自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

唔知點解今次第5波已2個月WFH, 呢幾日有呢個FEEL想返OFFICE, 好似已經休左好耐. 上次2020年WFH 3個月又冇呢個感覺, 有D奇怪!

男爵府

chocolatebean 發表於 22-4-6 11:40
唔知點解今次第5波已2個月WFH, 呢幾日有呢個FEEL想返OFFICE, 好似已經休左好耐. 上次2020年WFH 3個月又冇呢 ...

無時無刻都想

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我想間中
好享受每朝可瞓多一小時,但成日坐屋企又的確悶

la_source    發表於 22-4-6 15:17

禁止訪問

子爵府

有, WFH太耐真係好悶..

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有, 而家一星期返一日office, 一返到去做野快手好多, 做極做唔完 , 係屋企快唔到

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 22-4-6 12:01
我想間中
好享受每朝可瞓多一小時,但成日坐屋企又的確悶
SAME SAME. 返3-4日就最好, 太長時間WFH開始悶

水晶宮

hello_Yandiga 發表於 22-4-6 12:09
有, WFH太耐真係好悶..
係啦! 我煲左劇2個月, 要煲都煲晒

民房

返公司做野好D. WFH日日係屋企好悶

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

chocolatebean 發表於 22-4-6 11:40
唔知點解今次第5波已2個月WFH, 呢幾日有呢個FEEL想返OFFICE, 好似已經休左好耐. 上次2020年WFH 3個月又冇呢 ...

多野做嘅想返工, wfh 始終唔係咁有效率,排山倒海嘅工作始終有壓力。冇嘢做嘅多數想 wfh,好似放大假,唔使返工瞓覺睇手機都俾人見到

男爵府

有時都想,始終都想見下同事,有返d社交

水晶宮

jayso0911 發表於 22-4-6 13:09
有時都想,始終都想見下同事,有返d社交
我諗就係冇左社交

所以, 我放假都想返PT, 見下人, 傾下計, 真係冇咁悶

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

simpleAA 發表於 22-4-6 13:08
多野做嘅想返工, wfh 始終唔係咁有效率,排山倒海嘅工作始終有壓力。冇嘢做嘅多數想 wfh,好似放大假,唔 ...

絕對同意。 我公司分3個team輪住返公司,要返公司嗰日,除咗要追番自己負責嘅嘢嘅進度之外,仲要有時幫嗰日WFH 嘅同事做d 嘢。所以一返到公司,就猛print 番前幾日要print 嘅嘢(因資料敏感,唔可以俾同事見到), 追進度,好忙! 我都鍾意如常咁返工。

伯爵府

想呀,坐返自己個位做野較得心應手。
我成三個月無返公司(新年前做了手術,加埋放假),前日返去攞D文件,先醒起盆花未淋過,一盆泥種的已bye bye, 水種的仲好靚。
不過最好彈性上下班,唔會咁多人聚在一起安全D。

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

我like WFH, 已經3個月冇返公司,工作output 一啲分別都冇, 係屋企好自由

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

DW80 發表於 22-4-6 16:42
返office做野效率高好多
完全同意
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

chocolatebean 發表於 22-4-6 12:13
係啦! 我煲左劇2個月, 要煲都煲晒

所以啲老闆覺得WFH , 啲人就喺屋企唔做嘢

子爵府

2024年龍年勳章

想以後都wfh
Be Happy

首頁

尾頁

跳至