自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

工人話唔小心跌左隻玻璃杯落去洗面盆成個裂開左,你地會唔會換?
我睇過冇漏水,但依家時間耐左條裂縫變左黑色,好樣衰,仲裂得幾勁下 又黑蚊蚊,一望埋去就見到好明顯
但我打算換樓,唔換驚好難賣睇過價錢只係個洗面盆都要幾千蚊,仲未知手工安裝費之類要唔要錢。

有冇人有經驗?換既話一共大概幾錢?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

換過工人先!咁嘅大話都up得出

侯爵府

ikokam 發表於 22-4-6 14:29
工人話唔小心跌左隻玻璃杯落去洗面盆成個裂開左,你地會唔會換?
我睇過冇漏水,但依家時間耐左條裂 ...

唔換日日見到都唔開心

珍珠宮

你個廁所係靚新裝嘅?否則你放賣唔係放租,下手都可能會全個廁所扑晒佢再裝修,應該影響不大

瑪瑙宮

买支瓷砖收补膏

ada0707    發表於 22-4-6 17:05

公爵府

回覆樓主:

快換樓我就唔搞佢嗱,去5金舖買D嘢燘返靚佢就算。有心買樓嘅人,唔會因為你個洗手盆樣衰而唔買。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

yan_yan_mummy 發表於 22-4-6 14:32
換過工人先!咁嘅大話都up得出

我都好嬲,我當時'散'左佢一鑊,佢仲要對唔住都冇句,話完佢先講sorry

我都唔明點解可以整得裂

我講明換新都要扣佢錢,雖然只可扣$300 ! 要比佢知我唔係唔敢扣佢人工! 這個工人已整爛我家中好多野我都冇試過扣佢錢!

侯爵府

如果準備換樓,我就唔換洗手盤

大宅

唔太影響唔換

珍珠宮

BGCOME08 發表於 22-4-6 14:40
快換樓我就唔搞佢嗱,去5金舖買D嘢燘返靚佢就算。有心買樓嘅人,唔會因為你個洗手盆樣衰而唔買。
...

買玻璃膠之類得唔得?整完會唔會唔覺眼?

大宅

回覆樓主:

裂咗嘅,遲早都要換

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有冇漏水?

冇,我就未必會宜家換
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

公爵府

ikokam 發表於 22-4-6 14:43
買玻璃膠之類得唔得?整完會唔會唔覺眼?

我會影張相落5金舖,問佢用邊隻補。或者再問吓呢度jm,有時佢哋好勁,乜都識。

珍珠宮

換新的..

珍珠宮

BGCOME08 發表於 22-4-6 14:50
我會影張相落5金舖,問佢用邊隻補。或者再問吓呢度jm,有時佢哋好勁,乜都識。
...

我都在等高手回答如果無高手,我試下去5金問問

珍珠宮

NoName 發表於 22-4-6 14:35
你個廁所係靚新裝嘅?否則你放賣唔係放租,下手都可能會全個廁所扑晒佢再裝修,應該影響不大:que ...

都幾肯定佢唔會扑爛哂重裝,半新樓

珍珠宮

換啦唔貴,補完好醜樣
我都試過冼手跌漱口杯整爆個臉盆

象牙宮

唔漏水又打算換樓,唔換啦!
除非裝好新好豪,下手唔會裝修,
唔係應該影響唔大,
有時睇淘寶有呢類修補,可以試下。
【淘宝】https://m.tb.cn/h.fqLlHVa?sm=2c3c0e?tk=11Cy2SZCEIm「瓷砖修补剂马桶瓷盆孔洞裂缝磁砖粘合剂地板补坑釉面修复家用白色」
点击链接直接打开

珍珠宮

MANVN 發表於 22-4-6 14:42
如果準備換樓,我就唔換洗手盤

原本都係甘諗,實在太多野壞,同佢整爛太多野
冷氣又滴水
個針板比佢劈開兩半, 原裝針板,依家當半邊針板照用
洗衣機又比工人整壞,因為她唔知太多衫唔可以一機過洗,轉壞左個洗衣機 (本身諗住挨到換樓) 都要買左部新
個獲又比佢洗到穿左,買左一年都冇
依家又整爛個洗面盆

首頁

尾頁

跳至