懷孕前後

跳至

首頁
34567...14

尾頁

複式洋房

剛剛book咗第一次產檢同Nifty
第一胎睇果個婦產科醫生退休了,而家都唔知搵邊個好
想搵同路媽媽交換資料(emoji)(emoji)有興趣可pm(emoji)

大宅

hihi 第三胎 自己計應該12月1
過兩日去照閃閃

大宅

回覆樓主:

我本身用m計就7weeks, 睇醫生check得5weeks..早2日不停流血,好恐怖,好似黎m緊。。食左安胎藥,而家冇流血。

複式洋房

chocolate64 發表於 22-4-9 14:36
hihi 第三胎 自己計應該12月1
過兩日去照閃閃

我自己計都係12月1! 下星期去睇醫生,好緊張!

複式洋房

Ding222 發表於 22-4-9 17:45
我自己計都係12月1! 下星期去睇醫生,好緊張!

我用app計都係1/12,都係下星期睇醫生

複式洋房

Littleoneb 發表於 22-4-8 13:06
我會做呀 始終驗清楚好d
老公都同意呢加花錢做
好過第時Bb出世 有病痛 要花更多錢去睇醫生

派左消費券,我都決定左做

複式洋房

Amazing1130 發表於 22-4-9 07:56
想搵同路媽媽交換資料(em ...

我星期一先打去book nifty
同你一樣第一胎個醫生退左休,今胎搵另一位醫生
但諗住9w先去

複式洋房

Reneeho 發表於 22-4-9 17:00
我本身用m計就7weeks, 睇醫生check得5weeks..早2日不停流血,好恐怖,好似黎m緊。。食左安胎藥,而家冇流血 ...

瞓床多啲,係咪拎左重野?take care

大宅

回覆樓主:

剛照左陰照 照到心跳 開心

大宅

今朝CB Digital 2-3 weeks

下一步係咪去拎左懷孕証明再等6-8周去照閃閃?

Period 比較亂,25/3排卵計過應該係16/12號預產期,醫生會唔會用排卵日去計?

洋房

gladyss 發表於 22-4-10 14:40
今朝CB Digital 2-3 weeks

下一步係咪去拎左懷孕証明再等6-8周去照閃閃?

我係3月21號排卵,約左4月尾照,醫生話太早唔係好照到(到時如無意外到時應該係7週幾)
我週期都長,所以如果醫生用上一次M計我應該起碼8週,但我知自己冇,所以會同醫生講

大宅

不用擔心 醫生會用超聲波量度之後計預產期的

大宅

太好喇,多謝你地解答
第一胎乜都唔識,諗住明日去家計會拎左懷孕証明再慢慢做功課

洋房

我係今個月2號驗到有,7號第一次產檢,預產期係22年12月7日,第一胎

洋房

Amazing1130 發表於 22-4-9 07:56
想搵同路媽媽交換資料(em ...

你搵私家?我私家係睇陸加寧,另外都睇埋政府

複式洋房

我係6/4驗到好淺色,之後7/4見醫生乜都照唔到。我m第一日25/2,唔知依家算幾week幾day呢。但都肯定會係12月的

大宅

yh140301 發表於 22-4-10 02:24
瞓床多啲,係咪拎左重野?take care

多謝你,唔知點解突然流血呀。。食左安胎藥,好返好多了

大宅

回覆 winnieyeung33 的帖子

你本身cycle好長架? 我2月24 last m, 3月24已經驗到有啦
依家6w+

大宅

Tina1015 發表於 22-4-2 23:44
有無2022年12月媽媽 👋🏻👋🏻

第二胎,預產期12月15號

複式洋房

回覆 chocolate64 的帖子

我對上係2月25日黎,1月18日、12月15日。我4月6係第一次驗。4月7都見唔到個胎好膽心。希望過幾日見到啦

首頁
34567...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊