自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

中學生返學用的手機,唔使太貴,3000之內,128g的,影相靚,本來心儀小米,不過擔心好多apps不兼容,youtube/whatapps/微信/fb等都能正常使用嗎?本身用開華為,但好多apps不兼容,youtube等近期不知點解用唔到,好多apps如大家樂等都下載不了,所以先試下小米,但之前聽人講小米有些whatapps信息等時不時會收不到~或是有咩介紹,本來又想買IPHONE SE但4k+覺得好似小朋友唔使用甘貴~

水晶宮

iphone SE

侯爵府

回覆 howmuch 的帖子

屏幕好似細左d,且影相靚嗎?

水晶宮

0030 發表於 22-3-18 15:24
回覆 howmuch 的帖子

屏幕好似細左d,且影相靚嗎?

上官網看介紹, 去youtube 看開箱評價.

珍珠宮

自己用緊嗰個舊iPhone

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

小米香港版無兼融問題

大宅

回覆樓主:

睇budget,米類幾好,另外oppo旗下有隻都好似唔錯但身邊冇咩人用過,可以研究下,佢地而家推左條線叫realme,2500到6000都有,如果試完ok可以分享下

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

0030 發表於 22-3-18 15:15
中學生返學用的手機,唔使太貴,3000之內,128g的,影相靚,本來心儀小米,不過擔心好多apps不兼容,youtub ...

中學生鍾意iPhone ! 平價iPhone se係好選擇

侯爵府

回覆 christinefh 的帖子

4000+值得咩,mon又細,且細佬仔不愛惜的,萬一唔見左或是跌爛左,肉刺宜家比她用舊的iphone6,mon已經跌爛過幾次了唔系mon貼,系mon

男爵府

3000 小米啦

大宅

0030 發表於 22-3-18 15:15
中學生返學用的手機,唔使太貴,3000之內,128g的,影相靚,本來心儀小米,不過擔心好多apps不兼容,youtub ...

小米無問題喎

水晶宮

0030 發表於 22-3-18 16:28
回覆 christinefh 的帖子

4000+值得咩,mon又細,且細佬仔不愛惜的,萬一唔見左或是跌爛左,肉刺 ...

值唔值係好個人,我自己都用緊 iPhone SE,我覺得好抵,中學生好少追大 mon。如果你唔介意幾百蚊差價,問返小朋友鍾意咩機。
我個仔平時好甩漏,唯獨電話無試過唔見,佢一直用 iPhone,我幫佢配個防撞機殼,未爆過 mon。

侯爵府

回覆 pauline_c 的帖子

我女就話無所謂,不過我就念住返中學送個新手機比她用,費事用我的二手機了

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

pauline_c 發表於 22-3-18 16:37
值唔值係好個人,我自己都用緊 iPhone SE,我覺得好抵,中學生好少追大 mon。如果你唔介意幾百蚊差價,問 ...
中學生要打機,睇片,實要大 mon.. 反而真係吾會買貴機,一陣又跌崩,一陣吾見,買咁貴好傷。。我買2仟 budget.

水晶宮

Tabo63 發表於 22-3-18 16:57
中學生要打機,睇片,實要大 mon.. 反而真係吾會買貴機,一陣又跌崩,一陣吾見,買咁貴好傷。。我買2仟 bud ...

可能我個仔一直唔鍾意大 mon,令我有呢個錯覺。

水晶宮

0030 發表於 22-3-18 16:50

我女就話無所謂,不過我就念住返中學送個新手機比她用,費事用我的二手機了 ...

Budget 唔係問題就 iPhone,比小米耐用

侯爵府

系呀,我自己iphone用了4-5年都無壞,只是電池用的快及空間不足谷住換機

侯爵府

回覆 Tabo63 的帖子

買左咩機?打機用ipad~

水晶宮

0030 發表於 22-3-18 17:16

系呀,我自己iphone用了4-5年都無壞,只是電池用的快及空間不足谷住換機 ...

電池可以換,空間我用 iCould,順便做埋 backup,換電話超方便,入返 Apple ID,全部嘢喺晒度。

大宅

買One plus國行, 再自己刷國際版.
https://item.jd.com/100010594805.html#crumb-wrap

首頁

尾頁

跳至