自由講場

跳至

首頁
12345...28

尾頁

男爵府

我有位多年男性好友,佢做野地方同我好近,有時會黎搵我食午飯,同我既同事都識又好傾,佢竟然暗戀我其中一個同事好耐,但佢地關係普通、無私下通訊
我同事一直有拍拖,個男仔黎我公司傾開知道左,同事早幾個月散左
之後個男既幾個月前開始成日打比我,叫我幫佢追個女仔
但因為個男既好鬼孤寒,同佢話一定會同父母一齊住,因為佢話係屋企住慳錢!佢話自己唔計家用一個月3千蚊夠洗
我怕累左同事,同事係唔計較錢好大方個隻,長遠講同個非常孤寒既人一齊唔會開心
但男都有優點就係專一,佢覺得追女同玩女都非常浪費金錢
因為佢孤寒,所以我一直都唔肯幫佢,佢就不停甘求我…

侯爵府

hauhauhau 發表於 22-4-14 16:02
我有位多年男性好友,佢做野地方同我好近,有時會黎搵我食午飯,同我既同事都識又好傾,佢竟然暗戀我其中一 ...

追女邊有得幫
唔做媒人三代好

girlbear    發表於 22-4-15 15:57
WSYSC    發表於 22-4-14 16:26

別墅

我有位多年男性好友,佢做野地方同我好近,有時會黎搵我食午飯,同我既同事都識又好傾,佢竟然暗戀我其中一 ...
唔會中,唔做保,唔做媒人三代好

伯爵府

Lopopo 發表於 22-4-14 16:03
追女邊有得幫
唔做媒人三代好

男爵府

應該優先幫助多年好友 俾個選擇機會同事 話唔定看對眼
女媧,古神女帝者,一日七十變。中國上古神話中的創世女神,是華夏民族人文先始,福佑社稷之正神。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

唔會做媒,不過唔介意介紹佢地相識,講明出於識個普通朋友,佢地之後發展,就係佢地嘅事。

katie816    發表於 22-4-14 21:14

男爵府

甘除左錢問題,佢同我講佢比3千阿媽,佢媽全包佢,佢話結左婚都唔會搬走,間屋都大有3間房,佢話生埋bb都夠住
我c6同佢都熟,佢意見:唔可以話佢唔係好男人,因為佢唔去街唔去滾,但係0生活情趣,做佢女人可能買件衫都會比話,的確係會唔開心,但係佢孤寒都係一心一意將全部錢留比下一代,唔可以話佢衰,舊思想既父母都係甘,只係唔岩2022年既女性
我意思係:如果佢自己追好地地,如果我幫佢而成功左,佢又下下同個同事計錢,我驚我唔知點面對佢地,好似會累左人?
但因為4月我同佢都wfh,佢鬼甘得閒,係甘話佢好鐘意個女仔,不停甘叫我幫,又拎埋以前點幫我又話識左甘多年黎同我講

男爵府

追女邊有得幫
唔做媒人三代好

我竟然無諗話唔做媒人三代好呢句野

男爵府

volan 發表於 22-4-14 16:09
應該優先幫助多年好友 俾個選擇機會同事 話唔定看對眼

佢地識左2-3年架啦,佢自己唔敢追

男爵府

pauline_c 發表於 22-4-14 16:10
唔會做媒,不過唔介意介紹佢地相識,講明出於識個普通朋友,佢地之後發展,就係佢地嘅事。
...

佢地識架,只係無大家電話、Facebook呢d

水晶宮

hauhauhau 發表於 22-4-14 16:11

唔敢就算了
有代購,無代溝
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

kcpak 發表於 22-4-14 16:14
唔敢就算了
有代購,無代溝

就係囉,追女仔都唔知點幫佢

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

hauhauhau 發表於 22-4-14 16:12
佢地識架,只係無大家電話、Facebook呢d

咁同個男仔 friend 講,叫佢自己主動約人,問人攞電話,你最多幫佢約出嚟一齊食 lunch,比佢知你唔會助攻,一切睇佢地自己緣份。

男爵府

hauhauhau 發表於 22-4-14 16:11

同佢講始終要佢主動追 唔係點乘虛而入? 外人最多幫口講幾句好說話 或者約出來吃飯見次面咁

女媧,古神女帝者,一日七十變。中國上古神話中的創世女神,是華夏民族人文先始,福佑社稷之正神。

水晶宮

回覆樓主:

可以介紹佢識,但唔會介入。同佢講,想追就自己追,咩年代?仲幫手追女仔

你個朋友咁諗縮數,唔係咩特別佳偶。你幫手追,日後女仔有咩唔開心,你個心都唔舒服。

子爵府

kcpak 發表於 22-4-14 16:14
唔敢就算了
有代購,無代溝

唔好意思笑左!

男爵府

pauline_c 發表於 22-4-14 16:16
咁同個男仔 friend 講,叫佢自己主動約人,問人攞電話,你最多幫佢約出嚟一齊食 lunch,比佢知你唔會助攻 ...

佢話唔敢講,叫我比同事電話佢,同幫佢口介紹佢係一個好男人喎…

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

追女邊有得幫
唔做媒人三代好

咪係囉,點幫啫,叫佢有本事就自己追飽佢啦

男爵府

volan 發表於 22-4-14 16:16
同佢講始終要佢主動追 唔係點乘虛而入? 外人最多幫口講幾句好說話 或者約出來吃飯見次面咁

...

男既想我先介紹佢優點,等個女仔知,再幫佢拎電話…

珍珠宮

梗係No啦。唔會幫。連咁嘅膽量都冇,又孤寒,咪連累你同事。

首頁
12345...28

尾頁

跳至