想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

試左幾個月,都唔中,想試下輕鬆啲,但搞到失眠,成日好似有啲想嘔,但呢幾個月都有呢啲心理作用,唔想自己呃自己,好辛苦呀

男爵府

2024年龍年勳章

Sson1234 發表於 22-4-23 23:28
試左幾個月,都唔中,想試下輕鬆啲,但搞到失眠,成日好似有啲想嘔,但呢幾個月都有呢啲心理作用,唔想自己 ...

咁就唔好諗 試吓諗有冇都都係上天安排 順其自然,我舊年都係計住計住 又心理作用覺得中左,咁樣搞左幾左個月都唔中。之後我諗其他野,放鬆落黎 ,就中左

複式洋房

YYChannn 發表於 22-4-24 09:42
咁就唔好諗 試吓諗有冇都都係上天安排 順其自然,我舊年都係計住計住 又心理作用覺得中左,咁樣搞左幾左個 ...

其實我都好想唔諗,但真係好難,成日同自己講順其自然,唔好諗咁多,但真係好難做我都知諗得多大壓力都有影響,但真係好難唔去諗

男爵府

2024年龍年勳章

Sson1234 發表於 22-4-24 10:06
其實我都好想唔諗,但真係好難,成日同自己講順其自然,唔好諗咁多,但真係好難做我都知諗得多大壓 ...

樓主幾歲呀? 試下去做下瑜珈 真係放鬆到心情

大宅

試左幾個月,都唔中,想試下輕鬆啲,但搞到失眠,成日好似有啲想嘔,但呢幾個月都有呢啲心理作用,唔想自己 ...

我試左成年,然後驗荷爾蒙先發現催乳素高,然後照mri, 有3mm 陰影,而家要keep 食藥先開始返排卵,以為今個月有機,點知又唔得

心情變得好焦慮好忟

近日上youtube 搵頌砵音樂聽住訓
我覺得效果ok
訓醒無平日咁攰,又無咁躁

你都試下呀

男爵府

2024年龍年勳章

shigumi 發表於 22-4-24 12:47
我試左成年,然後驗荷爾蒙先發現催乳素高,然後照mri, 有3mm 陰影,而家要keep 食藥先開始返排卵,以為今 ...

你可以去試吓香薰瑜珈 都係有香薰聞同頌砵聽架

大宅

2023年兔年勳章

首先真係要放鬆先。順其自然,心態會影響身體的。嗰時我試左年半都唔中,又係精神緊張,跟住平常心做 IUI, 而家孖仔4歲半了。

樓主加油!Relax !

大宅

我試左3年都未成功,最後都行左ivf哩條路,最緊要係搵出唔成功既原因,同埋無論係自然懷孕或者輔助生育都好,都好需要一樣嘢,即係心情,心態

別墅

加油

洋房

試幾個月不中是正常,一般每個月的受孕率都只是大約25%。如果試足大半年都未中,可以考慮做下檢查,如抽血驗荷爾蒙,超聲波,精子檢查等。

複式洋房

YYChannn 發表於 22-4-24 12:10
樓主幾歲呀? 試下去做下瑜珈 真係放鬆到心情

30頭,不過怕等等下變左高齡(emoji)‍(emoji)

複式洋房

shigumi 發表於 22-4-24 12:47
我試左成年,然後驗荷爾蒙先發現催乳素高,然後照mri, 有3mm 陰影,而家要keep 食藥先開始返排卵,以為今 ...

希望我都可以放鬆到啦(emoji)‍(emoji)(emoji)個人就黎精神分裂(emoji)(emoji)‍♀️

男爵府

2024年龍年勳章

Sson1234 發表於 22-4-25 16:38
30頭,不過怕等等下變左高齡(emoji)‍(emoji)

有冇驗過身 試下去做左簡單婦科檢查先, check 下子宮內膜厚度 , 有冇瘤係入面 或 多囊卵巢症,呢啲都有機會形響中奬架

複式洋房

YYChannn 發表於 22-4-25 17:18
有冇驗過身 試下去做左簡單婦科檢查先, check 下子宮內膜厚度 , 有冇瘤係入面 或 多囊卵巢症,呢啲都有 ...

各位jm , 我呢幾日唔敢驗,好怕又再次失望,但最後我今日都驗左,終於(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)得左,再立即去埋診所。我驗到個陣我喊到癲左,真係好感動,我而家諗番起都好想喊。各位準媽媽同備孕中既jm,大家一齊加油(emoji)(emoji)

男爵府

2024年龍年勳章

Sson1234 發表於 22-4-25 20:24
各位jm , 我呢幾日唔敢驗,好怕又再次失望,但最後我今日都驗左,終於(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji ...

恭喜你真心替你高興可以買葉酸補充住 ,7-8週去照閃閃

大宅

各位jm , 我呢幾日唔敢驗,好怕又再次失望,但最後我今日都驗左,終於(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji ...

加油ar, 調節好心情好緊要
好多嘢上天自有安排,緊張黎都冇用ga

複式洋房

回覆 Sson1234 的帖子

agree r........................... 成日會睇下自己有無先兆, 哈哈!!

大宅

恭喜晒,祝好孕

大宅

回覆 shigumi 的帖子

JM請問你催乳激素幾高要照MR?照完係米良性都係吃一直吃藥到懷孕?

男爵府

唔會好耐,哩家wfh多金多時間,雙方都無問題真系好易就中,就算精弱出事都唔會過耐,之前有個jm個老公得百幾萬條蟲蟲,出po講好傷心,好似iui好多次頭先見佢系懷孕版,所以放鬆心情,一定會中

首頁

尾頁

跳至