0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

無咩研究有機野,其實有機奶粉係咪對bb好d?

大宅

回覆樓主:

奶粉好睇同bb夾唔夾,奶粉的製作過程都差唔多,我個人會着重睇佢加左咩成分,但如果敏感或消化唔到可能要轉水解奶粉

大宅

無任何激素,又無農藥,對bb點都好d

大宅

christyfungfung 發表於 22-3-12 14:47
奶粉好睇同bb夾唔夾,奶粉的製作過程都差唔多,我個人會着重睇佢加左咩成分,但如果敏感或消化唔到可能要轉 ...

我覺得有機夠天然,好似人奶咁

大宅

我係買organic奶粉比bb飲架,不過都有好多唔同牌子係有機,要d時間揀揀

大宅

chamcharm 發表於 22-3-12 19:09
我覺得有機夠天然,好似人奶咁

似人奶好緊要,之後我補奶粉,bb適應得好快

大宅

我個女就係因為濕疹所以轉奶粉,試咗幾款唔同奶粉,係轉左皇家美素有機嗰款就好轉,所以我覺得有機奶粉點都係好啲天然啲,起碼食落肚有保證多啲。

大宅

回覆 cloverliu 的帖子

我哋大人買餸都會揀有機食物先,何況BB,食落肚嘅,有得揀梗係揀d天然d,食咗健康d嘅。我囝囝有濕疹,醫生都係叫我地轉樓上媽媽講嗰隻有機奶粉,少d致敏原,對BB皮膚會好d。

複式洋房

現在買菜都買有機、雞蛋同翼都要買無激素,因有機比較天然健康,無添加化學物質,且又含有益生纖維,同埋DHA,營養充足,貼近人奶質地,BB都易適應D!

男爵府

我B有濕疹,所以揀有機配方奶粉,最緊要無用化肥、激素、抗生素或添加任何基因改造成分,比BB食落肚都安心D。依家食緊有機皇家美素佳兒,佢有益生纖維GOS又無加蔗糖、雲呢拿,BB日日便便順暢。

別墅

回覆樓主:

我仔好細已經揀有機奶粉俾食, 見到佢依家肥肥白白又好少病我覺得值得架。始終有機奶粉比普通奶粉多個有機認証會更加放心俾BB食。

大宅

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 cloverliu 的帖子

有機奶粉一定係比較好,正如愈來愈多人揀有機食物一樣因為成份天然d, 冇咁多添加劑
同埋冇咁多激素

我個仔bb嘅時候我揀有機奶粉, 到左加固既時候, 我就開始揀啲有機食物畀bb

大宅

2024年龍年勳章

chamcharm 發表於 22-3-12 19:06
無任何激素,又無農藥,對bb點都好d

咁又係既,如果我地買d有機野食都係追求呢樣

大宅

2024年龍年勳章

wcman 發表於 22-3-12 22:47
我係買organic奶粉比bb飲架,不過都有好多唔同牌子係有機,要d時間揀揀

咁你揀邊款?

大宅

2024年龍年勳章

Kathy_sin 發表於 22-3-15 09:10
我仔好細已經揀有機奶粉俾食, 見到佢依家肥肥白白又好少病我覺得值得架。始終有機奶粉比普通奶粉多個有機認 ...

你岩,同埋有認證始終都會放心d,師奶仔心態

大宅

cloverliu 發表於 22-3-16 00:44
咁你揀邊款?

揀illumx organic呀,佢有歐盟,無激素,又無農藥

複式洋房

揀奶粉都要睇下BB鍾唔鍾意,我餵緊Enfinitxx,佢有乳鐵蛋白,飲緊而家都follow到生長線,BB又長肉又鐘意飲

複式洋房

唔只天然,仲少好多化學野!所以阿B未出世都係由有機之中揀俾佢~我見喜寶係唯一一隻有機又有益生菌,加上有埋有機糊仔一條龍,所以就食到而家,都感恩而家都好健康!冇咩便便問題/痰問題

首頁

尾頁

跳至