自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

希望大家都減少聚集,減低疫情再次大爆發嘅機會,讓DSE可以順利完成。

子爵府

ymc 發表於 22-4-4 14:39
希望大家都減少聚集,減低疫情再次大爆發嘅機會,讓DSE可以順利完成。

唔只為考生,為自己都應該咁做。

珍珠宮

BK Milk勳章

OHIMESAMA 發表於 22-4-4 14:45

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

唔使講到要為考生做 d 咩,防疫措施已經好嚴,比返少少自由比剩低嗰 d 活動。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

OHIMESAMA 發表於 22-4-4 14:45

因為記者會,記者問局長點保証順利開考。
局長都講得啱,要大家配合,唔係考試局可以control到。

珍珠宮

我之前中左,好番,但自己都吾敢出街,去拜山,因為擔心惹左D病毒比個仔,佢今年考dse

SUMSUMMAME    發表於 22-4-11 12:00

珍珠宮

回覆樓主:

今次有準備應如期開
中招安排入竹篙灣考
好過不能入試場

子爵府

ymc 發表於 22-4-4 14:48
...

疫情嚟到第五波,大家都應該知道,病毒面前冇人可以保證到啲乜嘢。
即使控制到病毒,亦未必控制到人。
唯有Hope for the best, prepare for the worst.

翡翠宮

大宅

回覆樓主:

希望復活節假期大家少d出遊或聚會,唔想疫情反彈!

珍珠宮

侯爵府

畀面勳章

...

願祝順順利利

水晶宮

...

其實DSE 開考的 關卡全都係政府設定, 亦不覺得佢講科學。

男爵府

72leelily 發表於 22-4-4 14:51
今次有準備應如期開
中招安排入竹篙灣考
好過不能入試場

希望每位DSE生都有機會、都有合適的試場順利考試

伯爵府

peas 發表於 22-4-4 15:35
希望復活節假期大家少d出遊或聚會,唔想疫情反彈!

依兩日我覺得同無疫情無分別 ,到到人山人海,屋企人返工經過深水埗,佢話玩具街多人到行唔到,勁多小朋友。其實係咪大部分都係康復者?

禁止訪問

大宅

heily123 發表於 22-4-4 17:18

依兩日我覺得同無疫情無分別 ,到到人山人海,屋企人返工經 ...

大宅

中左唔係應該要隔離的嗎?直接入竹篙灣隔離,所有在隔離其間的考試在竹篙灣考,咁咪唔使啲考生咁早起身,有安靜地方溫書,又唔需要安排專車入去竹篙灣考試,雙贏!

子爵府

heily123 發表於 22-4-4 17:18

依兩日我覺得同無疫情無分別 ,到到人山人海,屋企人返工經 ...
可能係學校正在放暑假,好多父母帶仔女去街

abirdma    發表於 22-4-11 11:47

首頁

尾頁

跳至