自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

過咗五年咁嘅關係,依家先去解決?
女同事嘅出現只係催化劑,原本都已經係漸行漸遠
不如開心見誠,傾吓係咪要一齊走落去
有時候,係一段關係中糾纏,不如離婚,令自己得到幸福

伯爵府

mln 發表於 22-3-21 14:49
當你一段婚姻閃過不信任時,但是又想保持這份信任走到盡頭,過程一定會很痛苦及煩悶,很想就這樣算了,但是 ...

淨係睇你標題嗰5個字,不如置諸死地而後生(離婚) !當你放得開嗰時可能會有意想不到的結果。

珍珠宮

五年無性愛,又同第個曖昧關係,極大可能已經係出面食飽。
男人除非不舉,否則係無可能唔需要性

伯爵府

回覆樓主:

夫妻年齡
仔女年齡
如果仔女都大,會放生自己

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

感情一定有嘅…不過一定唔係愛情

現實係咁好耐㗎啦!等啲仔女成年後咪各行各囉,如果比我...

大宅

好多時女人覺得男人有心無力,事實男人只係對某個女人有心無力。

象牙宮

當你一段婚姻閃過不信任時,但是又想保持這份信任走到盡頭,過程一定會很痛苦及煩悶,很想就這樣算了,但是 ...

傾一傾。
如對方覺正常。你該怎么做。湊合生活/ 重新開始?。
無性愛, 身體問題, 糖尿, 男性功能。

曾年輕該是分開。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

十幾年,關係平淡已捨不得。
那麼,三十年感情,有正常夫妻關係,甚少不和,又如何?
男人要貪新鮮,擋不著野花誘惑,雖然有點後悔,但已破壞一切,不可能回復以前。
男人最愛說事情已發生,不要回望,努力向前。說就輕鬆,因為受傷害的不是佢自己。
以前會顧及他的感受,沒多問或阻止他與異性交往或做健康活動,只希望自己愛的人開心。但很抱歉,未能把愛偉大到:將你的快樂,建築在我痛苦身上。
擁有的永遠不懂珍惜!

子爵府

樓主幾多歲?

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 mln 的帖子

樓主,你近況如何?
始終我哋係局外人,好難清楚你哋夫妻感情

希望你一切順利安好

珍珠宮

Lhin 發表於 22-5-5 09:26
回覆 mln 的帖子

樓主,你近況如何?

謝謝關心,上網呻下已經好舒服了

還好吧!心態很重要,心放下了,自己也想通了,真的要發生就會發生,所以放下心態,日子會好過些,太多猜疑反而令大家都不好過。

男爵府

野原美冴 發表於 22-3-21 15:05
5年同你無性愛, 但又約會其他女人, 都好明顯係同第二個造喎

冇錯

大宅

同感…我們結婚20年,有小朋友仲讀緊中小學,我覺得大家感情好淡,只好似同屋關係,佢放工會做家頭細務(無請工人)但做完就打機煲劇訓覺,唔多主動同我及小朋友傾計玩,學校d野/課外活動d野完全唔會理,同佢講咩都無所謂無意見,放假或旅行從不plan活動,感覺唔到佢有用心關心我哋,我真係覺得呢段關係好無意思,我覺得好辛苦好攰,成日諗起就喊,好想一走了之,好想離婚算了,但實際上我未有發現佢有做對我不忠的事(可能有但我唔知啦),因為咁離婚又唔太想,始終對小朋友影响好大呻完…

子爵府

9204mrs 發表於 22-5-6 02:00
同感…我們結婚20年,有小朋友仲讀緊中小學,我覺得大家感情好淡,只好似同屋關係,佢放工會做家頭細務(無 ...

會唔會你要求高(定我要求低!)。程況有些相近,不過覺得好多男人都係咁。我認識的絕少男人會理學校啲嘢。唔係咁多主動去搵話題同節目,好多時都係我諗,計劃,但我ok的。佢提議的亦未必啱我。我覺得一來男人懶諗唔想郁,而且佢哋知道就算佢有主意但最後都係女嘅作主,咁佢哋都費事諗,老婆想點就跟。

首頁

尾頁

跳至