自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

話又分開兩頭講,有啲人好衰,明明屋苑側邊就係公園佢唔去,偏偏走去人地屋苑食,本來食完就走真係無所謂,點知條友食完就飯後煙,令人討厭。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

ccaa 發表於 22-3-15 21:47
見到隔離post講戶外食飯比人投訴,我好想問吓嗰啲人佢地知唔知好多人連想食一頓飯都好困難,人地已經係個角 ...

我都曾經帶飯喺商場角落度食咗半年飯,我真係好明白,唔係慢慢食,放哂落口食完就即走,所以張相好心痛,大家香港人,何必趕盡殺絕呢

子爵府

見到隔離post講戶外食飯比人投訴,我好想問吓嗰啲人佢地知唔知好多人連想食一頓飯都好困難,人地已經係個角 ...

其實大部分人都會理解,果一兩個搞屎棍可以唔使理,好難要求個個都係好人

珍珠宮

我係擔心落雨天

其實那個出post的人故意引發大家的共鳴,佢成功咗。

你也不需要感到失落,此時此刻大家都是明白事理的人。

侯爵府

omother 發表於 22-3-15 22:17
完全同意,佢正一係搞x棍

睇佢個死人名已經知

男爵府

問過做警察既朋友
係戶外除口罩食飯飲水係唔犯法
因為係正常需要黎

男爵府

程嘉藍 發表於 22-3-15 22:58

問過做警察既朋友

多謝你太多無同理心既人,佢地祗係不斷去找別人錯處,從來都唔會從人地既角度去諗,要全世界圍住佢哋去轉,感謝有你哋嘅說話
豈能盡如人意,但求無愧於心......

水晶宮

Jm加油,唔駛理d搵野黎投訴的西人,更加無需理會隔離個抽水馬桶。

翡翠宮

畀面勳章

ocarebear 發表於 22-3-15 21:53
隔離 po 條友, 係食飽飯等屎屙, 又或者係食屎屙飯, 唔使理佢

佢專搞事,見到佢個名就會自動跳過。
日日是好日

男爵府

睛靈勳章

ocarebear 發表於 22-3-15 21:53
隔離 po 條友, 係食飽飯等屎屙, 又或者係食屎屙飯, 唔使理佢

你講中曬我想講的,我仲想再加兩句粗口鬧果條友

珍珠宮

支持所有速遞員

大宅

心諗佢以為自己咩身份,食個飯都關佢事

伯爵府

回覆 ccaa 的帖子

隔離舖咗條友,個腦應該有, 樓主不用理會呢啲人。 我公司都好多人確診 , 我有啲同事都唔敢喺office同食肆度食 , 佢哋情願去公園度食。 在公園坐埋一邊食,唔好聚集就得啦。 不用理會呢啲無聊人。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

綠茶新地 發表於 22-3-15 21:56
原相係小西灣一個屋苑,一個無野做既男人影的,隔離舖個個人只係張呢張相轉發,講真疫情以來,我們都要謝 ...

條友唔係第一次喺群組度影人哋相Po上群組公審,今次群組內鬧返佢轉頭兼踢出Gp,條友仲改晒名分身食花生,佢應該係啲冇朋友冇親人關心嘅廢人。
我本身好少用順豐或其他速遞,疫情以來亦都好少網購,但呢啲時間可以返工嘅人都用多咗10倍嘅努力同埋精神去工作,佢有人工收佢一件事,佢肯開工努力去開工呢一點都已經值得大家尊敬。

大宅

唔洗唔開心,我朋友都成日買個飯盒喺個公園度食㗎喇!佢仲開心當野餐!
不過,佢望到海,心情唔同D!

我明白,今日見到好多外賣幾折幾折,無人堂食!

男爵府

2024年龍年勳章 減齡達人勳章

支持你,唔好唔開心!

珍珠宮

2024年龍年勳章

支持你,明白你的需要,唔駛理啲無聊人
希望每天開心渡過 ;-)

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

隔離post有人話個哥哥被公司扣錢同出咗警告信。

點樣可以幫個哥哥?

大宅

回覆樓主:

所以d人成日話點解香港仲唔禁全日堂食,今日就比大家睇到呢件事都可以投訴,打工仔返全日工係咪唔洗食飯呢?還是要好似之前禁左兩天全日堂食咁要去廁所食?我明白香港人好善忘,唔記得政府曾經禁過但根本影響市民正常上班生活,或者出聲既人都係wfh/ftm啦

係呢個香港生存真係唔易,每個人都係打份工咋手停口停,堂食除罩又話好危險,搵個地方食就算坐公園都可以話好危險架,根本對你地黎講除罩就係傳播病毒會影響到人,不如講下點樣戴住罩食飯啦,定係叫政府提供地方禁堂食又可以唔係戶外影響到人

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

隔離po個青山走犯..彩佢都嘥氣啦

首頁

尾頁

跳至