自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

今日睇陳煒同張兆輝場戲我就係度諗,其實兩公婆忍對方一世係好事定唔好事?陳煒一聽到張兆輝話忍左佢好耐就好大反應,但我覺得一路有忍而唔係走左去都算係咁啦?你地覺得呢

珍珠宮

回覆樓主:

有幾多個唔駛忍。
一係忍, 一係分, 睇你有幾想一齊行落去姐

男爵府

好多夫妻都日久生厭恩怨難分 想數臭對方好耐 仲要做表面俾外人睇 邊有咁瀟灑走到

茶類愛好者    發表於 22-3-24 12:05
女媧,古神女帝者,一日七十變。中國上古神話中的創世女神,是華夏民族人文先始,福佑社稷之正神。

公爵府

回覆樓主:

攤出黎講好過忍啦,識人個老公忍咗個老婆好耐,但咁多年一直都冇出聲,個老婆就一直覺得2人之間冇問題。某日個老公大爆,話忍咗個老婆好耐要離婚,老婆就莫名其妙,咁樣唔出聲,連俾老婆改嘅機會都冇…

男爵府

無料扮四條 發表於 22-3-23 23:17
今日睇陳煒同張兆輝場戲我就係度諗,其實兩公婆忍對方一世係好事定唔好事?陳煒一聽到張兆輝話忍左佢好耐就 ...

可能陳煒都忍緊,而對方先話忍自己好耐,間接話自己難頂,咁咪火起嚟

陳內心os覺得: 你以為你好好咩?我夠忍住你好耐

象牙宮

今日睇陳煒同張兆輝場戲我就係度諗,其實兩公婆忍對方一世係好事定唔好事?陳煒一聽到張兆輝話忍左佢好耐就 ...

相處之道。找一條你/我 OK方式。
忍。。。易有憂慮症。

年輕。早分開? 
年老。湊合生活。 
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

睇你點睇,我覺得兩個人唔會完全一致,但如果有心在一起,係我心目中Le D叫包容!

大宅

忍嘅程度去到邊?
會有咩影響?
衡量過自己到接受到咪得囉

男爵府

Tyasnm 發表於 22-3-24 08:46
睇你點睇,我覺得兩個人唔會完全一致,但如果有心在一起,係我心目中Le D叫包容!
...

唔好意思,我冇睇套劇,只係講自己想法。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

BGCOME08 發表於 22-3-24 08:41
攤出黎講好過忍啦,識人個老公忍咗個老婆好耐,但咁多年一直都冇出聲,個老婆就一直覺得2人之間冇問題。某 ...

我都覺得講出嚟好啲。
你忍我又忍,只會由少誤會造成更多大誤會。由有得修補變成無法修補。
當然,係講嘅時候唔好講啲傷害,詆毀對方嘅說話。

不過我本身都係忍唔到嘅性格。難聽嘅說話係結婚頭幾年後生時乜都講哂

珍珠宮

你忍人人哋都忍緊你,兩公婆應該多磨合溝通,不是爆發先嚟話「忍你好耐」,咁講嘢超難聽

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

問劇情得嗎?

張做得好爆,似真係忍夠。可能其實想生小朋友。
但陳煒呢?真係尋晚張咁講?只想佢出人頭地?我理過佢感受?

琥珀宮

回覆樓主:

通常忍到忍無可忍就byebye

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

人與人之間,相處奧妙,有時旁觀者清,有時又偏偏係兩人之間嘅相處之道,別人摸不清

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

其實經營婚姻真係靠兩個互相忍讓

伯爵府

回覆樓主:

忍又好,包容又好,唔咁做,唔可能白頭到老

子爵府

忍得多就會愈來愈唔愛對方, 變成好似路人甲咁

子爵府

兩公婆一齊多少都有忍嘅時候,真是有夫妻所有嘢都夾咩?
不過係小事咪忍咗佢,重要事就拎出嚟傾囉

伯爵府

幸福花海 發表於 22-3-24 09:04
忍又好,包容又好,唔咁做,唔可能白頭到老
呢句真,包容唔到就係忍,忍唔到對方又改變唔到就係分!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

如懿傳名句:由兩心相悅到相看兩厭。唏噓。

首頁
12345...7

尾頁

跳至