自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我細妹5月11號想預約隔離酒店14日,但係冇一間隔離酒店可以預約到佢呢個日子,唔知點解咁滿。想問下如果已經買咗機票但係真係搵唔到酒店係咪唔比入境。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

係呀!搵吓貴 d 嘅酒店,政府徵用咗好多性價比高嘅酒店。

大宅

pauline_c 發表於 22-3-18 12:12
係呀!搵吓貴 d 嘅酒店,政府徵用咗好多性價比高嘅酒店。

我見到最快都要5月21號先有銅鑼灣酒店,其他日子淨係得番文華東方太貴喇三千六蚊一晚

水晶宮

HochunSwim 發表於 22-3-18 12:17
我見到最快都要5月21號先有銅鑼灣酒店,其他日子淨係得番文華東方太貴喇三千六蚊一晚
...

改期返香港可以嗎?

大宅

pauline_c 發表於 22-3-18 12:42
改期返香港可以嗎?

佢已經四月廿六搭飛機返去台灣住14日先,跟住就啱啱好5月11號飛返香港,所以完全搵唔到有5月11號嘅香港酒店

珍珠宮

HochunSwim 發表於 22-3-18 12:03
我細妹5月11號想預約隔離酒店14日,但係冇一間隔離酒店可以預約到佢呢個日子,唔知點解咁滿。想問下如果已 ...
係呀!根本連機都上唔到

水晶宮

HochunSwim 發表於 22-3-18 12:43
佢已經四月廿六搭飛機返去台灣住14日先,跟住就啱啱好5月11號飛返香港,所以完全搵唔到有5月11號嘅香港酒 ...

無辦法,book 唔到房唔可以返,留喺台灣等,同時不停 call 酒店,睇吓有無人因為熔斷取消/延遲行程,有房放返出嚟。

大宅

三國1 發表於 22-3-18 12:46
係呀!根本連機都上唔到

因為返香港有急事要處理,所以用咗最原始嘅方法就係用自己啲時間去台灣14日再返香港再14日,香港book都book唔到酒店好麻煩

大宅

pauline_c 發表於 22-3-18 12:47
無辦法,book 唔到房唔可以返,留喺台灣等,同時不停 call 酒店,睇吓有無人因為熔斷取消/延遲行程,有房 ...

所以而家喺度諗緊好唔好打電話去酒店留低啲聯絡電話一有人退房就通知我哋難啦啦林預約

珍珠宮

HochunSwim 發表於 22-3-18 12:48
因為返香港有急事要處理,所以用咗最原始嘅方法就係用自己啲時間去台灣14日再返香港再14日,香港book都boo ...
唯有Book 間貴, 竟然係急事貴都冇辦法

大宅

所以而家喺度諗緊好唔好打電話去酒店留低啲聯絡電話一有人退房就通知我哋難啦啦林預約
...

你幫佢打去酒店問,好多機都cancel, 已經識2個easter後book咗Q hotel上星期airline通知冇機返就cxl Q hotel, 真係要睇運氣timing

大宅

三國1 發表於 22-3-18 12:50
唯有Book 間貴, 竟然係急事貴都冇辦法

但係貴得黎要554xx

大宅

casschoi 發表於 22-3-18 12:54
你幫佢打去酒店問,好多機都cancel, 已經識2個easter後book咗Q hotel上星期airline通知冇機返就cxl Q hote ...

咁我逐間逐間同佢打電話去問一下先,真係唔該曬你哋

珍珠宮

HochunSwim 發表於 22-3-18 12:55
但係貴得黎要554xx
但真係緊要都冇辦法,如果你等有人因溶斷退房,真係隨時冇得番。真係要自己衡量件事嘅重要性

水晶宮

...

太多人爭,我諗酒店唔會肯幫你排 waiting,你試吓啦~

男爵府

2024勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

HochunSwim 發表於 22-3-18 12:03
我細妹5月11號想預約隔離酒店14日,但係冇一間隔離酒店可以預約到佢呢個日子,唔知點解咁滿。想問下如果已 ...

依家book 應該遲左d 2月中個陣已經聽過book 緊4,5月。因為當時有酒店被政府用作隔離,酒店改左遲左d booking

侯爵府

逐間打可能會有

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

HochunSwim 發表於 22-3-18 12:17
...

我昨日book 咗18號機票,點知就係冇房,最終22號先有房同改張機票,只知一定要同人鬥快book ,本身見到間16800,但考慮觀景10分鐘後,其實都唔揀,再重新揀其他房種時,已經冇埋,真係煩心

珍珠宮

其實仲有貴房揀
都唔係無選擇了
無房,上唔到機
仲彷徨
睇下你件事有幾緊急

男爵府

之前9個國家禁止回港,suppose 係去到20/4,所以打後係好多人返黎,加上政府要左好多黎做自已既隔離酒店,所以好難book

首頁

尾頁

跳至