自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好多年前嘅春天,天氣好,心情靚,朝早簡單梳洗完落樓下7仔買嘢,發現有個男仔望我嘅眼神有啲特別,我就沾沾喇,心諗: 乜我今日咁靚咩? (現實當然知自己咩料)

然後買完返上樓,一照鏡!唓,原來係我上咗啲concealer唔記得推開,一點點肉色喺塊面到!!!

anyway,我自信過5分鐘,感覺唔錯,多年後仍然回味

你哋有冇呢啲無傷大雅嘅誤會分享吓?

男爵府

SullytheMonster 發表於 22-3-12 05:37
好多年前嘅春天,天氣好,心情靚,朝早簡單梳洗完落樓下7仔買嘢,發現有個男仔望我嘅眼神有啲特別,我就沾 ...

細個讀書興傾電話,有一日有個同學仔打黎吹水,傾下東傾下西傾左幾個字…傾傾下唔知講學校d乜,發覺大家都9唔搭8….

原來佢係我妹妹既同學,咁岩我同妹妹個名同聲好似,所以大家都誤會左

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

前一排返工,由出門口到搭西鐵,搭咗三個站,沿途都好多人望住我,我心諗我今日梗係好靚一路碌電話一路心情暢快,到臨落車熄電話個mon即刻係電話望到自己,當堂個心離一離

原來我無戴口罩,好彩無俾人鬧同拍片咋,嚇到個心肝卜卜跳

伯爵府

唔係細路 發表於 22-3-12 09:46
細個讀書興傾電話,有一日有個同學仔打黎吹水,傾下東傾下西傾左幾個字…傾傾下唔知講學校d乜,發覺大家都 ...

我同我媽咪把聲都好似,不過我哋年紀差成廿幾年,我同學打嚟認錯佢係我,佢不知幾開心

伯爵府

雪影 發表於 22-3-12 10:33
前一排返工,由出門口到搭西鐵,搭咗三個站,沿途都好多人望住我,我心諗我今日梗係好靚一路 ...

嗰種沾沾自喜同晴天霹靂嘅感覺,我明

水晶宮

畀面勳章

唔係細路 發表於 22-3-12 09:46
細個讀書興傾電話,有一日有個同學仔打黎吹水,傾下東傾下西傾左幾個字…傾傾下唔知講學校d乜,發覺大家都 ...

男爵府

中學果時!情人節學校學生會有金莎花買,lunch隔離班有個男同學(知佢叫咩名 唔識佢,上選收科有同一班)
佢拎住枝金莎花行嚟我個位,笑笑口送枝花比我 同我講:送比你!祝你情人節快樂

我勁開心,第一次有男同學送野比我,仲要係情人節,同埋同男仔個樣都唔差,滿心歡喜

開心咗幾分鐘,原來係佢同朋友玩True or dare輸咗,佢嘅任務要落學生會買枝金莎花,送比我地班一個唔識嘅女同學

伯爵府

日本成 發表於 22-3-12 11:03
中學果時!情人節學校學生會有金莎花買,lunch隔離班有個男同學(知佢叫咩名 唔識佢,上選收科有同一班)
佢 ...

收花真係幾開心,大學第一次收(玩嘅性質,人人有份),嗰吓有啲怕羞

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

雪影 發表於 22-3-12 10:33
前一排返工,由出門口到搭西鐵,搭咗三個站,沿途都好多人望住我,我心諗我今日梗係好靚一路 ...

睇完汪明荃把聲出咗嚟

珍珠宮

2023年兔年勳章

SullytheMonster 發表於 22-3-12 05:37
好多年前嘅春天,天氣好,心情靚,朝早簡單梳洗完落樓下7仔買嘢,發現有個男仔望我嘅眼神有啲特別,我就沾 ...

N年前,當時同男朋友分手,我果陣仲掛住佢 ,於是我自己屋企內飲洒,醉左後打電話比佢,我只講:好掛住你呀(我便收線)
點知第二日,有個中學男同學打俾來問我係咪掛住佢,我話幾時有打俾你?
最後發現原來當時係醉左嘅我打錯電話(因為佢個名同分左手嘅男友都係叫X

伯爵府

係醫院病到傻左入錯男廁,好彩冇人,我係去完廁格出黎見到有尿兜先知,嚇到跑出去

水晶宮

返中學第一日同班有個男仔一直跟住我返屋企,到屋企樓下我轉身問佢做咩跟我返屋企……原來佢住我同座

首頁

尾頁

跳至