自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

象牙宮

Strawberrys 發表於 22-3-31 14:04
$88 100mb淨上網及MyTV Super都至少雙位數

請問網上行1000mb又係乜價錢?

網上行,3年約剩上網,平均$108!我係公屋!好似超過3年定5年無用佢先當新客

侯爵府

2023年兔年勳章

無話可說 發表於 22-3-31 14:49

網上行,3年約剩上網,平均$108!我係公屋!好似超過3年定 ...

多謝你資料!新客戶優惠都要夠平才能吸引轉去
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

男爵府

yam9288 發表於 22-3-30 21:20
居屋4月到期,填左cut form, 前2日剛續約, 200MB 寬頻+家居電話+mytv super, 36個月約, 平均$58
...
我同你一樣,居屋,上年簽要$179

子爵府

剛續約500m$109/月 ,簽24個月合約期

1) Disney plus 12個月
2) $100及$200 Home Plus coupons各一張
應該係貴咗。仲CUT埋原有嘅WIFI。見有人續1000M都係99蚊。所以不用太急,越遲越平,完約30日前SEND CUT FORM就應該最平。

侯爵府

2023年兔年勳章

MRSYUNG 發表於 22-3-31 21:03
剛續約500m$109/月 ,簽24個月合約期

1) Disney plus 12個月

奇怪點解兩年合約,但係Disney Plus得12個月?
想你唔多覺又唔睇月結單,12個月完咗之後收你正常$73/月?
咁我真係要同HKBN拉鋸到最後一個月前才出招啦!

子爵府

回覆 Strawberrys 的帖子

佢話會到期就自動CUT DISNEY。其實我都無咩用又唔想煩,見有500M就算,不過後來見到有人1000M仲平過我就有D後悔所以唔好急,等到約滿前一個月應該係最平。

侯爵府

cc1226 發表於 22-3-31 10:03
私樓sent cut form前排續109x24,送500Home Plus coupons,疫情期間廢事煩

oh no, 我昨日收到電話,私樓$145,
仲以為好平,立即續了,我由上年11月開始收到佢地電話,一路冇續,有時唔得閒cut了線,昨天咁岩打來有時間聽吓就續了

侯爵府

2023年兔年勳章

MRSYUNG 發表於 22-3-31 21:43
回覆 Strawberrys 的帖子

佢話會到期就自動CUT DISNEY。其實我都無咩用又唔想煩,見有500M就算,不過後來 ...

明白!佢急我唔好急!

侯爵府

2023年兔年勳章

katrinamama 發表於 22-3-31 21:50
仲以為好平,立即續了,我由上年11月開始收到佢地電話,一路冇續,有時 ...

我都要再講多謝各位BK姊妹報料,才知HKBN海鮮價,一於繼續再觀望之後有咩更新offer,目標就係平過現有合約價。

珍珠宮

回覆樓主:

100m+mytv+居家電話連router
我公屋第一份約$248
第二份158 第3份99 今年第4份79
見到人地58,真係覺得自己做左傻仔好多年

侯爵府

2023年兔年勳章

mike89 發表於 22-3-31 22:04
我公屋第一份約$248

多謝你提醒我,我都係用HKBN router,即刻去post#1更新返先!
你以前三份約及今年第四份約係兩年/三年?
我記得八至十年前,電訊市場未有咁大競爭,好似都要$2xx/月喎!

男爵府

katrinamama 發表於 22-3-31 21:50
仲以為好平,立即續了,我由上年11月開始收到佢地電話,一路冇續,有時 ...

想請問你145係幾多M?

珍珠宮

Strawberrys 發表於 22-3-31 22:11
多謝你提醒我,我都係用HKBN router,即刻去post#1更新返先!
你以前三份約及今年第四份約係兩年/三年?
...

全都2年約,佢地話無3年

侯爵府

2023年兔年勳章

mike89 發表於 22-3-31 22:36
全都2年約,佢地話無3年

我在post#1有講佢哋offer比我,不論在電話或我自行上網睇都係3年合約,又點會冇?
每個sales都有不同講法!?

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

公屋剛續$119,簽24個月,100M+家居電話,送Home Plus$500,joox 1年會藉,基本tv super,免費搬遷一次,已經send cut form,當初主要明年會搬屋佢唔肯free搬遷費$780,佢肯free搬遷即續,4月尾到期
私樓1000M+家居電話$139,簽24個月,送Home Plus$300, joox 1年會藉,基本tv super,6月到期
疫情都係主要考慮因素,續約唔使再整過安裝,無端端圍封或疫廈安裝唔到,上唔到網仲大件事,睇過其他公司價錢都係差不多

大宅

2024年龍年勳章

mike89 發表於 22-3-31 22:04
我公屋第一份約$248

用咗香港寬頻咁耐見過$58咁平,每兩年send cut form一次,最後都係用返香港寬頻,無家居電話可以$100內,連家居電話無咁平,我另有朋友用居屋plan最平$68百無,只係有寬頻100M,見過其他公司500M$78,1000M$88,簽36個月約

侯爵府

2023年兔年勳章

我係小貓咪 發表於 22-3-31 23:56
公屋剛續$119,簽24個月,100M+家居電話,送Home Plus$500,joox 1年會藉,基本tv super,免費搬遷一次,已 ...

扣減$500及$780,即係24個月全期減$1,280,平均減$53/月,變咗$66/月,Good deal!

伯爵府

我係小貓咪 發表於 22-3-31 23:56
公屋剛續$119,簽24個月,100M+家居電話,送Home Plus$500,joox 1年會藉,基本tv super,免費搬遷一次,已 ...

請問你幾時續約架,今日佢打黎,我又係公屋100m,佢開我$21x,仲話今年調整價錢,全部都係200起跳,即係佢吹水?

大宅

2024年龍年勳章

pretty_cat 發表於 22-4-1 18:45
請問你幾時續約架,今日佢打黎,我又係公屋100m,佢開我$21x,仲話今年調整價錢,全部都係200起跳,即係佢 ...

25/3,佢打黎就比$119簽24個月100M+家居電話plan比我,我係長期舊客戶,已用香港寬頻多年
你試下上佢網站自己格價睇下,再睇下另外幾間公司再比較,唔啱嘅早少少打去CS 填cut form

男爵府

pretty_cat 發表於 22-4-1 18:45
請問你幾時續約架,今日佢打黎,我又係公屋100m,佢開我$21x,仲話今年調整價錢,全部都係200起跳,即係佢 ...

有我陪你,我都係公屋100m,我呢個仲勁,開我28X,然後最多平20大元。

我打算cut鬼左佢

首頁
12345...10

尾頁

跳至