自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

2021勳章 畀面勳章

kl1 發表於 22-3-29 01:34
越讀得多書嘅人越麻煩

我老細就係甘嘅人,仲要5識同下屬溝通

子爵府

2021勳章

回覆樓主:

所以我盡量在街唔去廁所,不過有時搞肚真的冇辦法

公爵府

2021勳章

TATEYAMA 發表於 22-3-29 06:47
真係好多人唔沖廁,真係自私到爆

我真係唔明白去完廁所唔冲廁係咩玩法?如果怕污糟就忍屎忍尿忍到返屋企維止囉⋯⋯

子爵府

2021勳章

bivian_bivian 發表於 22-3-29 07:19
我老細就係甘嘅人,仲要5識同下屬溝通

未必唔識同下屬溝通,可能唔想同下屬講咁多嘢。

珍珠宮

2021勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

以前做過一間公司,有個後生女同事每次去大大都唔沖廁 因為公司細,女廁得兩格,所以實知係佢。見佢平時也粗口爛舌,個格好核突。 個間公司唔好做,我都只係做咗幾日。

大宅

找對的人 發表於 22-3-29 01:19
我見好多女人 去完洗手間唔洗手就咁走左

連大學入面啲學生都係咁

唔係歧視,但我係深圳上過堂,真係幾多同學去完廁所唔洗手,都有一半左右

男爵府

回覆樓主:

侯爵府

2021勳章

以前响中資公司做嘢,我見過國內二三個女同事都係洗完手先去厠所,去完廁所唔洗手

大宅

回覆樓主:

我公司個女廁都係咁,我試過入廁格地下有舊用廁紙蓋住嘅Si,好彩我粗魯,開門大力啲風吹起張紙比我見到無踩到落去,成日啲人都周不時唔去完大唔沖廁,痾到成地成個廁板都係尿,仲有成地廁紙,m巾唔放入垃圾桶,清潔姐姐日日鬧,話個個讀咁多書點解咁無家教咁污糟

水晶宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

疫情前, 好怕揭開既廁所, 一定唔去...有中過招
疫情後, 冇揭蓋既廁所沖一沖先去, 冇品既人實在太多

其實, 有冇揭蓋 有D人真係冇沖廁習慣..都唔明沖下廁咁辛苦咩? 佢地又抵得咁污遭...跟住走左去 先出奇, 習慣左係屋企都可能係咁, 所以唔係好夠胆去商場廁所 尤其係舊果D

諗起都恐怖, 一個女人/女仔可以污遭到咁

翡翠宮

虎到金來勳章 2021勳章

回覆樓主:

大宅

我公司同層唔知邊間公司嘅女人又係去公廁絕對唔沖廁,勁可怕

伯爵府

2021勳章

我公司都係啦,我柯完屎同黎m個排,沖左都睇下沖哂未先出去。

咁唔衛生

大宅

回覆樓主:

不如喺度叫啲讀緊 STEM嘅同學仔,研究吓啲低成本自動沖厠 馬桶,最好加埋紫外線消毒就咁最理想

子爵府

幾年前,喺大會堂洗手間
幾個女學生分別在不同廁格行出來
我剛剛入去,其中一個見到我心虛地話: 無廁所水

咁我就去佢哋無去過嗰格,係有水架囉

印象深刻。
不過無留意她們的校服是哪中學

超級版主

2021勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

講真,有時土生土長香港女仔,身光頸靚,你真係估佢唔到咁核突。用完廁所污糟辣蹋,m巾又唔包(廁所有廁紙供應㗎),仲有大量人內置花灑,點知?睇吓廁板咪知

內地人…..最令人難明係點可以一路去廁所一路講公事電話。試過隔離一路講公事一路咚咚聲。又試過成班高管開例會,突然傳嚟人聲沖廁聲轟……果一下,我哋全體嚇到靜一靜 (其實公司做training 都經常提醒同事唔好在公眾地方講商業祕密)

珍珠宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

呢D人係用自己屋企的廁所可能會乾淨D....出面真係而求, 因為有人善後

珍珠宮

2021勳章 好媽媽勳章

不過都有機會係上一手,有時廁所多人,唔覺意入咗隔有伏,如果尚可接受,只能免為其難,咁有c就一定出番來嘅

大宅

2021勳章

忘記嗎?

侯爵府

2022勳章 牛年勳章 2021勳章

回覆樓主:

我覺得疫情多左好多唔沖厠

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊