自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

有幾多先唔再買?
我大概900個。4人用,老公叫我唔好再買
佢話遲d都可以唔使帶

男爵府

kit2004 發表於 22-4-5 14:26
有幾多先唔再買?
我大概900個。老公叫我唔好再買
佢話遲d都可以唔使帶

我3人,大約每人有100個左右。

珍珠宮

用淨一盒再買,如果係外地網站,就淨兩盒再買,900個,當50片一盒,你起碼有18盒,又係唔洗買咁多

伯爵府

我洗返再戴

男爵府

有幾多先唔再買?
佢話遲d都可以唔使帶

其實真係冇必要買,唔夠即刻去買都大把貨

水晶宮

每人用到淨番30個左右先再買

象牙宮

有幾多先唔再買?
佢話遲d都可以唔使帶

自己2百多只。不會再买。今年會用。
其它沒計

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

你又真係太多

我屋企小朋友有二百左右,大人五十左右,小朋友嘅較多係因為我上年開學買定預返學用,點估到學校不斷派

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

好多呀。我都唔想數。
一家3口,要分三個唔同size。
其實主要係有大量冇咁靚既口罩,係口罩荒時買落,同埋各樣送的,公司派的,老公要求高,用高規格口罩,我以佢冇咁靚既帶兩個得唔得佢又唔肯。掉左佢又o徒,送同捐都冇人要喇而家。我已經冇特登去攞,打完針派,房署派,公司派已盡量唔攞。仲有蓮花清瘟同金花又係好多,我冇買又唔會食,但強檢派,防疫包又派(上門派的,我都特登唔主動攞)。唔知點搞。掉又浪費,送也冇人要,因而家個個都有,一街都有賣。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

又真係幾多,我而家唔敢大手買喇~ 買之前睇吓有幾多存貨先入手。

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

200個左右,因為買左幾款試

珊瑚宮

回覆樓主:

剛剛買左d新口罩,成家夾埋有百零隻。
現在太易買到口罩, 差不多用完才再買

水晶宮

seaman1982 發表於 22-4-5 14:37
好多呀。我都唔想數。
一家3口,要分三個唔同size。
其實主要係有大量冇咁靚既口罩,係口罩荒時買落,同埋 ...

派嘅我盡量唔收,唔用嘅送比清潔姨姨。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

因為我通常網購,一買就幾百個。又要就返d屋企人買其他顏色。所以就有咁多了。

大宅

有幾多先唔再買?
佢話遲d都可以唔使帶

口罩令去到9月喎,就算係之前專家提議既唔戴口罩都只限室外,室内一樣要

不過900個真係多左d, 而家買口罩都好易,差唔多無哂先買都得

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

擺到個櫃滿滿,暫時唔再買了,唔太在意,多咗嘅俾親友。

男爵府

竇漪房 發表於 22-4-5 14:35
你又真係太多

我屋企小朋友有二百左右,大人五十左右,小朋友嘅較多係因為我上年開學買定預返學用,點估到 ...

學校派既我無比我仔用,驚唔夠高防,自己買既最安心

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

停咗一排無買,只係近期入返幾盒kf94,平均每人有百餘隻口罩。

水晶宮

kit2004 發表於 22-4-5 14:45
因為我通常網購,一買就幾百個。又要就返d屋企人買其他顏色。所以就有咁多了。
...

我網購一次買一百隻,好少一次過買幾百隻,除非好多人分。
戴到咁上下又會想轉款,所以同款唔使買太多。
KF94 貼面啱冬天戴,夏天又想用透氣 d。

琥珀宮

回覆樓主:

我截咗數唔買㗎嘞,家中5人已有幾十盒,太多了。

首頁

尾頁

跳至