婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

其實,呢個ac我已經封存左好幾年冇再update, 直到近日我先生話比我知,我果位地位崇高而且令全人類警仰既奶奶,查探到我曾經係呢到涉足及留言談及佢既問題令其非常不滿!亦因此令到佢既兒子亦即是我老公再度與我交涉,當然夫妻關係亦再一度惡化!其實呢個問題已經存在10多年,當年由一個乜都唔識既新手媽媽單純地以為結婚就有一個充滿愛完美完整既家庭,而且可以融入佢既家中,正如曾經有個廣告話德成女傭,融入家中!冇錯呀的确呢句說話就即係你要做到工人咁款先可以融入到人地個家!事與願違,我並不是為左做女傭而嫁入黎!

珍珠宮

BREADWING 發表於 22-3-14 13:21
其實,呢個ac我已經封存左好幾年冇再update, 直到近日我先生話比我知,我果位地位崇高而且令全人類警仰既奶 ...

這亦是真實的,我打從一開始真的當老公家人是自己屋企人一樣,因為愛老公所以愛埋佢既家人,但真實其實就唔係咁樣呢個諗法係好天真!直至到今時今日,心是一天一天涼的!冇經歷過既人係唔會明白,未經他人苦,莫勸他人善,你若經我苦,未必有我善!
我相信大部份既新抱都經歷過,比我受更差待遇既亦大有人在,雖然大家講出黎亦幫唔到乜野,只能互勉一下支持一下可以堅強一點繼續活下去

禁止訪問

牛年勳章

禁止訪問

牛年勳章

珍珠宮

happylife28 發表於 22-3-14 13:58
幾年冇出 post 都畀佢刮到?

話時話, 係 "景" 仰, 唔係警仰, 費事阿萬人景仰上來偷窺你, 話你 ...

專登用警字咖 [/smile

happylife28    發表於 22-3-14 14:59

珍珠宮

happylife28 發表於 22-3-14 13:59
有冇小朋友? 如果冇起碼煩少樣!

有呀,所以痛苦啞忍左好多年,佢成日翻查我講過佢既野,其實咁又點?佢都講我唔少壞話啦,最慘都係
因為佢咁,佢個仔又會同我鬧交,呢十幾年全部都係因為佢屋企人而嘈,係好無謂好無聊既事

珍珠宮

回覆樓主:

咁點解你要公然挑機呢?

夫妻關係破壞咗,唔一定可以修補

禁止訪問

牛年勳章

珍珠宮

秋天與楓葉 發表於 22-3-14 14:56
咁點解你要公然挑機呢?

夫妻關係破壞咗,唔一定可以修補

我挑機定佢挑機?摷返咁多年前既野講果個唔係我,而且佢唔止係摷我呢個baby kingdom ac, 仲有fb ac, 以前仲成日睇我wts, fb上線就告狀比老公知,呢d都係我自由發言既權利

珍珠宮

happylife28 發表於 22-3-14 15:01
相信佢同呢度其他新抱一樣, 都係上網呻下, 邊諗到有人搵到來 BK 仲識對號入座!
...

我奶奶好叻咖,好多線人呀咩派傳單阿姐,咩街坊個女呀,可能樓下個乞衣都識佢

珍珠宮

BREADWING 發表於 22-3-14 15:03
我挑機定佢挑機?摷返咁多年前既野講果個唔係我,而且佢唔止係摷我呢個baby kingdom ac, 仲有fb ac, 以前 ...

人人都有言論自由,亦要懂得三思而後行
如果你認為言論自由,緊要過夫妻關係同家庭和諧,你亦會為自己嘅言行去承擔後果

珍珠宮

秋天與楓葉 發表於 22-3-14 15:11
人人都有言論自由,亦要懂得三思而後行
如果你認為言論自由,緊要過夫妻關係同家庭和諧,你亦會為自己嘅言 ...

我係呢到發表都要三思?咁要去邊到先可以暢所欲言?夫妻關係固然重要,有個咁既奶奶係到不停潑火挑事,就算你唔出聲佢都有辦法去搞你既可以點?我係屋企湊住4個細路佢都仲可以話我懶,得閒既呢d係人話?佢講呢d野唔驚會有報應?點解佢又唔需要承擔後果呀?始作俑者係佢

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

對住呢D 老人家, 當佢唱歌就行了。
我果件自以為好有禮數,馮人say hi and bye, 對住我當佢同陌生人視若無睹好不滿架, so? 我有我開心, 亦預你不高興,你不高興關我咩事? 我大把事做沒空招呼你。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

kwhkwh 發表於 22-3-14 15:26
對住呢D 老人家, 當佢唱歌就行了。
我果件自以為好有禮數,馮人say hi and bye, 對住我當佢同陌生人視若無 ...

我已經完全唔理佢,wts, fb都block晒, 係佢昨天打比佢個仔告狀開始,佢個仔走黎同我嘈交,直情係避唔到,又係因為佢呢d無謂野而嘈,仔女都睇在眼內,我就好想知奶奶究竟想要咩結果,係想我地家庭破碎就出聲,係背後搞咁多野

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

BREADWING 發表於 22-3-14 15:47
我已經完全唔理佢,wts, fb都block晒, 係佢昨天打比佢個仔告狀開始,佢個仔走黎同我嘈交,直情係避唔到, ...
佢個仔, 即你老公,又會陪佢傻埋一份既?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

民房

回覆 BREADWING 的帖子

是是非非 有苦 有時真係自己知 旁人只能同理一點點
一路睇回覆 如果係外人令到關係破裂 好可惜呢
希望能夠平心同老公K 下 只要兩個仍然愛對方 這家一定有出路的
一個路過的人 ^-^

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

其實,呢個ac我已經封存左好幾年冇再update, 直到近日我先生話比我知,我果位地位崇高而且令全人類警仰既奶 ...

咁你呢個 post有機會比佢睇到?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

開個新acc再講過啦
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至