自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔係拍緊愛回家咩?

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

Moti 發表於 22-3-16 12:45
樓主話大劉係黎嘅契仔,真係笑死人

啱啱 search 過,大劉細過黎1年咋

希望陳加油!為自己、為屋企人努力

男爵府

健身教練?之前政府有招聘檢疫設施管理員,都可以申請,機會處處,睇吓自己搵唔搵啫,逆境求存,睇吓抗逆能力有幾強

男爵府

回覆樓主:

侯爵府

哈比族 發表於 22-3-16 11:50
睇左一大半,其實佢經歷緊的同一部分香港人經歷緊的都一樣
不過睇得出佢好明顯怨政府怨疫情,與其怨怨怨, ...
岩!大把人慘過佢、

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

72leelily 發表於 22-3-16 11:21
熟口熟面
原來遭遇咁慘情
同大台已無約

其實香港大把人情況同佢一樣,有啲比佢更差。佢又唔係好紅,都無乜人認得佢,肯做肯捱,去便利店做通宵更,1個月點都有7,8仟。

子爵府

回覆樓主:

同tvb仲有約,一向拍劇唔多,可能以前又生意又教健身,未必放好多時間落電視台,老婆做美容工作,佢教健身,兩個行業疫情下好受影響,依家剩返tvb份糧支撐

珍珠宮

Chiuchoiluck 發表於 22-3-16 11:30
原來無約。 但佢又有份拍愛回家。

係囉!

瑪瑙宮

辛苦命

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

畀面勳章

年輕力壯,放下身段,比心機搵錢養家好過公開抱怨 ,能屈能伸,更值得尊重。
呢3年好多香港人都係捱緊,唔系開工不足,就係失業。怨得咁多,快快脆去搵工好過。

子爵府

tinlong22 發表於 22-3-16 12:06
放下身段佢有既
我記得之前都有報導過佢有做散工
幫手搬雜物都有做

搵第二份做下是應該,唔係咩大不了,其實好多人也經歷緊,飛機師亦是,佢自己其實又算什麼
只係覺得唔好講到香港好似欠佢咁,佢話佢爸生於亂世我就唔清楚,但走於亂世我就唔太認同,烏克蘭咁算咩!
可能佢由細到大太平盛世開,有逆境唔識處理,心理上已輸哂
或者佢認為幸福是必要,有人幫有人扶是應該,不過佢的性格也會決定佢的命運,與其怨天尤人,不如改變心態,或許佢而家等緊佢的救星打救佢

男爵府

72leelily 發表於 22-3-16 11:21
熟口熟面
原來遭遇咁慘情
同大台已無約

我覺得佢係靠健身教練嘅工作去支持佢電視台追夢,但疫情持續咁耐都冇辦法。

子爵府

LekGirl 發表於 22-3-16 13:34
係囉!

尋晚先見到佢出現愛回家,雷公個保鏢

珍珠宮

Moti 發表於 22-3-16 12:45
樓主話大劉係黎嘅契仔,真係笑死人

報導有寫契仔波士先出手
之後大劉贈金
意思指有兩個人
大劉只有玩女星
點會認藝人做契爺

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

佢之係唔係做兄弟幫?應該識呀Bob,叫佢幫手介紹工作

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

以前有個親戚都係中泰混血,爸爸係香港,媽媽係泰妹,佢爸爸又係一把年紀娶泰妹,聽長輩講,男的連大陸女人都唔肯嫁俾佢,所以“買”個泰妹做老婆。原本一人的辛苦變成一個家庭的苦,何苦!

男爵府

維仔媽媽 發表於 22-3-16 13:40
年輕力壯,放下身段,比心機搵錢養家好過公開抱怨 ,能屈能伸,更值得尊重。
呢3年好多香港人都係捱緊,唔 ...

可能係藝人?有需要公開怨、告訴比其他人知、等d人幫佢?
我都唔like 成曰埋怨的人,尢其男人!
我只可以講當一個人紅的時候就千萬唔好心紅、儲蓄好重要。
記得之前佢又有做兄弟幫、又開始做生意時,家人做事接觸過佢,人品麻麻地....!

子爵府

JVC2002 發表於 22-3-16 15:36
可能係藝人?有需要公開怨、告訴比其他人知、等d人幫佢?
我都唔like 成曰埋怨的人,尢其男人!
我只可以 ...

我只係覺得佢怨多過做,怨政府怨疫情怨醫院安排,雖然佢爸因疫情走左好慘,佢怨醫院因疫情唔比佢見,其實講到底醫院都係驚佢地有事
響佢眼中似乎好似講自己因疫情無收入,其實好多香港人也是經歷緊捱緊,好似李中寧都去做保安,能屈能伸,我反而欣賞、人地都無講過一句

侯爵府

記得以前兄弟幫時陳係反應好慢, 個人好慢那種, 那時已經被話過佢太唔為自己打算(係其他主持好意提醒), 那時堆主持有BOB, 范振鋒, 陳國峰, 梁烈唯, 王梓軒。

BOB同范都好多路數, 開晒公司, BOB就發咗達啦, 范都好似做得唔錯, 梁烈唯破釜沈舟搏到而家有內地市場, 王梓軒本身有才華有家底可以繼續追夢。陳有D唔好彩兩公婆都中咗受影響行業, 但都冇辦法好多人都一齊受緊, 希望佢努力撐住, 仲會顧面子的人未真正山窮水盡, 窮起上嚟咩工都做啦, 仲會諗有冇面咩。

首頁

尾頁

跳至