自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

selinako^^ 發表於 22-4-21 10:53
最難過見到宜家D老師價值觀變晒, 以前細路時 老師係尊重, 榜樣.. 志願係做老師

宜家..真係驚佢地教到D細 ...

好彩我個識諗咋,佢話zoom有zoom好,因老師唔夠時間講其他嘢,趕住教書。
佢話平時返學,講政治唔係問題,問題係唔好嘥課堂時間。

我同朋友講返,佢哋話唔係唔想講,係怕家長聽到或錄低佢。

想當年,2019…我fd個仔嘅班主任係課室落簾鎖門,成班一齊唱“光榮“

selinako^^    發表於 22-4-21 11:58
selinako^^    發表於 22-4-21 11:58

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

抄個牌就發癲米自己樣衰囉!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

香港違泊係過哂火
成日搞到啲巴士小巴都埋唔到線上落客
執法抄牌真係好事

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Lilyforest 發表於 22-4-21 09:19
早上跑步見到阿sir/madam抄違例泊車,我有同佢哋講“早晨,辛苦晒”,俾正能量支持佢哋。
...

伯爵府

好媽媽勳章

唔知幾時開始,
香港出現好多野蠻人.

水晶宮

回覆樓主:

警察執法都要受辱,如果咖啡仔抄咪比人打?住樓上見到抄牌大叫落緊黎就要警察放過佢,好明顯佢哋晚晚都違泊,抵抄!

水晶宮

Onlok 發表於 22-4-21 11:10
好彩我個識諗咋,佢話zoom有zoom好,因老師唔夠時間講其他嘢,趕住教書。
佢話平時返學,講政治唔係問題, ...

香港既教育最恐怖係2019發現老師不分青紅皂白,顛倒是非為學生洗腦

珍珠宮

BKFinder 發表於 22-4-21 08:48
網上流傳長沙灣市民因抄牌問題不滿,攔截警車與警員對罵。據了解事發於昨晚(19日)8時許,長沙灣海麗街, ...

就係班妖怪瀉聞連,民煑檔,讀法律而叫人有法不依的攻民档(尤其個C人凉瓜杰!),勾尾賤政客吶喊助威,開左個潘朵拉盒,將d妖魔鬼怪放哂出嚟,依家收唔返law。

珍珠宮

szesze_lam 發表於 22-4-21 09:00
多得林病攞警察做擋箭牌同毒媒囉,搞到依家市民唔放警察在眼內,犯法都大大聲
...

多得林鄭之前都要多得班黑暴頭子,吾系佢地,警察洗做磨心?

珍珠宮

網上流傳長沙灣市民因抄牌問題不滿,攔截警車與警員對罵。據了解事發於昨晚(19日)8時許,長沙灣海麗街, ...

一定要死班捉返佢重罰!! 違法仲夠膽惡過執法,以後做錯事夠惡得啦,咁個世界仲得了!! 不知所謂!!

洋房

因為一埸社會運動,攪到有一啲人無晒 規矩,以為惡可以大晒,你估仲50年前咩,大聲就惡晒。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

抄多幾張
放下自在

珍珠宮

畀面勳章

野蠻人

珍珠宮

RelaxHippo 發表於 22-4-21 09:51
我既YC家人話因為政府無錢所以要抄牌填數喎

我同佢講, 要抄牌填庫房首先要大副加牛肉乾費,叫佢睇 ...

佢冇違泊,何來抄牌?!
呢d人偷左一次雞,冇抄牌就當老奉。之後抄就當人地錯,呢d香港人無文化,無品,影衰哂!

侯爵府

最緊要日日返去抄
早午晚更好

大宅

衰左就乖乖地320就算啦,搞大件事,到時日日幫你320呀

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

係咪街市新x仔,菜x班惡人,霸晒條街,人多大聲就惡晒
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Onlok 發表於 22-4-21 11:10
佢話平時返學,講政治唔係問題, ...

不幸中之大幸
放下自在

大宅

牛年勳章

默思 發表於 22-4-21 09:54
個市民都唔知諗咩 我係警察就由明天起 每個鐘來一次 由街頭抄到街尾 再嘈就半個鐘來一次
...
贊成

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

發窮惡

再串咪阻差辦公囉

首頁
34567...8

尾頁

跳至