳得幾嚴重, 大家要保重

子爵府

回覆 大力大力 的帖子

根本呢隻病毒唔係普通病毒, 其刺突蛋白係含有毒性的。 所以d人不停吹話係流感係錯, 太輕視了.

上網搵下資料都會知.

公爵府

小馮 發表於 22-3-11 09:23

咁恐怖?

男爵府

我同你差唔多, 雖然我冇乜特別病徵, 只有咳,冇發燒,但好返已經幾日,但個人係唔夠氣咗, 有時會無端端要大力少少呼吸。

珍珠宮

我有朋友都咁講,佢以前跑開步,現在未正式起跑已氣喘

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

保重呀大力!

男爵府

無晒病徵大概幾日先可以check到陰?

男爵府

回覆樓主:

向好方面諗,好彩你打左三針,起碼重症機會少啲,我朋友中左之後(當時未有疫苗),住咗半年醫院,執返條命,不過下半世都要長期出入醫院

大宅

小馮 發表於 22-3-11 09:23

你無文獻唔好亂up 喎,omicron 對肺部損害較輕
https://www.wenweipo.com/a/202201/02/AP61d0fc29e4b0b6fdd2c1fecd.html

珍珠宮

我都覺得
日日都覺得好累咁,不過食慾好好,好食得。行幾步都覺得無力,我只是做下伸展運動,慢慢來啦!

首頁
12345...6

尾頁

跳至