自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

我想買一個貴手袋,幾年黎掛住擺錢落層樓度,完全無買野比自己,真係衫鞋袋什至護膚品都極少買,有餘錢都買野比小朋友無買野比自己,感覺獎勵自己一個手袋都唔過分吧
但疫症貴手袋唔可以日日清潔15/16中,本身出消費卷當幫資助,有8成想買,但無睇中款所以一直拖
但C6怕貴手袋唔可以清潔,怕帶到病毒番屋企野到比兩個小朋友
佢提議如果我肯推遲兩年後先買名牌手袋,到時佢送一個比我,價錢是3萬以內
如果我唔推遲都可以買,但我自己比錢買,同埋去完街,一入門口要搵個大環保袋入起個手袋,唔好播毒
大家會點揀?.?

琥珀宮

回覆樓主:

遲兩年先買

你本身又唔急用,不如用消費券買其他嘢先,依家要日日清潔個度,名牌袋好傷啫,兩年後先買或者心態都唔同埋

講到底唔係急住要名袋撐場面,遲d先買無咩所謂

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我日日拎酒精濕紙巾抹手袋銀包,抹足幾年無穿無爛 (因為我要去濕街市,實在無法唔清潔)

珍珠宮

hauhauhau 發表於 22-4-15 18:59
我想買一個貴手袋,幾年黎掛住擺錢落層樓度,完全無買野比自己,真係衫鞋袋什至護膚品都極少買,有餘錢都買 ...

其實如果你o係街唔係周圍放d袋,番屋企放喺通風嘅地方吹,isolate 佢,問題不大。

男爵府

回覆 hauhauhau 的帖子

等老公送俾你啦我從來唔買貴手袋,冇必要
sweetapplebb

別墅

tansyneko 發表於 22-4-15 19:03
遲兩年先買

你本身又唔急用,不如用消費券買其他嘢先,依家要日日清潔個度,名牌袋好傷啫,兩年後先買或者 ...

我都咁話,唔好話消唔消毒個袋,而家成日用消毒洗手液,我琴日搓搓下手滴左落個皮手袋度,而家一大忽淺色左,好心痛

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

不過,你自己衡量吓,要用靚袋出街機會多唔多
我想買個Loewe,但WFH好耐,落街都唔會著得靚(出街通常預大採購,會帶大袋)。拖呀諗呀,拖拖吓而家又無咩癮買了
決定再等吓下次見到心儀先

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我想買一個貴手袋,幾年黎掛住擺錢落層樓度,完全無買野比自己,真係衫鞋袋什至護膚品都極少買,有餘錢都買 ...

你今日睇中嗰個三萬蚊以下,過兩年我睇你五萬蚊都未必買到

wcpcelia    發表於 22-4-20 16:25
goldpiglet    發表於 22-4-16 10:42
上校車    發表於 22-4-15 21:02
BBG1    發表於 22-4-15 20:34

男爵府

tansyneko 發表於 22-4-15 19:03
遲兩年先買

你本身又唔急用,不如用消費券買其他嘢先,依家要日日清潔個度,名牌袋好傷啫,兩年後先買或者 ...

甘我真係唔急既..都無地方去

男爵府

Charlotte_mom 發表於 22-4-15 19:05
我日日拎酒精濕紙巾抹手袋銀包,抹足幾年無穿無爛 (因為我要去濕街市,實在無法唔清潔)
...

想問什麼牌子手袋銀包甘come?

珍珠宮

手袋早買早享受,遲買貴成皮

男爵府

ahpoo 發表於 22-4-15 19:05
其實如果你o係街唔係周圍放d袋,番屋企放喺通風嘅地方吹,isolate 佢,問題不大。
...

C6怕我放係公司,佢話我d女同事一定又摸下又睇下,同埋公司無位收起,會外露

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 22-4-15 19:07
我想買個Loewe,但WFH好耐,落街都唔會著得靚(出街通常預大 ...

我頭先真係去咗leSportsac睇袋,諗住搵個可以咩住返到屋企可以掉落洗衣機洗嘅,唔使煩
事緣係因為我今日發現我個牌子銀包,俾我噴完消毒火酒嘅手印咗一個手指公咁長嘅印,真係心都痛埋

男爵府

sweetapplebb 發表於 22-4-15 19:06
回覆 hauhauhau 的帖子

等老公送俾你啦我從來唔買貴手袋,冇必要

C6開既條件的確吸引

男爵府

Szeszenic 發表於 22-4-15 19:07
我都咁話,唔好話消唔消毒個袋,而家成日用消毒洗手液,我琴日搓搓下手滴左落個皮手袋度,而家一大忽淺色 ...

請問你用邊隻牌子手袋?

男爵府

Charlotte_mom 發表於 22-4-15 19:07
我想買個Loewe,但WFH好耐,落街都唔會著得靚(出街通常預大 ...

我好少出街架,都係反工個陣用囉….

男爵府

Anpanmama 發表於 22-4-15 19:08
你今日睇中嗰個三萬蚊以下,過兩年我睇你五萬蚊都未必買到

我其實無諗住買到甘貴3萬,都是想買萬幾,但c6一開開3萬

男爵府

ahpoo 發表於 22-4-15 19:10
手袋早買早享受,遲買貴成皮

我其實唔識架,都無經驗,加價加甘快架?

男爵府

自己想買就買,要等兩年後又有其他借囗,有心兩年後C6都可送其他嘢比你,早買早享受

水晶宮

回覆樓主:

我全部袋都有牌子
全部袋都係皮或LV 嗰隻canvas
我日日出入醫院診所,不過無週圍放,都係放locker 放自己位
我唔去街市,但放工拎住個袋會去超市
疫情以來我從無消毒過d 袋
我地全家都無人中過

視乎你有幾鍾意個袋/ 生活習慣 / 有幾緊張。。。
Agree 早買早享受
而家萬幾已經唔多選擇,3 年後肯定加晒價

首頁
12345...14

尾頁

跳至