自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

連啲傳媒都搞錯曬, 正確係你打完第二針之後, 半年內一定要打第三針先有通行證。 即係話如果你4月1號打第二針 ,係要 10月1號前打第三針,否則就冇通行證

大宅

2023年兔年勳章

回覆樓主:

即係點?

子爵府

一人之境 發表於 22-4-22 11:38
即係點?

我都算寫得幾清楚, 你有邊度唔明

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

唔會?定你想講 誤會?

伯爵府

ming1120 發表於 22-4-22 11:40

唔明你標題講乜

大宅

2023年兔年勳章

ming1120 發表於 22-4-22 11:40

你寫得清楚,同我唔明係兩回事。你覺得你寫得好清楚,但睇完你寫嘅嘢我真係完全唔明白你想表達啲咩意思,唔通咁樣都唔得咩

男爵府

回覆樓主:

樓主自編自導自演,自我幻想假設題

子爵府

yuyueng 發表於 22-4-22 11:42
唔會?定你想講 誤會?

我因為用語音輸入,所以輸入錯咗,已經改番,謝謝你

la_source    發表於 22-4-22 15:22

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

【新冠康復人士 接種建議(emoji)(emoji) 】

衞生署衞生防護中心轄下聯合科學委員會聯同專家顧問團於4月6日召開會議,就新冠康復者的疫苗接種安排作出建議,包括60歲或以上的康復人士需接種額外一劑疫苗、之前從沒接種疫苗的康復者可於康復1個月後接種等。(emoji)

多圖看清(emoji)(emoji)康復人士接種新冠疫苗劑次和相隔時間的最新建議。(emoji)

變種病毒傳染性極高(emoji),康復者亦有機會再受感染,為更好保護自己,康復人士必須按時接種疫苗 ,增強抵禦病毒的能力!(emoji)️

(emoji)(emoji)新聞公報: https://www.info.gov.hk/gia/general/202204/07/P2022040700248.htm

https://www.facebook.com/100064879620097/posts/356428966529755/

子爵府

mrs.so 發表於 22-4-22 11:49
【新冠康復人士 接種建議(emoji)(emoji) 】

衞生署衞生防護中心轄下聯合科學委員會聯同專家顧問團於4月6日 ...

你呢個係建議接種,唔係必須接種

公爵府

回覆樓主:

衛生防護中心-曾受感染2019冠狀病毒人士接種新冠疫苗須知

https://m.youtube.com/watch?v=uDU4S1fj_Uo&feature=youtu.be

子爵府

mrs.so 發表於 22-4-22 11:58

https://m.youtube.com/watch?v=uDU4S1fj_Uo&fea ...

我唔係講康復者呀

公爵府

ming1120 發表於 22-4-22 11:53
你呢個係建議接種,唔係必須接種

你指3月20日已更新疫苗通行證?

https://www.info.gov.hk/gia/general/202203/20/P2022032000338.htm

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

睇呢個會清楚d

子爵府

mrs.so 發表於 22-4-22 11:58

https://m.youtube.com/watch?v=uDU4S1fj_Uo&fea ...

我係話一個未中過招嘅人 ,打咗兩針 ,係未必須要喺5月31號之前打第三針。 視乎你第二針係幾時打, 如果你第二針係三月頭打, 即係你最遲要喺9月1號前打第三針 先可以有通行證

公爵府

ming1120 發表於 22-4-22 12:01
我唔係講康復者呀

因為你第1個版本講得唔清唔楚,令大家有誤解,既然要講當然放政府官方資料,供大家參閱。

公爵府

sunnygirl 發表於 22-4-22 12:02
睇呢個會清楚d

你叻!

子爵府

mrs.so 發表於 22-4-22 12:03
因為你第1個版本講得唔清唔楚,令大家有誤解,既然要講當然放政府官方資料,供大家參閱。
...

呢張相米官方張相囉,佢咪講得好清楚囉

子爵府

ming1120 發表於 22-4-22 12:03

我係話一個未中過招嘅人 ,打咗兩針 ,係未必須要喺5月31 ...

請問do安心出行冇影響,對嗎?

子爵府

嘉豬媽媽 發表於 22-4-22 12:05
請問do安心出行冇影響,對嗎?

係冇影響, 總之你打完第二針 最遲半年內打第三針 就冇問題

首頁
12345...10

尾頁

跳至