夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Cinderella_Blue 發表於 22-3-31 22:23
好苦惱呀,唔知可以問邊個好,希望依度有人可以俾下意見我
老公一直以來的夢想都係做飛機師。好耐以 ...

更係放啦,d理由都唔係咩大問題

別墅

Cinderella_Blue 發表於 22-3-31 22:23

事業對男人嚟講好重要 ,事業咁啱又係佢嘅夢想,當然放手比佢去,
一年時間睇落幾長,但當行咗之後一個月一個月咁過其實時間好快。

1 : 你未結婚之前都係自己一個瞓㗎啦, 獨立啲。

2,:關於狗仔嗰度 食藥你可以嘗試放落啲好味食物導引佢食,試下其他方法 , 沖涼嘅時候可以拎去美容院,又或者幫佢戴咗口罩先同佢沖涼。

3: 你自己有冇工作㗎? 如果有嘅話你份糧頂住先囉。

別墅

babycam 發表於 22-4-2 23:31
比佢做到機師,女主人好易換畫

呢一句先係重點
呢句反而最實際,成日對住咁多靚女空姐, 黑絲長腿,佢問呢啲嘅話反而人哋覺得問得正常

別墅

首先我覺得男人要去搏俾佢去,反正都係interview。你老公如果好尊重你意見,即係有問到你點樣諗法?你叫佢自己決定,但請表示支持。
至於你講清楚如果考到,就要將你的困難講清楚,要一起諗辦法處理好先,經濟有問題,總係有方法解決到;相反,隻狗先係最難解決,唔好委屈自己去學照顧隻狗,睇上去你搞唔掂,隻狗交返俾你先生處理。

伯爵府

回覆樓主:

難得有夢想同追夢
非常好

不過錢都係要解決

如果你唔贊成
佢會唔會照去

n年前識得一個人係飛機師
佢話個牌要成日考住先keep到效
好似救生員咁
所以壓力好大
而家唔知係咪

另外training一年
你唔係同佢一齊
感情方面都係一個考驗
正面就更珍惜
相反就好易出事

若成功
又係好吸引女生既

禁止訪問

牛年勳章

別墅

你唔比佢去考一陣怨你一世
講真佢之前fail過,得罪啲講,好大機會再fail
考到再講,考到training 都未必過到
幾多cadet pilot比人踢返落嚟

到真係收左你先再同佢分析,(包括金錢問題,夫妻關係問題等)如果解決?到時再傾都未遲。
仲要諗埋backup plan, 如果比人踢左落嚟,而家做緊份工仲會唔會請返你

你而家阻止佢,佢唔死心怪你咪仲衰

琥珀宮

叫佢儲夠錢比你一年用,佢去考機師,一年其實好快過

大宅

佢既夢想 諗唔到咩理由重要到唔俾 我一定會支持

男爵府

回覆樓主:

如果佢個心好想,你吾比佢去,之後萬一生活不理想,整下整下內心都會好不滿你。
比佢試,吾得就怨自己; 吾比佢試遲早怨你。

民房

情形同我一樣,不過我係男,你老公夠32歲未呀?如果過左你叫佢心死吧啦,仲使咩擔心考到點算,跟本冇可能考到,好似我咁,宜家都40有多,我都只會同老婆講我自己拎錢去飛行總會考個牌,星期六日同你飛番轉算啦,有時只係個男人死心眼,佢想考咪由佢考囉冇野好煩腦

別墅

回覆 babyhoi 的帖子

租平啲

珍珠宮

咩年紀先~
隻狗係邊個ge先,如果係佢ge就要請佢自己安排好狗狗生活。
一年幾LD可以接受,因為有期限等待,唔係無了期等待。
租金問題其實都幾大,無咩saving但仲敢追夢飛機師……但如果佢考到我會自己解決呢個問題

子爵府

回覆樓主:

如果佢過去果邊之前處理到,1狗問題2你生活問題,就俾佢去追夢。因為有了家庭唔再係一個人咁。

首頁

尾頁

跳至