自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如題,謝謝

伯爵府

虎到金來勳章

送,我2間都叫過
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hhmum 發表於 22-3-11 16:43
送,我2間都叫過

好的,感謝,之前好煩点樣做~

請問下單時要注明嗎?
我打算放張小椅子係外面,佢地到時係咪會知道?

伯爵府

虎到金來勳章

華華子 發表於 22-3-11 16:46
好的,感謝,之前好煩点樣做~

請問下單時要注明嗎?

可註明放門口

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

侯爵府

hhmum 發表於 22-3-11 16:48
可註明放門口

好的,知道了,謝謝你

子爵府

上次叫FOODPANDA唔入確診大廈,只送到大廈大門外。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

MRSYUNG 發表於 22-3-11 17:33
上次叫FOODPANDA唔入確診大廈,只送到大廈大門外。

咁確診者咪攞唔倒
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

我叫Deliveroo, 寫明只放門口

侯爵府

lamwwjd 發表於 22-3-11 17:38
我叫Deliveroo, 寫明只放門口

請問你門口有冇放椅子?定係外賣放地下?

大宅

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實其他人點知個單位係有確診者而拒絕服務?

唔知既!

所以有良心既確診者會叫速遞員掛門口,而不直接接觸,見面就可。

侯爵府

jayjayjj 發表於 22-3-11 17:40
其實其他人點知個單位係有確診者而拒絕服務?

唔知既!

係呀,我地就係唔想跟外賣員見面~

jayjayjj    發表於 22-3-11 17:48

子爵府

回覆 crystal媽咪 的帖子

之前政府每日有公佈邊座大廈強檢,網上有晒資料,送貨員話14日內都唔送,依家無咗強檢大廈公告、只係快測,可能咁就送。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

MRSYUNG 發表於 22-3-11 17:47
回覆 crystal媽咪 的帖子

之前政府每日有公佈邊座大廈強檢,網上有晒資料,送貨員話14日內都唔送,依家無 ...

我地大廈會貼出嚟講有幾單快測陽性(之前佢地向區議員求救,再同管理員講)

如果外賣員見到,我諗都唔會送上來
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

華華子 發表於 22-3-11 17:40

我門口有個鞋櫃

侯爵府

crystal媽咪 發表於 22-3-11 17:53
我地大廈會貼出嚟講有幾單快測陽性(之前佢地向區議員求救,再同管理員講)

如果外賣員見到,我諗都唔會送 ...

其實依家真係好難有邊幢大廈冇確診

翡翠宮

華華子 發表於 22-3-11 17:40

放椅子加中英文字條明確指示。放地下都唔衛生啦。

子爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

用foodpanda, 可以掛門口,

侯爵府

lyh80115 發表於 22-3-11 18:05
放椅子加中英文字條明確指示。放地下都唔衛生啦。

因為我大門囗好窄,未必放到椅子,我打算放件唔要又乾淨嘅布或者衣服鋪一鋪地下~

男爵府

陪月勳章

呢個月來叫10次大概只有2次會送上門,有D打電話叫落大堂攞或者擺管理處

侯爵府

miu2012 發表於 22-3-11 18:48
呢個月來叫10次大概只有2次會送上門,有D打電話叫落大堂攞或者擺管理處

但我地唔可以出門口喎

首頁

尾頁

跳至