懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

如題想知 ,仲未去第一次政府產檢,但想知政府會唔會幫我照結構?依家我11w

大宅

YYChannn 發表於 22-3-23 21:29
如題想知 ,仲未去第一次政府產檢,但想知政府會唔會幫我照結構?依家我11w
...

政府間間都唔同喎,有啲高齡先有得照,有啲睇quota,但一般無私家咁詳細,政府有時連手趾腳趾都話唔數(emoji)

子爵府

wucrystalwu 發表於 22-3-23 21:33
政府間間都唔同喎,有啲高齡先有得照,有啲睇quota,但一般無私家咁詳細,政府有時連手趾腳趾都話唔數(emo ...

我身邊有得喺政府照結構嘅都好評
話照得好詳細
反而我去嗰個私家照結構就真係無數手指
話無需要喎

男爵府

高齡+有位先有

子爵府

我係高齡,係廣華佢有俾我照結構,個醫生都幾好,咁啱阿b又合作,所以有數埋手指我睇

大宅

wucrystalwu 發表於 22-3-23 21:33
政府間間都唔同喎,有啲高齡先有得照,有啲睇quota,但一般無私家咁詳細,政府有時連手趾腳趾都話唔數(emo ...

我私家、廣華都有做。廣華醫生好有耐性照,我B唔合作,出出入入三次,已經1pm,啲阿姐已經清潔緊,阻住醫生放飯,我都想話可再約返嚟,佢都好好笑容話唔緊要,再試多次先。

好認真,一啲都唔求其,有數齊手腳趾。

我私家都有數。不過都有聽過有啲醫生好不屑數手腳趾,覺得呢啲唔影響生命嘅嘢,不值一提。

男爵府

2024年龍年勳章

麻煩哂各位等我睇政府會唔會照 都會預約出面私家照多次

複式洋房

...

孖胎有

複式洋房

回覆 YYChannn 的帖子

約咗先啦~熱門嘅醫生要提早至少一個月約架。政府好大機會冇得照架

複式洋房

我係高齡+之前有過高血壓,一直在公立醫院做產檢,有安排照結構,另外超聲波都照咗3次。

我遇到照結構的醫生無數手指咁仔細,但基本的器官、鼻骨、手腳都有簡單同我講返是正常,整個好似半個鐘多啲就完成。

男爵府

我果時岩踏入高齡,係瑪嘉烈有到結構期我,幫我照果個醫生態度好好,又有耐性,有數手指腳趾,其他器官都照得好詳細

男爵府

2024年龍年勳章

violamama 發表於 22-3-25 19:02

約咗先啦~熱門嘅醫生要提早至少一個月約架。政府好大機會冇得照架 ...

會約呀

別墅

...

我高齡,東區醫院有得幫我照結構。

子爵府

calbeexcalbee 發表於 22-3-24 01:35
我私家、廣華都有做。廣華醫生好有耐性照,我B唔合作,出出入入三次,已經1pm,啲阿姐已經清潔緊,阻住醫 ...

我個醫生就係咁
就咁講呢度係手指
我問駛唔駛數?
佢好不屑話一般都唔會數
見到一排就係

別墅

我現在 31 , 生第一胎時有妊娠糖尿第2胎東區醫院有幫我照結構 (仲要照2次 , 一次18W ,一次21W)
但係係見習醫生照 , 旁邊有個1個醫生+1個助產士睇住
都照得詳細 , 但唔會比照片你拎返屋企

男爵府

2024年龍年勳章

yukiponh 發表於 22-3-26 17:27

我現在 31 , 生第一胎時有妊娠糖尿第2胎東區醫院有幫我照結構 (仲要照2次 , 一次18W ...

我30 ,我都卜左私家照,政府產檢時再問下先

男爵府

2024年龍年勳章

cheerchee 發表於 22-3-26 10:36
我高齡,東區醫院有得幫我照結構。

我都係東區有得照,男醫生好有心機照

男爵府

2024年龍年勳章

各位我去左政府產檢了 護士好好人 佢溫柔地跟我說 政府只幫35+孕婦做,叫我自己一定要出去自費做結構 ,我都卜左私家啦

首頁

尾頁

跳至