潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

mandmdr 發表於 22-4-18 20:35
你哋唔係已經一齊出過去郊遊嘞咩
我地定期有約會,要約定下次,有啲嘢look forward to返工開心啲嘛

公爵府

maggiejane 發表於 22-4-18 20:14
你咁高,拍埋你度我好蝕底
唔會唔會,我磨下腳皮再梳扁D個頭應該差不多

大宅

畀面勳章

Yo-yo122 發表於 22-4-18 21:10
忙於湊女,睇下明天影唔影到上身圖 (emoji)

別墅

Yo-yo122 發表於 22-4-18 14:37
本身鍾意大袋,因為我都唔係嬌小。最近見二手店有呢個 vintage 既 Kelly. Box 皮係我最愛。易花都係我鍾意 ...

真係好靚exactly my spec!!!
最近講box講得多,好多box包包都蒲頭lu~~
好幸運可以睇靚野
小薯一問,人人都話硬嘅BOX點解JM呢個睇黎咁軟咁淋身呢?因為vintage?

公爵府

LianH 發表於 22-4-19 17:17
好幸運可以睇靚野:fortuna ...

我插下咀先, 基本上皮都係越用越軟, 只係外縫設計上令到啲皮軟左都hold到個形, 樓主個內縫仲要大size, 如果有幾十年歷史塌啲好正常

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 22-4-19 17:52
我插下咀先, 基本上皮都係越用越軟, 只係外縫設計上令到啲皮軟左都hold到個形, 樓主個內縫仲要大size, 如 ...

駝鳥應該一世軟不來。
work hard PLAY hard

公爵府

jenniferK 發表於 22-4-19 18:01
駝鳥應該一世軟不來。
係? 咁30年後問下boo boo

別墅

LianH 發表於 22-4-19 17:17
好幸運可以睇靚野:fortuna ...

我呢個超過20年歷史,我喜歡有痕跡有經歷的袋。我專登揀內縫,同埋35大 size 就係貪它有啲塌,好隨性的感覺。box 真係我最愛,手指皮脂令它光令,唔會刻板。

wcpcelia    發表於 22-5-16 12:06

別墅

Yo-yo122 發表於 22-4-20 08:06
我呢個超過20年歷史,我喜歡有痕跡有經歷的袋。我專登揀內縫,同埋35大 size 就係貪它有啲塌,好隨性的感 ...

哦哦 如果可以簡其實我鍾意軟box多過硬喎!有vintage feel又有型~
因為冇親眼感受過box所以只能用相去體驗個皮。。。
所以大size + 內縫 +歷史悠久先可有咁樣嘅box texture? 如果呢兩年有幸做到box kelly主人我要用多30年先養到軟皮,到時已經670歲.....享受多5年都要過比個女或者新抱啦

好似真係入vintage啱啲

別墅

Miyazaki 發表於 22-4-19 17:52
我插下咀先, 基本上皮都係越用越軟, 只係外縫設計上令到啲皮軟左都hold到個形, 樓主個內縫仲要大size, 如 ...

多謝jm分享~~ 我喜歡box個色澤同手感 但又覺得全新box皮有啲難開....所以其實好喜歡yoyo jm呢一款架

別墅

LianH 發表於 22-4-20 11:57
哦哦 如果可以簡其實我鍾意軟box多過硬喎!有vintage feel又有型~
因為冇親眼感受過box所以只能用相去體 ...

同道中人!

我 SA 話基本上唔會再有新kelly/birkin袋用 box, 所以叫我唔使等。咁我把心一橫搵個 vintage,平啲又合我心意。我唔太喜歡 H 啲 QB 係無定向皮+顏色,我與其將就個袋,不如搵個自己鍾意的。

大宅

好靚呀!

大宅

Yo-yo122 發表於 22-4-18 14:37
本身鍾意大袋,因為我都唔係嬌小。最近見二手店有呢個 vintage 既 Kelly. Box 皮係我最愛。易花都係我鍾意 ...

我也有內蓬Kelly box 32, (20cm 大耳朵我好少用) 但好鐘意 box calf 所以買了這個 vintage …花咗都冇咁心痛。我也好喜歡它的 vintage 感覺!!

wcpcelia    發表於 22-5-16 12:06

複式洋房

我都物色緊一隻外逢 vintage Kelly… 考慮緊32 定 28, 但唔知邊度有實物睇… 今日經過Brand off 得內縫… 請問買vintage 有邊度推薦?

首頁

尾頁

跳至