自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

capricornbb 發表於 22-3-30 19:02
係咪你腳有花香味

笑到我卡卡聲
你一定諗多咗

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

clarawuwu 發表於 22-3-30 18:55
想像到畫面呀!一定好痛啦!媽呀!我叫硬。。
你驚唔驚呀?

原來吉住果下唔痛,但拔咗就痛(但吉住嚟郁好恐怖啊)
我初時無發現佢吉住,仲伸長d隻腳想佢自己走,點知發現佢走唔到,我望住佢咁嘅樣,唯有慘叫(佢無吉住我仲處理到)

我個case係笑多過喊,因為上次阿女俾蜜蜂針,喊到豬頭咁返屋企。我咁啱同我媽/我妹一齊,以為咩事即刻趕返去….傷口細到睇唔到!我妹幫佢揸藥膏直頭搽錯位,事後緊係俾我哋笑啦(佢自己都有份笑)。今次佢仲唔笑返夠本咩!一路拎藥膏一路拍照留念,氣氛真係熱鬧

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

Charlotte_mom 發表於 22-3-30 19:15
原來吉住果下唔痛,但拔咗就痛(但吉住嚟郁好恐怖啊)
我初時無發現佢吉住,仲伸長d隻腳想佢自己走,點知 ...
想點呀?我睇前面拔針個part,覺得好恐怖。。。鏡頭一轉睇後面,笑到我氣咳呀!
“氣氛真熱鬧”。。笑到我
你個針口仲有冇紅腫呀?我坐梳化時都望下先,有陰影呀!好驚蜜蜂囉!

王國長老

clarawuwu 發表於 22-3-30 20:06
想點呀?我睇前面拔針個part,覺得好恐怖。。。鏡頭一轉睇後面,笑到我氣咳呀!
“氣氛真 ...

痛咗唔係好耐,上次阿女俾蜜蜂針走去買咗枝藥膏(其實都唔知啱唔啱,皮膚紅腫消炎用)佢幾開心話可以再用得著
係紅腫囉不過唔痛,無感覺,都消腫咗好多了。佢唔痛就無所謂了

上次我個女真係好好笑。我行緊街,阿女就打嚟喊到收唔到聲,幾辛苦至聽到佢話返緊part time 突然俾蜂針,流住眼淚返咗屋企。工都唔返我想像緊好大件事,三個女人仆返去睇佢。原來佢咁啱放lunch,流住眼淚爬飯但個紅腫得指甲咁大,細到我妹幫佢搽藥膏搽錯位,我女喊住話「唔係呢度呀嗚嗚」嘩我忍笑忍得幾辛苦。我女爬完飯就抹乾眼淚繼續返工。佢一出門口我同我妹笑到傻!廿歲人仲咁bb

Wongbuddy    發表於 22-3-30 22:30

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

咁橋嘅?我女昨日都發現屋企有1隻黑蜂唔知係邊度飛入嚟(我咁啱出左去買餸),佢大聲wewa咁叫,咁啱C6係到,幫佢處理左

水晶宮

回覆樓主:

蜜蜂針要去打破傷風針

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 22-3-30 18:18
近排第三次蜜針入屋
剪剪吓腳甲(仲要塊面哄緊埋去),突然眼角稍到有舊黑色嘢郁郁吓
原來隻蜜蜂已吉住我隻 ...

咁慘
你有冇曬陳皮或者整緊啲有香味嘅嘢喺窗邊
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Charlotte_mom 發表於 22-3-30 22:23
痛咗唔係好耐,上次阿女俾蜜蜂針走去買咗枝藥膏(其實都唔知啱唔啱,皮膚紅腫消炎用)佢幾開心話可以再用 ...
含淚食飯,好有畫面

王國長老

Haz-mama 發表於 22-3-30 22:34
咁橋嘅?我女昨日都發現屋企有1隻黑蜂唔知係邊度飛入嚟(我咁啱出左去買餸),佢大聲wewa咁叫,咁啱C6係到, ...

春天來了,昆蟲都出動

王國長老

李露眉 發表於 22-3-30 22:38
蜜蜂針要去打破傷風針

謝提醒

王國長老

crystal媽咪 發表於 22-3-30 22:40
咁慘
你有冇曬陳皮或者整緊啲有香味嘅嘢喺窗邊

咩都無,檯面盤水果都只係蘋果橙火龍果,無d好香嘅嘢

王國長老

D..D 發表於 22-3-30 22:51
含淚食飯,好有畫面

真係好低b, 搽錯地方果下差d笑到噴
(傷口肉眼見唔到咁滯)

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Charlotte_mom 發表於 22-3-30 22:23
痛咗唔係好耐,上次阿女俾蜜蜂針走去買咗枝藥膏(其實都唔知啱唔啱,皮膚紅腫消炎用)佢幾開心話可以再用 ...

其實唔使搽藥膏,用鹼性嘢就可以消腫

我仔細個俾蜜蜂針頭頂,拔針後同佢捽洗潔精咋 (事發現場最就手揾到嘅鹼性物品)

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

李露眉 發表於 22-3-30 22:38
蜜蜂針要去打破傷風針

我俾黃蜂針過,無聽聞要打破傷風針喎

大宅

牛年勳章

係咪住低層?

水晶宮

小倩 發表於 22-3-31 01:24
我俾黃蜂針過,無聽聞要打破傷風針喎

正常要,因為有毒

珍珠宮

回覆樓主:

我試過有蜜蜂飛入屋 搵左蚊拍電整都未死 不停甘嗡嗡嗡 我拍埋條片俾管理處睇要佢地留意有無附近有築巢 跟著即刻裝左個蚊網

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 22-3-30 23:42
咩都無,檯面盤水果都只係蘋果橙火龍果,無d好香嘅嘢

考慮加蚊網
我而家就會開好細隻窗
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 22-3-30 18:36
我都唔知,可能我唔覺意坐到佢定點。我見到佢嘅時間已針住咗我
...

痛唔痛?

王國長老

小倩 發表於 22-3-31 01:22
其實唔使搽藥膏,用鹼性嘢就可以消腫

我仔細個俾蜜蜂針頭頂,拔針後同佢捽洗潔精咋 (事發現場最就手揾到 ...

佢喊到咁,我幻想緊腫到豬頭丫嘛,咪走去臣人寺睇吓有咩啱用囉

首頁

尾頁

跳至