夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

最後我地有坐低慢慢傾,我老公就坦白同佢只係朋友唔係我諗既個種關係當佢係家姐,只係想搵人呻(因為我老公話唔想張壓力帶番黎屋企比我),之後同我講要求每一個星期會同佢出去一或者二日,傾下計食飯,我應承比佢去,因為我選擇信任佢,但過左一排我就因為咁而嘈,因為我全職係湊仔,成日都唔想佢出去同埋因為疫情。

我老公有同我講,我有時啲性格好難頂,但係我老公脾氣都好火爆,我想講佢依家咁做係有啲過分,但係佢就同我講話我諗得太多,我老公有同我講我繼續咁樣逼佢會頂唔順,(話冇哂自由)究竟係我逼得我老公太緊,定係我老公有問題?我既佔有慾太強?

子爵府

琪琪子 發表於 22-4-2 20:46
最後我地有坐低慢慢傾,我老公就坦白同佢只係朋友唔係我諗既個種關係當佢係家姐,只係想搵人呻(因為我老公 ...

你老公100%講大話!衰到仲要講明一星期去一至兩次!跟本就係爆房!佢約女人時會出去幾多個鐘?

大宅

最後我地有坐低慢慢傾,我老公就坦白同佢只係朋友唔係我諗既個種關係當佢係家姐,只係想搵人呻(因為我老公 ...

好簡單,叫你老公湊仔,你都減壓。
每個星期你都要出去同男性好朋友食下飯聊聊天減減壓,
記得扮靚d, 化哂妝,著靚D,最好短裙高踭鞋
叫男性朋友揸車來樓下接你。

記得同老公講,食飯傾計減壓時,唔方便接電話,有咪等你反黎先傾。
不用等你門,自己同BB早d睡。
明天你會買早餐反黎比老公,問佢想食乜:)
出門之前噴喷香水,say 句thank you honey. Love you BYE

複式洋房

alicewong18 發表於 22-4-2 21:04
你老公100%講大話!衰到仲要講明一星期去一至兩次!跟本就係爆房!佢約女人時會出去幾多個鐘?
...

好無恥,咩事要個個星期同個女人出黎一二次減壓? 壓力大減壓有好多種方法,可以做運動上網打機煲劇行街,唔係出去呃蝦條黎減壓。

大宅

bb得三個月,爸爸不單止唔留屋企幫手湊b,你竟然仲應承俾佢出去同女性朋友約會,都唔知話你大方定話你蠢好

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

要求每一個星期會同佢出去一或者二日,傾下計食飯,我應承比佢去,因為我選擇信任佢
人地阿媽, 如果係你女兒/仔同你講, 你做人阿媽會不會立即小炳女婿/鬧爆媳婦?
千萬不要侮辱「信任」呢2個字,男既提出咁無恥的要求,我事願你因為「啞忍」(為乜都好),而非「信任」!
問問其他夫婦, 有邊一對可以在「湊仔」的情況下,竟然有一/兩日單獨食飯傾計,根本就在齊人!

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

肉丸小姐 發表於 22-4-2 21:32

冇錯!調轉湊仔係爸爸就情況吾ㄧ樣

生小朋友做女人好洩底、除非係老公好想要
男人大多要落手落腳就嫌辛苦、縮沙;永遠都覺得返工比在家湊仔壓力大

侯爵府

老實講,男女之間只做朋友其實係無問題,問題係會唔會好到一星期定左要見一、兩日咁頻繁?我諗佢都無兩日會見佢阿媽掛?見到咁頻密你都信係普通朋友?

大宅

點解你會應承比佢哋單獨去街?就算呢刻冇嘢,好難講會唔會日久生情,到時真係喊都無謂。如果俾我,我係連一日都唔俾老公同其他女人單獨去街,有壓力可以用其他方法減壓,做運動、瞓覺、買嘢、煲劇,點解一定要同呢個女人去食飯。仲要BB 咁細,唔幫手湊不特止仲約異性去街,實在太離譜

子爵府

畀面勳章

free2020 發表於 22-4-3 01:45
老實講,男女之間只做朋友其實係無問題,問題係會唔會好到一星期定左要見一、兩日咁頻繁?我諗佢都無兩日會 ...

agree x2

大宅

男嘅咁都講得出!
女嘅咁都話信任!
天真定自欺欺人呀?

水晶宮

BB 只有3 個月,最忙嘅時候
就算係同男性朋友出去減壓飲酒吹水,都唔會一星期兩次吧
更何況同女仔?
無可能吧

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

減壓方法有好多種
你老公嘅藉口都幾過份,佢自己唔避忌,亦無顧及你感受,仲好意思提出同個女性朋友一星期出去兩三晚...又係歪理當道理。

大宅

回覆樓主:

樓主ftm就無壓力?慘過隻c6 啦 坐監咁

佢可以兩日去威 咁樓主都同樣可以兩日搵異性朋友既權利囉 掉比佢湊兩晚先公平
但睇黎佢地不是朋友咁簡單啦 點會咁樣堅持定時定候見面 蝦樓主係ftm 賤格

伯爵府

回覆樓主:

你老公好有可疑,不過你哋首先要處理自己兩公婆關係先,因為你哋兩個關係差,比人乘虛而入

複式洋房

擺到明講大話,要傾就係屋企傾係你面前用whats app傾(最多你唔比意見),有咩咁重要要出去傾?有無咁多野呻?想出街就同你一齊出,唔想帶bb就搵人睇住。

唔想你諗太多就搵第二個呻,唔明有咩問題咁長期, 要成日呻?

男爵府

生小朋友係意外還是事前有共識?係佢真心都想要小朋友還是為了順他人(你或家中長輩)意思?

你老公是什麼年紀?佢似係仲未成長仲想做仔嗰陣咁喎。

複式洋房

肉丸小姐 發表於 22-4-2 21:32

珍珠宮

回覆樓主:

攞正牌同SL約會,你老公玩緊齊人
都唔關你應唔應承事,你唔肯佢咪暪住你去見SL

佢擺明未玩夠,加上咁識得食住你,玩家慣常手法
你又唔打算離開佢,只能隻眼開、隻眼閉

伯爵府

回覆 琪琪子 的帖子

你同你C6講 ,有咗小朋友, 生活上大家壓力都增加, 但你的減壓方式, 係同異性來往甚密, 引致我疑心重重, 無形中增加我精神壓力, 也引致夫妻爭拗, 結果不斷循環,只對雙方壓力有增無減, 夫妻感情也相對磨蝕。你可否調返轉在我立場看, 若果我為咗減壓同一個男性一星相約兩日, 你心裏會否不是味兒?會否起疑心?
正所謂日久生情, 唔想家變, 作為有家室嘅人應該識得避忌。為咗個家, 夫妻應該共同努力維繫, 互相關愛唔係逃避, 有什麼不滿應該講出嚟,共同解決。i

樓主, 為咗避免正面爭拗, 你可嘗試用筆墨寫出你嘅感受。
我都覺得個女子好有問題, 明知剛剛生完小朋友應該好忙 ,作為一個丈夫係應該陪伴太太, 幫手照顧小朋友, 點會約人夫一星期兩次見面, 霸佔人哋妻兒相處時間。你真係要小心處理。

首頁

尾頁

跳至