自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

iris2014 發表於 22-4-19 15:13
其實周圍都一樣,有錢咪影響細,冇錢咪影響大,你話人人平等講我都唔信,正如香港一樣有人水深火熱工都冇埋 ...

所以聽明星講都係多余
隨時收gucci蔬果籃

侯爵府

blackberry 發表於 22-4-19 14:03
我之前都分享左阿福同佢老婆家親戚既情況, 阿福兩公婆儲既糧多過我兩個雪櫃

被隔離一定苦架, ...

我想講,內地朋友開頭都係支持清零,但慢慢佢地自己都睇到係無可能,但就仲用緊呢啲關閉方法,所以先至開始不滿。做人唔係話何時何地都要支持政府的,香港人自己唔係有唔啱就話要出聲?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

青青河邊草 發表於 22-4-19 18:50
我想講,內地朋友開頭都係支持清零,但慢慢佢地自己都睇到係無可能,但就仲用緊呢啲關閉方法,所以先至開 ...

邊個唔想開放,個個都自閉咩?而家係爭取時間等緊新藥普及,仲有好多老人家冇打針,如果好似香港咁爆,死幾多人?上海事實做得差,抵鬧,但唔係一錘定生死架?我都有親人住上海,深圳,鬧完咪正常生活,出街飲茶囉

珍珠宮

CHUIPING 發表於 22-4-19 13:27
hello, hope you all good.
我睇B站內地人評論話,而家各區食物供應會影響該區樓價 。雖然知佢哋 ...

謝謝jm嘅關心,真係唔好意思,每次聽到有人話生活好好完全冇問題,我會好難受,雖然自己過得好,唔代表其他人冇問題。
平日買薑蔥蒜辣椒都係幾蚊嘅事,但早兩日小區做薑蔥蒜小米椒團購,盛為¥54一份,但都搶著買,貴了唔係一、兩倍嘅事。叫啲老弱傷殘、民工滬漂點樣可以生活如常呢? 當知道自己下屬都要面對斷糧,但小區被封送唔到資源俾佢,無助亦嬲。身邊認識嘅人超過一半係受嚴重影響,我自己都一個月冇見過蔥、豆製品、鮮牛奶,以前隨手可得嘅物品,現在係用高價搶購(鬥快成團)
佢哋唔係唔想搬,但睇過「女人三十」都明白,上海嘅租金,談何容易呢

首頁

尾頁

跳至