想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前二月放咗胎成功懷孕,但小產咗…….個人真係好似由天堂打到落地獄……已經冇晒信心…..我同老公已經咁難有,個天點解要比個假希望我…

大宅

kathychan86 發表於 22-3-31 01:04
之前二月放咗胎成功懷孕,但小產咗…….個人真係好似由天堂打到落地獄……已經冇晒信心…..我同老公已經咁 ...

我上年都係
第一次放胎 小產左,休息兩個月,睇下中e,針灸下,做下暖宮按摩
第二次放胎,成功左,仲有幾日bb 出世

其實我當時都唔開心好耐 不過都要勇敢面對 因為成個懷孕期仲有好多關要面對

加油,有決心,一定掂

複式洋房

helen0120 發表於 22-3-31 11:43
我上年都係
第一次放胎 小產左,休息兩個月,睇下中e,針灸下,做下暖宮按摩
第二次放胎,成功左,仲有幾 ...

醫生有解釋流產原因嗎?我個醫生叫我做DNA測試但好貴…冇俾到錢…因為我覺得都幫唔到件事所以唔檢了…我已36了(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

仲有胚胎嗎?仲有就放啦!
我2019年果時都係IVF中左一個,但到9 WEEKS時心跳停左,好傷心,好傷心...
果陣我仲有2粒胚胎,但係最差GRADING的,當時好驚再次失敗。休息左3個月後,決定去台灣做,重新再抽,做哂所以PGS 同ERA,最後得一粒胚胎,點知放胎唔著床...

點知返到香港放埋最後果2粒,就中左一粒,現在囡囡16個月大了

加油,BB會拾齊行李,再嚟搵您咖
P.S.我係超高齡

大宅

kathychan86 發表於 22-3-31 12:04
醫生有解釋流產原因嗎?我個醫生叫我做DNA測試但好貴…冇俾到錢…因為我覺得都幫唔到件事所以唔檢了…我已 ...

其實流產有好多個原因,醫生都解釋唔到

複式洋房

wheel918 發表於 22-3-31 14:07
我2019年果時都係IVF中左一個,但到9 WEEKS時心跳停左,好傷心,好傷心...
果陣我 ...

請問你放了最差grading的胎是什麼grading呢?
我都有兩粒差grading, 好驚唔中><

禁止訪問

複式洋房

emily_yuu 發表於 22-3-31 21:02
比多次機會自己啦!

原本我冇乜信心,驚再小x,但尋日去完診所抽晒血去驗,再得到大家支持,我都試多次啦!(emoji)(emoji)

複式洋房

wheel918 發表於 22-3-31 14:07
果陣我 ...

Thanks !我都係9weeks 發現自己冇咗,仲要無聲無息地(emoji)(emoji)我想問你喺香港邊度做㗎?點解我診所無話我知我d 胚胎咩grading?

複式洋房

加油

大宅

snow123456 發表於 22-3-31 19:39
請問你放了最差grading的胎是什麼grading呢?
我都有兩粒差grading, 好驚唔中><

兩粒都係CC GRADE的,睇相仲要係兩粒都好細粒

大宅

kathychan86 發表於 22-3-31 21:26
Thanks !我都係9weeks 發現自己冇咗,仲要無聲無息地(emoji)(emoji)我想問你喺香港邊度做㗎?點解我診所無 ...

我係寶德做的,佢地會有份REPORT ,上面有哂胚胎啲相同GRADING

真係無任何徵兆,BB帶唔齊嘢,返左去....T.T
不過佢地早發現,總好過遲啲先知,係好傷心,但佢哋一定會再返嚟的
我覺得浸腳好有幫助,放左胎後,40度水繼續浸呀!!!

加油!!

複式洋房

wheel918 發表於 22-4-1 10:41
兩粒都係CC GRADE的,睇相仲要係兩粒都好細粒

我係養和做IVF
醫生唔係用grade去評估
佢話我粒係2-
所以我推測應該係BC grading

我希望下次放胎成功啦^_^

男爵府

snow123456 發表於 22-4-1 11:33
我係養和做IVF
醫生唔係用grade去評估
佢話我粒係2-

ABC嗰啲係囊胚嘅評級 (即Day 5,6 嗰啲)

Day 3 胎係用 Grade 12345去分

複式洋房

wheel918 發表於 22-4-1 10:47
我係寶德做的,佢地會有份REPORT ,上面有哂胚胎啲相同GRADING

真係無任何徵兆,BB帶唔齊嘢,返左去....T ...

小產過覺得心理壓力好大,好驚下次又係咁,醫生仲話要小產過要等三個月先至可以再放胎(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)今晚我跟咗你的建議,用溫水浸腳,好舒服(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

helen0120 發表於 22-3-31 11:43
我上年都係
第二次放胎,成功左,仲有幾 ...

請問妳在哪裏針灸和暖宮?可以介紹俾我媽?(emoji)(emoji)

大宅

kathychan86 發表於 22-4-4 00:57
請問妳在哪裏針灸和暖宮?可以介紹俾我媽?(emoji)(emoji)

Pm 左你,加油

首頁

尾頁

跳至