自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

出賣朋友電話號碼,講到尾都係一個貪字!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都好憎我啲朋友亂咁比我電話人

珍珠宮

長毛免 發表於 22-3-24 08:54
唔該各位朋友尊重下,唔好再將朋友電話號碼比啲咩Rainbow公司呀,話上黎我屋企免費做深層清潔,拍打床褥優 ...

哩間嘢會用贈品吸引啲客提供資料,俾夠唔知幾個名就可以得到禮物,有啲貪心嘅朋友就會俾名。

我有朋友都因為好想要果份禮物,問過我可唔可以幫佢,幸好朋友都係有品,問過我先。

男爵府

回覆樓主:

比個唔熟同事同朋友私下比左rainbow,即時block左依2條友個電話

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔該各位朋友尊重下,唔好再將朋友電話號碼比啲咩Rainbow公司呀,話上黎我屋企免費做深層清潔,拍打床褥優 ...

X2

子爵府

2024年龍年勳章

冇乜所謂,我都可以拒絕㗎嘛
Life must go on

大宅

我有排一直收到呢間公司電話,
通常唔識既電話我唔會聽
然後有一日,出動私人手提電話打黎
我聽左。因為佢用我中文名最後一個字稱呼我,我覺得係親戚搵我,
所以我有繼續聽佢講,佢有講個出賣人英文名,但我完全唔識佢囉。想報仇都唔知搵邊個
佢講完Xxxx介紹你,我即刻收線

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

我都試過啦
好多年前喇
估唔到依家都仲有

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我以前都試過,佢地上左嚟我屋企做示範,吸完張床褥之後,我反而覺得仲唔舒服,之後當然無買,然後猛叫我比朋友d電話佢,好討厭。隔左幾年後,又有另一個朋友比左我嘅電話號碼佢地,經過之前的教訓,我立即話唔洗唔啱用,就cut線

大宅

我唔熟既朋友都試過將我電話號碼同我中文全名未經我同意下俾咗呢間公司,本身我block咗3字頭來電,佢哋就再用9字頭嘅號碼打嚟,我話無興趣就收線,原來仲未完,佢哋會隔幾個月再打電話嚟,持續咗幾年都有,所以如果覺得呢啲電話係滋擾既話,第一次打嚟就要同佢哋講清楚以後唔好再打嚟,如果唔係後果自負。

珍珠宮

topomama 發表於 22-3-27 19:48
仲要係無通知我既情況下收過好幾個,但我鬧返當事人佢唔覺得一回事
...

因為出賣你資料既人係慣性

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

係幾萬呀~

濾水吸塵機、一般最貴賣5、6千、佢賣幾萬丶真係好狼死~

而且家庭吸塵機太大太重、絕對唔好用、因為吸櫃頂及燈槽太重舉唔起~

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

kk2009 發表於 22-3-25 15:53
其實當幫下朋友囉, 橫掂日日有詐騙推銷電話, 多一個都冇妨, 如果屋企需要清潔更好, 有人免費清潔
...

免費清潔?

妳甘諗就超㣭、朋友話sales入左屋、似怨鬼一様、易請超級難送、磨幾小時掃都唔走、唔買就死要電話號碼.......

opclk99    發表於 22-3-28 05:19
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

我朋友俾完有通知我
叫我cut線就得

別墅

回覆樓主:

我都有,講起就嬲, 我覺得最低限度要通知聲囉

首頁

尾頁

跳至