網購天地

跳至
[淘寶] 護齒用品

首頁

尾頁

大宅

請問有無人淘過護齒用品? 可否分享?

翡翠宮

回覆樓主:

牙膏、牙刷?

大宅

lyh80115 發表於 22-4-3 18:49
牙膏、牙刷?

所有護齒用品, 尤其是牙縫刷, 香港買太貴同選擇少。

翡翠宮

回覆樓主:

我都喺京東買,有買開Oral-b牙膏、牙線,漱口水買黑人、高露潔、crest←呢啲屋企人用。
我自己買好易康、兩面針、黑妹牙膏,下次試下片仔癀。

大宅

lyh80115 發表於 22-4-3 19:31
我都喺京東買,有買開Oral-b牙膏、牙線,漱口水買黑人、高露潔、crest←呢啲屋企人用。
我自己買好易康、兩 ...

請問牙線你買邊隻牌子呀?

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

牙線淘3m

翡翠宮

Zahn 發表於 22-4-3 19:45
請問牙線你買邊隻牌子呀?

我女用開oral-b,現時大約¥15.8一個
https://u.jd.com/WLtaWvr

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

牙線同牙縫刷,香港買啦,唔好搞咁多野,牙線用reach韓國製造,藥房32蚊,牙縫刷,用過屈臣氏牌,8蚊有5支,無點斷過鋼線,但係直身,唔係L型,用係大牙位,唔多就手

珊瑚宮

回覆樓主:

牙膏用速舒適達速效或全護,藥房30蚊支,或者超市有送野時買

淘可以睇電動牙刷同水牙線就ok

珊瑚宮

回覆樓主:

依隻,係百住買款少,可以去屈記睇應該有L型,比起獅王平好多

其實擺入口既,都盡量要小心,細牌子無信心,大牌子有信心啦,又怕小店有假,到係大牌子又係大店,個價就唔靚,咁何必花時間搵,不如係香港買同試

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

漱口水惠康特價好平,昨日買左2支高露潔500ml $ 32.90。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

andyman 發表於 22-4-5 13:56
漱口水惠康特價好平,昨日買左2支高露潔500ml $ 32.90。

又ok喎,謝謝!要留意下

珊瑚宮

andyman 發表於 22-4-5 13:56

其實牙膏都唔知咩玩法,用正價買幾支就送一堆野,另外可以試下用椰子油做油拔法,心理上覺得好過用漱口水

公爵府

牙膏自己買好易康、兩面針, 可立克 蜂毒牙膏.
小鹿媽媽 牙線 都好用, 又平又好用. 自己用開日本制的牙線的, 太貴了, 所以試下國產, 試左之後, 原來一D都唔差, 比香港買的好.
自己覺得國產牙膏都幾好用的.
仲有買漱口水: 如: Deep Sea 東普漱口水 , 都係大牌子的見平就會買.
自己用開李施德林 瀨口水, 用完1枝李施德林 , 就用1枝國產, 隔住用, 爸爸教這樣用可以平D.
仲有買水牙線機

公爵府

我都想試下片仔廣呀!

大宅

Yeelim 發表於 22-4-7 18:00
牙膏自己買好易康、兩面針, 可立克 蜂毒牙膏.
小鹿媽媽 牙線 都好用, 又平又好用. 自己用開日本制的牙線的, ...

請問水牙線機你買邊隻呀?

小鹿媽媽啲牙縫刷同牙刷, 你有無用過? 如何?

公爵府

Zahn 發表於 22-4-7 23:18
請問水牙線機你買邊隻呀?

小鹿媽媽啲牙縫刷同牙刷, 你有無用過? 如何?
水牙線機買hyundai
小鹿媽媽啲牙縫刷同牙刷我未用過.
牙刷我一直都無買過, 都係用好易康牙膏送的牙刷, 好易康的牙刷幾好用咖!

大宅

Yeelim 發表於 22-4-7 23:36
水牙線機買hyundai
小鹿媽媽啲牙縫刷同牙刷我未用過.
牙刷我一直都無買過, 都係用好易康牙膏送的牙刷, 好易 ...

咁我去睇睇先, 唔該你。

象牙宮

Zahn 發表於 22-4-3 18:16
請問有無人淘過護齒用品? 可否分享?

牙膏。
電動牙刷。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至